Spaniens tränare har min respekt!

Han byter ut en urdålig Fernando Torres som har varit skadad och inte alls är i slag och sätter in en av mina favoritspelare nämligen Fernando Llorente  från ett av lagen jag gillar A. Bilbao, det jag gillar med dem är att de värvar inte utan bara kör på sina baskiska spelare och har enormt hängivna fans och att åka till Bilbao och vinna är inte det lättaste det vet de flesta lagen. Llorentes inhopp blev en succé då Spanien fick hetare chanser direkt och kunde vinna med 1-0.

Portugal har en jättebra defensiv men offensivt tycker jag de försvann lite när Almeida byttes ut lite märkligt, synd då de har bra spelare men de fick inte till det.

Brasilien levererar som alltid!

3-0 mot ett bra lag som Chile är ett tungt besked, det känns ganska öppet om vilket lag som kan ta guld i årets vm. Vi har Brasilien, Argentina, Tyskland, Spanien, Holland, Uruguay, Japan, Paraguay och Portugal, alla kan på en bra dag vinna känns det som. Jag gillar Tysklands sätt att spela men älsker ju Maradona och hans Argentina, har ju deras matchtröja så de håller jag ändå på.

Tyskland mot England, "dont mention the score"!

Vad jag menar med den rubriken är när Sven-Göran tog över England så vann de en historisk seger mot Tyskland i VM kvalet med hela 5-1 i Munchen. Det var en seger de mer eller mindre var tvungna att ta då de låg mycket pyrt till i kvalet och riskerade missa vm, men en snygg frispark av David Beckham i slutet av kvalet mot Grekland tog dem till vm 2002 men tyvärr åkte de ut.

Rubriken är tagen från den underbara engelska komediserien "Fawlty towers" på svenska kallad "Pang i bygget".

Se länken nedan för avsnittet som den syftar på och kolla hur högt han kommer med kickarna när han marscherar.

http://www.youtube.com/watch?v=7xnNhzgcWTk&feature=related

Matchen då, om jag säger att Tyskland vinner på straffar så är det ju ingen skräll, blir nog x på tipset idag. Vad tror ni själva?

Lets go USA!

Idag håller jag på USA, laget som spelar bra offensiv fotboll och de möter ett lag som spelat ganska bra men fått dålig utdelning och laget är Ghana. Tyvärr saknar ghana sin bästa spelare från mitt lag Chelsea, jag pratar om Michael Essien såklart, en grymt bra mittfältare med ett ruskigt skott som tyvärr skadade sig.

Mitt tips är 2-0 till USA.



Jozy Altidore som spelar i Villarreal i Spanien där han bitvis haft svårt att ta en startplats och var även utlånad till Hull i premierleague förra säsongen, ny klubb efter VM?

Arrivederci Italiano!

Ja då var det inte något mer vmspel för Italien, känns ganska skönt att det är lite karma när de får ett mål bortdömt för offside när det inte ser så ut enligt mig i alla fall då de fått åtskilliga billiga straffar genom åren, payback is a bitch.

Finns bara en sak kvar att säga:

Arrivederci, Adjö, Goodbye, Heippa, Ha det, Farvel, Adios amigos, Adeus, Widersehen, Adieu.



Var det rätt att lämna Totti hemma i Italien, många säger att hans kreativitet hade behövts, jag håller med.


Premiärmatch med Fröjered mot Lerum!

Igårkväll så gjorde jag min första match som coach för Fröjereds IF då vi mötte FBC Lerum. Ett lag som även de kvalade till div 1 på damsidan men missade kvalet denna gången. Matchen blev en jämn historia där det byttes en del chanser fram och tillbaka och ibland var tempot högre än det borde varit men det blir ju så när man kör utefys och får komma in och spela match, då är suget grymt stort på att spela innebandy och man vill kanske lite för mycket ibland.

Lerum drog det längsta stråt och vann med 4-3, personligen tycker jag matchen lika gärna kunde slutat 4-3 till oss då vi hade grymt mycket chanser som slank utanför och i virket men gör man flest mål vinner man inget att säga om det.

Det är alltid lika kul att komma till Lerum som är ett fint ställe med trevligt folk i innebandyklubben. Denna gången vann Patrik Wikström över mig och jagar mig nu med 1-2 i matcher coach mot coach, det svider att han spräckt nollan. :)

Vill önska hela Lerum lycka till i höst och kanske kan vi bjuda över dem på en match mellan jul och nyår och få chans till revansch?

Vill också tacka Lerumsdomarna Christian Åhman och Johan Wikström som gjorde en bra insats.


Nyheter från förr och nu!

Såg att mitt gamla danska lag Team Århus söker tränare då deras tränare ska vara ass tränare i fd svenska mästarna Warberg. Hade förutsättningarna funnits hade jag gärna tränat dem igen och nu har de ju en kanontrupp och är mästare dessutom och mitt rekord som bästa säsong blev utraderat och det var fan på tiden då de värvat många toppspelare sedan min tid då laget bestod av mest lokala förmågor som växt upp med klubben. Hoppas de kan knyta en bra tränare för det är ett härligt lag med en lagmoral som slår det mesta. All lycka för klubben.

Såg också att min nuvarande stad Vänersborg inte fått en herrtränare än, det är inte lätt att hitta tränare i småstäder speciellt inte då det inte växer jobb på träd för det är ju en förutsättning om man ska ha tränare utifrån. Hoppas de får en bra ledarstab då laget är mycket talangfullt.

Hade varit en ära att själv vara med i en ledarstab men då jag fick jobb i Tidaholm så blir det flytt dit. Har även fått en förfrågan om att träna det lokala laget Fröjereds IFs damlag och tackat ja till det så jag kommer att träna dem nästa säsong i div 1 mellersta. Det kommer bli en tuff utmaning då laget är mycket ungt men om man sett på vm i fotboll så kan allt hända när ett superlag som ENGLAND INTE KAN SLÅ ETT KÖRPGÄNG SOM ALGERIET! Tänk på det Rosten och Telge hehe, skämt o sido, alltid kul att vara tränare om man har motiverade spelare.

Jag tror att mitt förra lag Vänersborg kan bli farliga i dam 1 södra, de har börjat med en hård fysträning och har de inte sådan otur som ifjol då flera nyckelspelare blev skadade så kan de säkert hänga med i toppen ända in i slutet och då menar jag inte som ifjol då vi låg 2a inför sista utan chans på 1a platsen. Jag menar slåss om att vinna. Tror att starten blir viktig för laget då poängutdelningen varit skral första omgångarna senaste åren.




Flax för våra danska grannar!

Att Danmark slog Kamerun stavas flax, de var helt utspelade långa stunder och hade endast några få kontringar, vilket de gjorde mkt bra på 1-1 målet som var ett klassmål. Ja en kanonmatch var det faktiskt. Kamerun spelade riktigt bra men hade inte avsluten eller också räddade gamle Sörensen dem. Ja grattis Danmark men ni måste va bättre än så här för o gå vidare känns det som.

En dag på djurparken!

Var idag på roadtrip till staden där jag föddes, nämlingen Borås och gjorde en familjevisit på djurparken. Tyvärr tror jag Olivia var lite för liten för att uppskatta alla djuren men hon fick en giraff i närbild i alla fall :)


Premiärtorka för Spanien!

Taktik är ett måste när man bedriver lagidrott, jag är en taktikälskare, hävdar dock att lagom är alltid bäst så man får utrymmer för den kreativa förmågan också. När du som tränare vet att du möter ett på "pappret" bättre lag måste du ha den bästa taktiken så enkelt är det, att hitta motståndarnas svaga sidor samt att göra det så svårt för dem som möjligt.

Det lyckades landes med den svåra stavningen idag, jag pratar om Schweiz. Att landets storstärna Alexander Frei är skadad var ockdå det bästa som kunde hända då han i genrepet mot Italien var mycket loj och inte alls tog de rätta löpningarna, han trodde helt enkelt han var bättre än LAGET, LAGET ÄR ALLTID VIKTARE ÄN STJÄRNAN i vilken idrott det än handlar om. Nu tog sig LAGET Schweiz sig samman och kämpade ner Spanien, riktigt bra gjort faktiskt, rättvist, tja de gjorde ett mål och Spanien inget så ja. Det handlar ju om att spela efter sina resurser och ha rätt TAKTIK, jag älskar sådant, grattis till alplandet nu kan ni vinna gruppen och slippa Brasilien i en 8-delsfinal, sug på den karamellen ett tag, Spanien mot Brasilien i 8-del..... Säger som Micke hade sagt...brrrrrrrrr...

VM har många målvaktsmissar men domarna håller stilen!

Vill bara hylla domarna i VM, inga konstiga saker, kanske någon tänker på Australiens eventuella straff men jag anser att han får bollen på armen och inte armen som tar bollen så det är klockrent. Jag vill i alla fall hylla VM domarna, om ni vill se konstiga saker se VM 1982 där snackar vi kalkondomare, tur att även domarna blivit bättre och inte bara spelarna även om det var roligare fotboll förr.

Tyskland imponerar!

De unga nya tyska spelarna tog sitt ansvar och jag vill hävda att de spelade bättre utan den sega gamle Ballack även om han spelar i mitt lag Chelsea. De spelade med stor rörlighet och fantasi och även om de inte mötte några raketer i Australien så blir Tyskland att räkna med. Enda laget som imponerat på mig förutom Sydkorea som spelade bra kontringsfotboll också.

England en besvikelse!

Som vanligt så är England överskattat, de kunde inte ens slå USA som är ett mediokert lag, visste mv gjorde en tabbe men England gjorde ändå bara 1 mål på 90 minuter med många världs spelare och en mkt meriterad tränare. Är det bara jag som saknade Owen och Beckham?

Sydafrika skrev in sig i historieböckerna!

Då genom att göra ett riktigt praktmål som kommer visas på vm-krönikan och säkert kommer bli framröstat som vm-s snyggaste mål eller i alla fall topp 3.

Ni som inte sett det än, se och njut.

http://www.youtube.com/watch?v=QMNE_QMY_d4

Maradona den störste av dem alla!

Man kan prata om skyttekungar hit och dit i vms historia men ingen har dominerat så totalt som Maradona gjorde 1986, han låg bakom i princip allt som Argentina skapade i anfallsväg och gjorde mål på alla möjliga sätt samt lade fina framspelningar som friställde medspelare, 5 mål och 5 assist gjorde han men det borde varit fler assist då hans medspelare kostade på sig att miss bla ett öppet mål från 4 meter då han totalt gjort sin gubbe.

Hoppas på att Argentina får vinna VM och han kan bli en av några få legender (Franz Beckenbauer, Tyskland och Mauro Zagallo från Brasilien) som har vunnit VM både som spelare och tränare.


VM-Krönika fest dagen före VM!

Började med vm 1994 och man får rysningar om man var tillräckligt gammal för att följa Svenska laget i USA. Vi som var med på den tiden och kollade får garanterat det.

Några funderingar jag har efter att ha sett det ännu en gång. Hur grymma var inte Sverige på inlägg och nick, Kenneth och Martin satte ju flertalet grymma mål på skallen. Konstigt att Sverige slutade spela så för det var grymt effektivt.

Med lite flax hade både Martin och Kenneth kunna stänka in ett par till och kunnat dela skytteligatiteln ju.

Trist med baksmällan bara efter VM då vi missade EM i England, och att Tommy Svensson försvann.

Varför blev inte Martin Dahlin och Kenneth Andersson uppköpta av en storklubb, de var ju stekheta, Kenneth i Caen som var en pissklubb i Frankrike och Dahlin i Borussia Möchengladbach i Tyskland en okej klubb men inte mer.


En grej till, är det bara jag som blir nervös av att se straffläggningen mot Rumänien även om jag vet hur den slutade?


Borta bra men hemma bäst!

Det är ett av alla ordspråk vi har men det klart bästa ändå. Gött att vara hemma igen efter en vecka på Mallorca som är Rafael Nadals hemmaort, konstigt att sitta och hoppas att han skulle förlora finalen mot Söderling på hans födelseö, men fan va duktig han är bara att lyfta på hatten, finns ingen bättre än Nadal.

Har också fått jobb, ska bli riktigt kul faktiskt att jobba som butikschef i en sportbutik även om det inte är fyskam o sälja damskor heller haha.

Jobbet betyder flytt och då jag hade på känn att jag skulle få det så sade jag upp lägenheten/radhuset i Vänersborg sista maj så sista augusti blir det o definitivt lämna över den. Nu gäller det att hitta bostad och det ska bli riktigt kul med flytt och att återigen köpa bostad då det är riktigt kasst att hyra en sliten bostad som man inte kan renovera om som man vill osv. 

Jag har trivts bra i min andra vända i Vänersborg men inte gillat själva hemmet där vi bor på grund av att det inte vart vårt eget. Har inte själv trott att det betytt så mkt för mig tidigare men då min gamla lägenhet i alingsås var rätt så renoverad, badrum, kök och hall så blev det stor skillnad här i VBG. Ska uppdatera mera om husletandet i nya staden (samhället, hålan kalla det vad du vill)...:) Återkommer senare vart vi ska flytta.

Varför är vissa saker alltid såhär?

Varför bränner sig britterna alltid så jäkla mkt, lär de sig aldrig?

Varför hörs alltid skåningarna (skrockandet är man trött på)?

Varför har jag världens största badkruka till sambo? :)

Varför tröttnar man aldrig på att käka glass när det är varmt?

Varför blir man alltid sugen på innebandy när man varit ifrån det några månader?

Varför går den lediga tiden alltid så fort?

Varför pratar nästan alla svenska på hotellet, man tappar ju utlandskänslan?


RSS 2.0