Andra raka segern!

En stenhård fight mot halvderby kollegan IBF Göteborg (gamla Robertshöjd) slutade med en 4-3 seger efter periodsiffrorna 0-1,2-0,2-2. I Första perioden sköt vi mycket mitt på gästernas målvakt och vi borde i ärlighetens namn satt dit någon boll för chanser fanns men skarpheten var inte alls där. Underläga med ett blev det istället och vi var inte alls nöjda med spelet där vi stundtals saknade kreativa lösningar mot bortalagets höga press.

I andra gör vi vår bästa period hittills i serien och skapar hur många chanser som helst, vi kvitterar till 1-1 när Fredrik Pettersson blir förbannad och bara ska ha in bollen och piskar på ett bra långskott som placeras vid stolpen, jag tror det var första skotten i matchen som vi inte sköt rakt på målvakten, i alla fall ett av dem första. Några minuter senare kommer också 2-1 genom mycket kylige Richard Hovemyr som håller i bollen när hans klubba låses och ändå kan lyfta in bollen, en grymt bra prestation. Efter det skapar vi kanske 10 heta chanser och Hampus skjuter en riktig rökare i ribban så det hörs i hela hallen och publiken tänder hela laget ännu mer och gästerna är inte med alls, men det är bara 1 måls ledning inför sista ändå.

I sista så kör vi på och skapar inte så många chanser utan Mikael i målet för istället plocka fram storspelet och räddar till höger och vänster, vi åker också på några boxplay men lyckas reda ut alla utom ett där de får på en riktig ärta som går rakt upp i krysset efter att vi innan gjort 3-1 genom Tommie Lundgren. Vid ställningen 3-2 får vi straff efter Henrik Djurvalls klubba blivit låst i en målchans och jag vill att han själv ska ta den och efter lite övertalning får han fran helt kyligt och prickskjuter in bollen till 4-2. Vild glädje bryter ut och tyvärr är vi inte helt på tå efter målet utan gästerna från Göteborg kan göra mål bara några sekunder efter och det är 4-3 med bara 2 minuter kvar. Göteborg tar ut sin målvakt nästan direkt och satsar allt (så klart) vi får till en timeout och ställer upp med samma uppställning som mot Skattskärr där vi klarade 6 mot 5 galant och även denna gången grejar vi det och tar andra segern på lika många matcher och det är dem jämna segrarna som alltid känns skönast.

Stort beröm till hela laget som går in och sliter och visar framförallt vinnarskalle, Fredrik P, Richard H och Henrik D visar att deras rutin tillför hur mycket som helst och våra "youngsters" visar med deras ungdomliga entusiams och snabbhet att dem kan hålla mycket hög klass, vi hoppas vi kan fortsätta som i andra perioden för den ska vi verkligen ta med oss och försöka ligga på en lite högre lägstanivå. Nu blir det hårt arbete på träningarna tills nästa helg då vi ska åka på roadtrip till Lesjöfort/Filipstad som förra året spelade i div.1.

ruskigt skönt att se tabellen just nu.

www.innebandy.se Klicka på div 2 västra götaland

Så här tror JAG herrarnas Elitserie slutar 2007/2008!

Får försöka att göra en tippning utav hur jag tror grundserien slutar och sen vilka lag jag tror kan nå finalen, det beror ju alltid på hur slutspelet lottas så klart men jag drar en chansning i alla fall.


1. Dalen (Är nog det laget i Sverige med bredaste truppen om man ser till klasspelare, har gjort grymma värvningar av Hofbauers och fått tillbaka Bodén från Pixbo och behållt de gamla stjärnorna)
2. Warberg (har ett grymt bra lag och är alltid med i toppen av serien, har också Sveriges bästa hemmapublik och kommer själv åka dit och se flera matcher i år och garanterat alla slutspelsmatcherna)
3. AIK (Har en stark trupp och många tippar dem högre upp men min känsla säger att dem hamnar på 3e plats och i ett slutspel kan dem mycket väl gå hela vägen, har mer än Jihde att förlita sig på i år)
4.Helsningborg (Har vuxit varje år och i år ska dem ta det viktiga klivet att slippa möta ett topplag i kvarten och kan därför klara sig lite längre i år, de har också fått rutinen från att varit med i slutspel, det stora ? är ju målvaktsskadan)
5. Täby (De är laget som inte bryr sig så mycket om grundserien utan ser till att långsiktigt jobba in de nya unga spelarna och de kommer vara grymma efter jul och säkert piska dit ett och annat topplag i år igen men kan säkert också förlora mot bottenlagen i brist på motivation.
6. Färjestaden (Jag vågar tippa denna uppstickare på en mittenplacering och det för att de har en grym entusiasm och ett otroligt stöd från hemmapubliken som kommer lyfta dem till en finfin 6:e plats)
7. Storvreta (Laget är på dekis och har tappat flera storspelare som Johan Andersson mm och har tunn backbesättning men Kohonen kommer höja sig när mer hänger på honom och dem kan nog ändå störa de flesta lagen på hemmaplan inför deras ca 2000 galna fans.
8 Pixbo (Ännu ett lag som haft sin storhetstid, med en otroligt liten publik och knappt någon egen klack att snacka om så kommer raset börja i år och jag tror inte de kommer vara något topplag på flera år, Göteborgs klubbarna gillar inte Pixbo och därför har de dåligt stöd i Göteborg, kommer själv se några matcher men kommer gå dit för att se på innebandyn inte för att heja på Pixbo.
9. Balrog (Det gamla storlaget har inte världens starkaste trupp men klubben har en otroligt stark själ som aldrig kommer ge sig förrän sista blodsdroppen gått ut, laget har varit tippat att åka ur i några år men ändå kommit tillbaka och var ifjol helt klart över förväntan. Mötte själv dem med Sveiva och då såg dem riktigt dåliga ut men utveckligen gick snabbt frammåt och laget kan bli ett topplag igen)
10.Järfälla (Ett lag som har hängt med i Elitserien i många år nu och alltid varit ett lag man lätt glömmer av men det är snart dags att detta lag försvinner från högsta serien, de har ingen publik att skryta med och inte ens en riktigt bra hall för Elitseriens krav och nu har flera av stjärnorna gått till AIK så de ska vara glada om de blir 10a i år)
11. Falun (Känner inte till dem så bra heller men de har väl ett okay lag defensivt men offensivt krävs det att flera går in och höjer sig från förra året om de ska hänga kvar, tur för dem att bara ett lag åker ur i år, behövs i Elitserien med tanke på innebandyintresset i stan och de har ett bra publiksnitt.)
12 Jönköping (Ett lag med pinsamt dåligt publiksnitt förra året tillsammans med Älvstranden så kunde man se enbart närmast sörjande på läktarna och det Jönköping borde gjort är att gå ihop med Mullsjö för de kommer säkert vinna div 1 och JIK åka ur Elitserien och då borde det valet vara självklart för spela elitserieinnebandy i Mullsjös mörka skogar i en hall som är lite och hal som en skridskobana vore ett slag i ansiktet för hela sporten, frågan är om Jik åter igen kan bli en klubb att räkna med eller om det stora raset kommer i år och det blir div 1 nästa år, jag tror så i alla fall)

Mitt finaltips blir ändå Dalen och Warberg där Warberg kommer stå med bucklan för de har så många födda vinnarskallar som kliver fram och presterar när det gäller och det har Dalen inte haft tidigare, men kanske i år med Hofbauers, Bodénsmm

Kommer också att tippa varje omgång i herrarnas Elitserie och förhoppningsvis ha en liten intern tävling mot några andra innebandybloggare, mer om det kommer snart.
 

Elitserien i hockey startar på allvar ikväll!

Jag vet premiären har redan spelats men för mig som är Djurgårdare så börjar allvaret ikväll och som vanligt om man ser till de sista säsongerna så är Djurgården nedtippat att åka ur. Annat var det på den gamla goda tiden slutet av 80 och hela 90 talet, då var det glansdagar med ett antal sm-guld, kommer ihåg 3 raka från 89-91 med Mats Sundin i spetsen 1990 och jag vet när han och Johan Garpenlöv försvann till NHL att hoppet om ett tredje raka 1991 inte var det största men det gick ändå och det var tider det. Kan ju fortfarande stoltsera med att Djurgården är mesta mästarna vad det gäller sm-guld i Sverige, det ni alla Frölunda fans. :) Nu när jag flyttat till Göteborg ska jag gå och se en match i Scandinavium när DIF kommer ner, får se om man även denna gång träffar gamle storstjärnan Kent "Mr magic" Nilsson som jag gjorde sist jag var där o hejade på Djurgården.

Tyvärr så har Stockholms publiken sviktat en del också och det har säkert en del att göra med att man inte har något lag att hata längre. Att AIK åkte ur elitserien var det sämsta som kunde hända Djurgården, det behövs den där hatkärleken för fansen att se fram emot dem heta derbyna. Får hoppas att AIK kan ta sig upp igen och att det blir en ny spännande elitserie med 14 eller 16 lag så vi får en större bredd i Sverige, det talades om en utökning men jag vet inte om det är klart tills nästa år.

Förra årets säsong var ändå nära att bli succe där Djurgården fightades med Mora, Brynäs, Luleå, Skelefteå och Frölunda om att ta en slutspelsplats. Malmö var avsågat men efter jul så vann de övriga nämda lagen hur mycket som helst och topplagen fick spö av bottenlagen gång på gång och det var omöjligt att tippa på oddset. Det blev Djurgården och Frölunda som missade slutspelet och Skelefteå och Malmö som fick lira kvalserien där Malmö inte grejade att hålla sig kvar i elitserien utan SSK drog det längsta strået och det blir så nära ett Stockholmsderby man kan komma med SSK mot DIF.

För mer hockeyinfo se www.hockeyligan.se

Lägger in en bild på förra årets poängkung # 23 Fredrik "Linkan" Bremberg som öste in 64 poäng för Djurgården och får dra ett stort lass i år med. (bild från hockeyligan.se)
image68

Seger i div. 2 premiären.

Efter att ha blivit coach i elfte timmen så var det direkt in i hetluften med seriepremiär borta mot Skattskärr. De hade ett ungt lag där nästan alla spelarna var ruggigt snabba. Att gå in som coach i ett lag där man inte kan namnet på fler än 3-4 spelare var ju en ny erfarenhet men ju längre matchen led desto bättre. Vi får tyvärr en forward skadad redan efter 2 minuter och vi får ändra om lite men perioden är ändå mycket bra och vi ledde med 2-0 efter första.

I andra perioden så tappar vi spelet och släpper in 2 skitmål vid lite okoncentration framför mål och det är jämn match igen. Vi återtar ledningen till 3-2 genom unge och mycket pigge centern med det fina namnet David. I 3:e perioden så vänder Skattskärr på dem första 5 minuterna och vi får för första gången jobba i uppförsbacke men vi visar stor moral och vänder på steken och med ca 7 minuter kvar leder vi med 5-4. Med ca 2 minuter kvar tar hemmalaget ut sin målvakt men våra grabbar spelar smart och kämpar järnet och vi kan också göra 6-4 i sista sekunden i öppen kasse. Känslan av att vinna en jämn match var obeskrivlig och med en 4 timmars bussresa hem så fanns det mycket kul att snacka om efter en seger. Skattskärr är nog ett lag som kommer ta en hel del poäng och denna segern kommer säkert visa sig mycket viktig. Spelmässigt så kan vi mycket mer men killarna visade grym lagmoral men det är mycket som måste förbättras men det är skönt att vinna även om spelet inte är på topp.

Nästa helg blir det hemmapremiär mot IBF Göteborg (Robertshöjd BK) och vad jag hört så är det ett mycket bra lag så det kommer bli tufft värre, hoppas det hittar en del folk till Rydsbergshallen kl 16 på Lördag och ger sitt stöd till dem svarta pantrarna från Lerum.

Mer referat kan ni troligtvis hitta på www.pantern.com och www.innebandynytt.se

image67

Då blir man coach i år ändå.

Efter en lång funderare så tackade jag ja till att bli coach i år ändå, efter att tidigare tackat nej till alla klubbar utom Sundsvall City IBK i div 1 norra (10-15st) så kände jag att IBK Panterns upplägg kändes bra och jag börjar mitt nya uppdrag med att vara med på seriepremiären på lördag borta mot Skattkärr. Har sett laget en gång hittills i en träningsmatch mot ett mycket svagt ibk vänersborg så jag i alla fall fått en uppfattning om laget. Det positiva är att det är ett lag med många egna produkter och många födda 88 eller senare som bara blir bättre och bättre.

I år har 3 spelare Henrik, Rikard och Fredrik tränat laget och min roll blir att hålla i en träning i v tillsammans med dem och vara ansvarig coach för taktik och laguttagningar mm. I början får jag ju försöka lära känna spelarna så snabbt som möjligt och lyssna av från mina 3 tränarkollegor, laget verkar vara ett gött gäng och det ska bli hur kul som helst. Jag ser fram emot matchen i Nolhagahallen mot Ibk Alingsås och det stekheta Derbyt mot 0302 där det förra året var lapp på luckan och alla som ville se matchen inte ens kom in i hallen, det bästa är att Derbyt spelas på fredag kväll, snacka om en het uppladdning inför helgen. Förra året kom IBK Pantern 6e plats som nykomlingar i div.2, mitt mål är som alltid att försöka förbättra lagets placering från fjolåret, klubbens målsättning är en stabil mittplacering.

Ska också försöka spela så mycket som möjligt med IBK Torslanda men några matcher kommer jag att missa men sånt är livet, träningarna kommer jag i alla fall kunna vara med på.

 


Derby-Newcastle, det sämsta jag sett i år!

Det är sorligt att 2 lag kan spela en så dålig fotbollsmatch i en av världens bästa fotbollsligor. Okay Derby ligger pyrt till och har inte kvaliten att spela på något annat sätt än att fightas och stångas (bagge på deras logo :) ) men ett lag som Newcastle med stora ekonomiska resurser och med toppspelare som Owen och Martins och Geremi borde ju kunna ha åtminstone 3 pass inom laget vid flertalet chanser. Det fanns spelare i Newcastle som inte borde platsa i Svenska Superettan när man ser insatsen i kvällen match. Var hittar dem sina spelare egentligen i Newcastle, jag menar Sam Allerdyce var känd för att hitta bra spelare när han coachade Bolton, det är nog dags att han börjar titta på lite bra spelare som kan spela fotboll och inte ett gäng maratonlöpare från Afrikas djupaste skogar för det ser fan ut som det var det i Newcastle idag.

Det var sista gången jag satsade pengar på att Newcastle ska vinna en bortamatch, det lär inte hända i år kan jag säga om dem inte ens kan slå Derby som är ligans klart sämsta lag. Från och med nu kommer jag ALLTID spela på att Newcastle torskar varje bortamatch. Tur att det inte var några stora pengar jag satte idag, gick i alla fall plus på en go trippel med under 2.5 mål, hade Djurgården matchen, Malmö matchen och Åtvidabergmatchen. När man väl satte ett kryss på Djurgården (gillar inte att tippa mot dem men det kändes som det idag) så svek gamla Anrika Degerfors. Allt i allt en pluskväll på oddset som tur var som plåster på såren från årets sämsta match.

Denne mannen hade kunnat rädda dagens bleka Newcastle, kungen av Premier league och första spelaren att komma upp i 100 mål sedan premier leage namnet kom till på 90-talet, the great one Alan Shearer.
image66


Helgens Premier League mm!

Mina båda favoritlag Chelsea och Blackburn möttes och det slutade 0-0, tyvärr blev det mycket fokus på domarteamet som blåste offside på Chelseas mål som verkligen inte var offside. Men 2 spelare i Blackburn tycker jag ska ha en extra stjärna, målvakten Brad Friedel som bara blir bättre och bättre med åren. Den andre är den evigt löpande Robbie Savage, Walesaren kan kämpa ner vilket mittfält som helst och dessutom var han nära att näta i slutminuten.

Såg också Manchester City mot Aston Villa, 2 lag som enligt mig spelar gnetfotboll och ett odds på lite under 2 gånger pengarna på 333 kr för under 2.5 mål gav mig lite drygt en 500 :- tillbaka, det var helgens lättaste odds. Drog också in lite pengar på Real Madrid som vann med mer än 1 mål, där hade jag tur däremot och var grymt nervös.

City var i alla fall stabila som vanligt men jag kan inte förstå varför Sven-Göran envisas med att spela med Mpenza som är helt orörlig och oduglig, Bianchi kom in med ca 6 minuter kvar och uträttade mycket mer på den lilla tiden än vad Mpenza gjorde på över 80, byt glasögon Svennis nu, men dem vann så man ska inte gnälla för mkt. Säga vad man vill om Kasper Schmeichel, det ser lite darrigt ut ibland blandat med världsklassingripanden om vartannat men killen har grymt flyt och lyckas på något vis hålla nolla efter nolla.

Manchester United vann borta mot Everton och det trodde jag faktiskt inte de skulle fixa, grymt starkt gjort. Derby möter Newcastle imorgon, hade det varit förra säsongen hade man ju inte vågat tippa på bortaseger men årets Newcastle med "big Sam" som manager kan nog greja lite bortasegrar och ska dem vara med i toppen så ska dem vinna imorgon, det blir nog ett litet odds på "skatorna" imorgon.

West Ham fick också seger i helgen och de börjar röra på sig i tabellen, ska bli spännande att se om de kan nå en 5-8 plats, högre upp känns inte realistiskt.

En domare blev misshandlad i en svensk div 7 match i helgen, pinsamt hur ett lag kan tillåta några av spelarna att göra sånt, fan va illa. Ingen större överraskning att det var ett invandrarlag som var inblandat, det känner man ju igen från flera likande incidenter.

Dean Ashton (Ljushårige på bilden) blev målskytt för West Ham i helgen och den förre Crewe Alexandra spelaren visar återigen att han är en pålitlig målskytt och kan säkert göra mer än 15 mål om han får ha en skadefri säsong.

image65

Ny uppdatering av Silly season 2007/2008!

Det har gått ett tag sedan jag senast uppdaterade vad som hänt med silly season runt mig inför säsongen och det har varit en hel del.

Först så hörde Brönderslev Hot Shots av sig och undrade om jag var sugen på att coacha dem på matcherna och hålla i en träning i veckan och helgpendla alternativt flytta till Danmark igen men det var helt oaktuellt båda delarna, Hot Shots är en klubb med ambitioner att bli bäst i Danmark så sportsligt var det helt rätt men det funkar inte att lägga nästan varje helg på Stenaline och inte ha något socialt liv hemma. Synd att dem inte fått tag i tränare för det är en klubb som kan vinna Danmarksmästerskapen i år.

Sedan så fick jag ett samtal från Älvstranden som höll i ett nystartat projekt som skulle heta Vision Angered. Det hela var en sammanslagning av 2 st div 3 lag, Åbro och Stendy. Tanken är att de ska sätta stadsdelen Angered på innebandykartan. Tanken lät spännande med en ny generations invandrar innebandykillar så jag gick på ett möte men där var det inget av det i år utan låg mer i en vag framtid. Istället var det 2 div 3 lag som gått ihop till en klubb och skulle spela sina matcher och träna i Angered, och det var mest äldre spelare med en del som spelat högre upp. De verkade seriösa så sett men om jag ska träna ett lag vill jag mer ha unga spelare som är på väg upp eller i alla fall en klubb med ungdomslag så man kan slussa in juniorer i alaget och se en framtid i klubben så jag tackade nej. Ryktesvägen har jag fått veta att min kompis Mikael Genter ska träna dem, vet inte om det är helt klart men Mikael är en av de bästa målvakterna jag spelat/tränat så han kan säkert lyfta det laget till toppen av trean och kanske till och med gå upp i 2:an.

Denna veckan fick jag också ett samtal från IBK Pantern som höll sig kvar i div. 2 förra året och satsade på en bra placering i år, de har 3 st spelande tränare och ville ha en coach på matcherna för som alla vet så går det inte att styra ett lag och spela själv på samma gång. Ska lyssna vad dem har att säga och vilka mål dem har sen får vi se vad som händer, som jag sagt hela säsongen ska det till något speciellt om jag ska vara tränare/coach i år för jag ska spela själv och känner att formen blir bättre och bättre, speciellt efter helgen i Björnslaget det gav otroligt mycket med 3 st 2 x 20 matcher. Kommer spela med Torslanda, har även tränat med Högsbo men Torslanda passar mig bäst även om det har varit kul att träna med Högsbo.

Kommer också att hjälpa till lite med Frölunda IBK´s P90/91 lag och hålla i några träningar då och då för att köra lite extra med deras bästa grabbar inför deras sm-kval.

Det var allt för nu, vi ses i hallen

Nytt jobb!

Igår kväll var det första dagen på mitt nya extra jobb på Statoil, Backadal i Göteborg. Det blev en mjukstrart med 4 timmar med mestadels kassajobb där jag blev upplärd av Danny och Therése. Det tog ungefär en timme att få kläm på det mesta. Det var kul att serva kunder och träffa mycket folk. Det mesta som folk köper på statoil baserat på min korta erfarenhet är snus och ciggaretter, lättare käk och den stora överraskningen är att det gick en hel del porrtidningar, det trodde jag nästan var utdött efter att porr är så lätt att ladda ner från nätet.

Meningen är att jag ska jobba extra på Lördagkvällar ett par gånger i månaden och det ska bli kul, mina jobbarkompisar jag hittills träffat är jättetrevliga och det ska bli kul när man kommer igång och har lärt sig hur allt funkar.

Denna skylten förknippar jag med min nya arbetsplats, synd bara att man inte får någon vidare personalrabatt, det var ca 40 öre per liter bensin och några procent på övrigt sortiment.

image64

Förlust i sista gruppspelsmatchen och utslagna!

Sista matchen i gruppspelet gick mot Hovslätts IK från div 3 småland. I första perioden var vi bra med och låg under med 3-1 men hade 2 ribbskott, målskytt var Simon Elgström.

I andra perioden så blev vi tröttare och det var tufft att hänga med våra motståndare som körde med 3 forwardsliner mot våra 8 tappra utespelare. Det kändes också att det var 3:e matchen men jag tar av mig hatten för våra motståndare som var riktigt bra. 8-1 slutade det efter att vi tröttnat på slutet och låtit dem banka in ett par där försvaret stod och sov.

Gruppen slutade enligt följande.

Hovslätt 7 p
Bräckan 5 p
Noltorp 3p
Akerselva 1p

Det sura är att hade vi bara fått oavgjort mot Bräckan hade vi varit vidare men sånt är livet i idrotten och ska man vara ärlig hade vi fått det svårt med trötta ben och få spelare. Nästa gång det blir spel av hoppas jag att folk som säger att dem vill vara med också är med och inte kommer med pinsamma ursäkter. All heder åt hela laget som kämpade och slet. Mikael Genter i mål var vår bäste spelare och visade att han fortfarande håller hög klass efter några års uppehåll. Johan Karlsson debuterade som back och där var han riktigt bra. Det var också kul att se en gammal polare som Kim Carlsson efter några år.

Vill också tacka Joakim Ahlstam för hjälpen som lagledare.

Målet med turneringen var att ha skoj och spela lite innebandy ihop med några gamla kompisar och komma i lite bättre form tills serien börjar, måste säga att det känns att man varit borta 2 år från innebandyspelet och ordentlig träning, nu är motståndarna unga och snabba så man får verkligen träna hårt för att hänga med men skam den som ger sig. :) Det var allt för denna gången, imorgon blir det 2 finaler att dömma i Valhalla

Seger i andra matchen mot Norrmän!

Match nummer 2 var mot norska Akerselva från Oslo. Idag blev vi 8 utespelare då Kim Carlsson, Christer Hallén och Robert Johansson anslöt. Vi började riktigt bra och gick upp till 2-0 som stod sig till paus och kontrollerade matchen hyfsat och dem ströchanser norrmännen fick tog Genter i mål säkert. Målen gjordes av Robert Johansson och Stevan Arsic.

Andra perioden börjar på värsta sätt med en boll som slinker in på ett långskott och sådana mål kommer alltid nån gång och det var 2-1. Vi tappar lite fart och rörelse och får försvara oss mycket och norrmännen kvitterar till 2-2 i powerplay när jag satt utvisad för obstruktion, felaktig om jag får säga det själv och även sekretariatet tyckte så för jag gick ner på knä och tog bollen precis innan killen som jagade bollen föll över mig men jag hade redan satt mig när när han föll så tveksamt men det är svårt att va domare så ingen skugga över domarparet i övrigt som höll en mycket bättre nivå än gårdagens par som tillät på tok för mycket enilgt min mening.

2-2 står sig tills det är ca 1minut kvar då Stevan Arsic gör sitt andra mål och visar att han är en pålitlig målskytt och sen håller vi 3-2 sista minuten och kan glädjas åt en go seger. I nästa match mot Hovslätt får vi verkligen inte tappa farten och hålla ihop laget lite mera för de är ett mycket bra lag och det skulle inte förvåna mig om dem slår Bräckan. Mer uppdatering kommer senare, nästa match går kl 14.30 i lundbystrand 3.

Dagens lag:

Målvakt Mikael Genter
Back David Karlsson
Back Lars-Göran Kivinen
Back Johan Karlsson
Center Stevan Arsic
Center/Forward Kim Carlsson
Forward Robert Johansson
Forward Christer Hallén
Forward Simon Elgsten

Lagledare Joakim Ahlstam

Björnslagets första dag!

Nu är vi igång i cupen och första matchen är avklarad. Det blev ett ganska sargat lag vi fick ställa på planen men imorgon om inget händer under natten så kan vi ställa med hela 9 utespelare, idag mot Bräckan blev det 7 st.

Matchen började vä okay men Bräckan gjorde 1-0 efter lite slarv i vår egen zon. 1-1 kom påpassligt på frislag av John Axelberg som är berömd för sitt dragskott och han hade fått uppgiften att skjuta på frislagen och det gjorde han bra. 2-1 tog vi ledningen med genom Simon Elgsten som löpte ifrån sin back och satte dit bollen säkert någon minut före paus.

Med lite trötta ben och ingen tur i domsluten (stevan blev tacklad vid sargen borde kanske vart u5?) så vände Bräckan och vann med 3-2. För att inte vara speciellt samspelta och bara 7 utespelare så tycker jag vi gjorde en grymt bra match. John o Kiwi på backen körde säkert minst 5 min byten där jag gick ner och avlastade nån gång ibland. Imorgon så börjar vi mot norska Akerselva som åkte på stryk med 4-0 mot ett piggt och rappt Hovslätt så om vi ska ha chans att gå vidare ska vi vinna mot norrmännen, helst med 4 mål eller mer och hoppas Bräckan vinner sin match.

Mer info kommer imorgon, vi spelar 9-40 på Lundbystrand 1 mot Akerselva.

Förändringar i laget till Björnslaget.

Våra Norska spelare Anders Strömsborg och Kim Trogstad får tyvärr inte spela med oss för sin klubb Sveiva, att de stoppar Anders kan jag förstå för han behöver dem ju i träningmatch samma helg men med tanke på att de har 3 målvakter i a-laget där alla är mycket bra så hade det ju varit perfekt för Sveiva att låta Kim som inte stod någon elitmatch förra året få värdefull rutin med minst 3 bra matcher. Jag tror det hade gett honom mycket för han är ju ung och behöver matchträning och Kim är också en "cup-målvakt" (bra på straffar och en megahög högstanivå) som helt klart skulle varit bra för oss, men det är Sveivas förlust mest och det borde dem tänkt på men dem bestämmer ju spelarna har ju kontakt så det är inget att snacka om.

Marcus Högeteg
fick heller inte vara med för Elfhög och det köper inte jag, Marcus har gett den klubben otroligt mycket under ca 10 års tid och öst in mål och bla gett Elfhögs spelare bra rabatter på Stadium där han jobbade under några år men då sade några i Elfhög (enligt Marcus) att han inte fick vara med och lira i deras b-lag i år om han spelade cupen med oss, detta är rent ut sagt sandlådenivå och jag hoppas den eller dem som bestämde det läser detta och skäms, man spelar innebandy för det är kul glöm aldrig det. Hade jag varit Marcus hade jag bett hela Elfhög dra åt helvete och spelat i Vänersborgs b-lag eller med Hjärtums ibk, men jag respekterar Marcus beslut och förstår att han inte vill stöta sig med någon, absolut inga hard feelings från vårt håll även om vi i laget  och alla jag snackat med skrattar åt Elfhögs agerande, sådant kommer helt klart slå tillbaka det gör det alltid förr eller senare när Elfhög behöver hjälp med något. Marcus kommer alltid vara välkommen att lira med oss i framtiden när han känner för det, det kommer ju fler cuper.

Vi har fixar ersättare och Presenterar först ur vår målvakt med anknytning till ovan nämda Elfhög (de kommer inte kunna stoppa honom) där han stod en säsong när klubben vann div 4, Mikael Genter som bor i Göteborg och inte spelar med någon klubb just nu, Mikael är en go kille (även om han är sthlmare) som har en otroligt bra kapacitet att spika igen, ska bli kul att se honom in action, Mikael har bl a spelat för Älvstranden & IBK Vänersborg och några stockholmsklubbar.

Mattias Eriksson är också klar, han spelade förra året i laget jag tränade ovan nämda Sveiva IBK (norska Elitserien) där Mattias mest spelade back, men även gjorde några matcher som center. Mattias löpstyrka kommer vi dra mycket nytta av.

Robert Johansson är också klar, spelade förra säsongen med IBK Alingsås i div 1 och gjorde det bra (enligt vad jag hört) jag såg honom bara 1 match när vi i Sveiva spelade en träningsmatch mot Alingsås och vann med 6-4, men efter att ha spelat 2 säsonger med Robban så är jag övertygad om att han kommer göra bra ifrån sig. Robert kan spela på alla positioner och det är enormt värdefullt.

Vi saknar fortfarande ett par spelare men det hoppas jag ska vara klart tisdag/onsdag. Mer följer inom kort.

RSS 2.0