1-0 till mig i oddsutmaningen!

Jaha då var matcherna färdigspelade och det blev 3 av 5 som gick in. Mycket besviken är jag på Atletico Madrid som var riktigt uddlösa och tama mot Malaga, losar man med 3-0 mot mediokra Malaga så kan man glömma titelambitionen direkt. Viking fick bara 2-2 hemma även om Peter Ijeh gjorde 1 mål, dåligt av Viking för hemma brukar de vinna. Konstaterade att mitt system gick 10 kr back så ändå okej. Rätt stolt för krysset i Köpenhamnderbyt, gav fina odds där.

Bulten då ja 2 av 2 igår men idag kammade han 0 så Foppa 3 Bulten 2 denna helg, får se om Bulten vill ha en retur nästa helg.

Helgen oddsutmaning "Foppa" Vs "Bulten"!

Jag och min polare snackar ofta om tips på fotboll så jag utmanade honom och han nappade direkt på en 5 machers oddstips för helgen.

Hans odds kan ni se på http://bultens-blogg.blogspot.com/

Reglerna är enkla 5 matcher med minst 1.50 i odds och bäst av 5 vinner, vid oavgjort går tävlingen vidare till nästa helg, må bäste tippare vinna.:)

Match 1. Aston Villa - Fulham spelar 1 till 1,72, känns som ett fint odds nu när Fulham spelade i Europaleague i veckan och torskade borta, även Aston Villa spelade fast hemma, samt att Villa vann mot Liverpool på Anfield där de inte ofta brukar vinna så de borde koka av självförtroende nu. Det man dock ska komma ihåg är att Villa ibland kan ha svårt mot "sämre" lag som i premiären när de torskade trost spelövertag, men jag kör ändå och hoppas Micke Svensson lag får stryk. :)

Match 2 FC Köpenhamn - Bröndby, tippar x till fina 3,30 Danska ligan ihop med Norska är ligor jag tippar mycket på, man snappade upp en del när man bodde i de länderna och lärde sig "trenderna".
"Bulten" tippade ett x så jag ska inte vara sämre, vi har derbyt som får en huvudstad att koka, FCK mot Bröndby är ett riktigt hett derby som får Stockholmsderbyna att blekna, nu känns matchen helt öppen med FCK som knapp favorit men i ett derby är det alltid viktigast att inte få stryk.

Match 3 Viking - Sandefjord Fotball tippar 1 till 1,58, känns kanske som en liten fegtippning men Viking är starka hemma och när Peter Ijeh (fd Malmö och IFK Göteborg) har en bra dag så sätter han minst 2 och på hemmaplan brukar han och laget göra en del mål, så som alternativ så kan det betala bra med att tippa på mycket mål.

Match 4 Hannover 96 - Hoffenheim, tippar där med hjärtat så det får bli 2 till 2,45 (Efter 2 kryss så vinner Hoffenheim och hakar på tåget, oflyt när de spelade x mot Bayern Munchen när de faktiskt hade en boll solkart inne som domarteamet missade så ska de ta denna matchen).

Match 5 Malaga - Atlético Madrid, tippar också med hjärtat så det blir 2  till 2.0. Motiverar det förutom att jag gillar AT Madrid skarpt så har de ligans bästa målskytt Diego Forlan ihop med den snabbe tekniske Aguero och de två tillsammans skapar oreda för alla försvar och Malaga är ett mediokert lag, så om AT M. ska vinna en titel i år som presidenten sagt så får de börja vinna direkt inget annat är nog för dem.

Jag spelar en femling för 87 kr och om alla går in vinner jag 3823 kr, den skulle smaka fint men spelar också 200 kr trippelsystem som ger 2037 om alla sitter och går 4 av 5 in så vinner jag en hygglig slant orkar inte räkna på det men ni ser själva om ni vill följa mitt tips. Lycka till därute och skriv gärna en kommentar om ni spelade och vann,

Må bäste tippare vinna, lycka till "Bulten".

Seger mot Marstrand med 9-2!

Ett taggat Vänersborg satte bra fart från start och tog ganska omgående lednignen med både ett och två noll. Vi spelade på 3 linor i anfallet och två backpar och det gjorde att när vi hade korta byten så drog vi upp ett bra tempo. 3-0 och 3-1 kom också före första pausvilan.
I andra perioden spelar vi riktigt bra och vinner den med hela 5-0 och alla kedjorna skapar mycket och framförallt så tar vi mycket skott på mål. Jag räknade inte men tippar på att vi i andra skjuter mer än 15 skott på mål.

I sista så jämnar Marstrand ut spelet samt att vi slår bort för mycket passningar och perioden slutar 1-1.

En rolig match med mycket kamp och även om spelarna ramlar så blåste domarna inte sönder matchen utan lät spelarna använda kroppen på rätt sätt, något som vi tränat väldigt mycket på så all beröm till domarparet Sven Persson och Peter Jaeger, hoppas fler domare ligger på den nivån då blir det en rolig innebandyvinter med mycket kamp.

Marstrand saknade en del spelare fick jag höra så vi ska inte räkna med en lätt match när vi möts i vinter trots de något stora siffrorna i dagens match, träningsmatch är träningsmatch ska man aldrig glömma. Marstrand är ett lag som kommer vinna en hel del matcher på sin kämpainställning och när de fått spelat ihop sitt lag med en del av sina nya spelare så kommer de bli en obehaglig överraskning för många.


Sverige premiärvann i dam-EM

För en gångs skull så premiärvann Sveriges damfotbollslandslag när dam-EM startade idag.  3-0 mot Ryssland blev det och det är ett grymt bra resultat att ta med sig vidare i gruppen. Det var faktiskt hela 10 år sedan Sverige vann en premiär i ett stort mästerska på damsidan. Det man dock saknar är ju närkamper för så fort 2 spelare går axel mot axel och en faller så ska det blåsas i tid och otid, himla trist för visst får även damerna ta för sig på planen, hoppas på mer tillåten kamp i fortsättnignen och fler svenska mål, saknar förstås min favorit i damlandslaget Hanna Ljungberg, tråkigt att hon fick sluta på grund av skada.

Nästa match går mot Italien.

Förlust i andra träningsmatchen!

Matchen slutade 2-7 i långared mot ibf göteborg som förra säsongen vann div 1 södra. Tyvärr missade jag matchen på grund av jobb men eftersnacket var mest om att Vänersborg missade för många klara lägen och klyschan säger ju gör man mest mål så vinner man och det gjorde göteborg. Trist däremot att i en sån här match med 2 st div 1 topplag så kan inte en storklubb som ibf göteborg fixa förbundsdomare utan några som enligt rapporterna knappt fixade en f 95 match före, är det snålheten måtro? Skulle aldrig falla mig in att göra så om man bjuder in ett div 1 lag till träningsmatch i alla fall.
Skyller absolut inte förlusten på domarna men man kan kräva det i en träningsmatch tycker jag.

Vi får ta oss i kragen och träna ännu mer avslut (går det?) Jag hoppas också alla sjuklingar blir friska från Turkietsjukan som drabbade våra 3 Turkietresenärer efter en vecka i solen, men är ju ändå glad att de kom hem när det varit strejk o skit därnere.

Ny match mot Marstrand redan på torsdag och de ska få sota för denna pinsamma förlusten, hoppas detta blir en väckarklocka för samtliga så vi inte åker på pisk så här igen.

Innebandyn börjar ta fart!

I helgen blev det premiär för träningsmatchandet för mitt nya lag ibk vänersborgs damlag, vi håller till i div 1 västra och förra året kom tjejerna 3a av 10 lag. Laget som kom 2a var Huskvarna och de mötte vi i Lördags på hemmaplanen som jag kallar för "Vänersborgen", tanken är ju att ha en ointaglig borg på hemmaplan därav namnet.... I alla fall så blev matchen en ensidig historia där vi vann med hela 14-1, tror det stod 6-0 efter första o sen rullade det på. Att skylla på att motståndarna var 92 or till 75 % kan man ju inte göra då vi själva har både 92 och 93 spelare och en hel drös med 91 or och jag anser att om en spelare är 17 eller 18 så ska det inte spela allt för stor roll på damsidan. Många lag har ju 16 åringar som är ordinarie ända upp i elitserien. Det handlar nog mer om att motståndarnas spelare inte spelat så mkt i div 1 utan endast i lägre divisioner eller i flickserie. Har man som ung attityden att kunna gå in och kriga och slita så kan man mycket väl hävda sig bra om man är 16 år, men som sagt mycket sitter i skallen.

En riktig värdemätare kommer på söndag mot div 1 södras segrare i våras, IBF Göteborg. Jag såg dem själv när de kvalade mot Lockerud och då tyckte jag Lockerud var klart bättre, IBF hade mkt svårare med parketten i Valhalla sporthall. Matchen i helgen spelas på parkett i Långareds fina Albert Hall, Förra året möttes lagen i träningsmatch och då vann Vänersborg med 4-3, får se om de "röda stjärnorna" (redstars är ibk vbgs smeknamn) kan vinna återigen. Jag hoppas på en bra match och att vi även får träna lite box play och powerplay för ibland verkar det som om domarna inte vill ta utvisningar i tr matcher och det tycker jag är tråkigt för det är ju det man vill träna på. Hoppas på en bra match.

Mina 3 favoritfotbollsspelare jag vunnit pengar på förra säsongen.

Jag tar en spelare från de 3 lagen som inbringade mest pengar förra året, på 4e plats kom ändå mitt favoritlag i italien Inter och Zlatan för de fina målen han gjorde i sista omgången som jag tjänade storkovan på.

1. Diego Forlan, vann hur mycket pengar som helst på At Madrif förra säsongen och pricken över iet var derbyt när de vann mot Real Madrid i en magisk match samt matchen mot Barcelona. Läs mer om matchen mot Barcelona.
 http://www.sportal.nu/sport/print/96160/?page=0


2. Leo Messi, har avgjort många matcher när Barcelona sett loja ut. Då har han på ensam hand dribblat av flera spelare och avgjort matcherna.



3. Cristiano Ronaldo, en spelare jag inte gillar direkt men måste ändå tacka honom för flera vändingar och mycket pengar när man u låg under med bla 2-0 och han låg bakom flera av målen när de vände till 5-2 mot Tottenham förra säsongen.



Så här kan man läsa om den magiska matchen.

Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney fick Old Trafford att koka med två mål vardera i den andra halvleken mot Tottenham. Fullträffarna innebar att United vände ett 0-2-underläge och Dimitar Berbatov fastställde senare slutresultatet till 5-2. Två av United-målen kommer dock att bli omdiskuterade.

RSS 2.0