Chatt med Kim Nilsson!

Under onsdagen gick det att chatta med unge  Kim Nilsson från Färjestadens innebandyklubb i Svenska Superligan. Killen som öste in mål i div 1 förra året. Passade själv på att skicka en fråga till denne talangfulle spelare. Nedan är några frågar han svarade på, hela chatten finns på innebandymagazinet.se

Färjestadens poängkung Kim Nilsson!

image91

David Karlsson frågar:
Tjena! vi är många i sverige som hoppas ni från färjestaden hänger kvar. Hur har ni lyckats gå hela vägen från div 5 till eliten, vad är hemligheten. Lycka till

Kim: Jag började i ettan och har inte varit med hela vägen. Men under min tid har vu fått ett jäkla stöd på läktaren och varit duktiga på att ta upp juniorer till A-laget. Det har blivit någon slags innebandyfeber där alla vill att vi ska vinna.

Top notch frågar:
Vad gör du en helg du är ledig från innebandyn?

Kim: Det beror på hur långt det är till nästa match. Men jag brukar vara med kompisar, bio är aldrig fel. Playstation kan man väl säga också. Brorsan fick Playstation 3 i julklapp så det har blivit en del, haha.

ÄMMA frågar:
Hej!. jag ha ren fråga.gick du på något innebandygymnasium?

Kim: Ja, Kalmar Innebandygymnasium.

Jim frågar:
Att bli årets rookie. Vad skulle det betyda för dig? Vad tror du om dina chanser?

Kim: Ganska svårt. Då måste vi komma ganska långt så man kan visa upp sig mer än bara i seriespelet. Det gäller att producera i slutspelet.

Gustav Levin frågar:
Vilket SSL-lag är roligast respektive tråkigast att möta?Och vilket är svårast att möta?

Kim: Hittills i år tycker jag Storvreta är svårast. AIK och Warberg har också varit svåra, men Storvreta sopade undan benen på oss. Vi har en revansch i Kalmar Sporthall kan jag lugnt säga. Täby är ganska tråkiga att möta med deras tråkiga kontringsspel. De står och fiskar med en gubbe och slänger den på han, men de gör det skickligt.

Demilo frågar:
hej,hur många timmar tränade du på en dag när du va yngre?

Kim: Jag brukade vara ute med grannen Jimmy. Vi spelade alltid innebandy när vi var små. Vi kunde stå i tio timmar på dagarna när vi var lediga. Så det har blivit mängder med timmar.

Kihlle frågar:
Vilken spelare som du mött när du växt upp är du mest imponerad av. Och varför?

Kim: Joel Kanebjörk har jag sett och mött i distriktslaget. Jag har alltid tyckt att han har varit bra och haft respekt för han kan man säga.

Underskattning kan straffa sig hårt!

Var i måndags och dömde Guldheden mot Svartedalen i div  4 och den matchen skulle hemmalaget vinna med minst 10 mål men om man inte gör sitt jobb så kan det lätt gå som det gjorde i denna match. Pang,. pang, pang och 3-0 till Svartedalen och en timeout av ett ganska förbannat Guldheden. 1-3 kom och direkt efter 1-4 och det stod nog 2-4 efter första perioden. Sedan tog Guldheden över och vann senare matchen med 11-7 eller något likande men det man ska komma ihåg är att i alla matcher ska det kämpas vilka man än möter.

Lindås vann men hade flytet!

Ja vad ska man säga om Lindås, de är ett lag med flyt just nu och bra lag ska ju ha tur. 4 ramträffar idag och det är det som är skillnad mellan seger och förlust för oss idag. Efter 0-0 i första perioden som var jämn, Pantern bättre i början och Lindås bättre i slutet så kom Lindås igång i andra perioden och gjorde 1-0 och 2-0 innan vi kunde spräcka nollan efter ett skott av Fredirk Pettersson efter ett powerplay när Lindås precis blivit fulltaliga.

Med underläge 1-2 inför sista perioden så körde vi på och kanske spelade ett av årets bästa perioder där vi vann skotten överlägset men är för ineffektiva som så många gånger förut. Visst Lindås målvakt var bra och slängde sig som Peter Schmeichel på sin storhetstid i Manchester United men i ärlighetens namn är det för dåligt att inte göra mål på alla dem chanserna vi har. Med 2 min kvar och spel 6 mot 5 styr Andreas Lundell bollen i stolpen och så nära var det att i alla fall knipa en poäng mot serieledarna men laget med den enorma turen hade än en gång marginalerna på sin sida och fick istället ett läge att göra mål i tom bur och resultatet slutade 1-3.

Försvarsmässigt var det en kanoninsats, men frammåt så får vi underkännt när vi inte pruducerar mer än 1 mål på 60 minuter. Vi får fortsätta träna avslut som vi kört mycket på sista tiden, hoppas det lossnar nästa helg på Stenungsund som kämpar för att överleva. Helgens skräll stod Alingsås för som slog Lidköping borta, något som bara Lindås och Pantern lyckats med tidigare, grattis till Alingsås och till Lindås som bara kan tappa serien om de faller ihop som ett korthus nu.

Bäst i byn igen!

Inför en fin publiksiffra på över 250 st så tog Pantern även årets andra derby med siffrorna 6-2 (3-1, 0-0, 3-1)

"bortalaget" 0302 fick chansen att spela 5 mot 3 i två minuter när Fredrik Pettersson fick 2 min för otillåten träning och där han även skulle haft 2 min för felaktigt byte men domarna såg inte vem som gått in för tidigt och vi fick ta en annan spelare och sätta där, så istället 5-4 i 4 minuter blev det 5 mot 3 i 2 minuter och 0302 gjorde 1-0. Men det tog ändå 1:40 för dem att göra mål, för Ryden, Ricklund och Hampus gjorde ett megajobb i 3 mot 5 och lyckades så när döda av hela tiden och även Hovemyr, Samson och Tommie var inne och slet på bra.

Någon minut senare sköt Hampus in 1-1 på ett bra backskott och vi kände att vi hade initiativet och skapade en del chanser. 2-1 sköt Tommie från kanten och i pp fick Henrik Djurvall båga in och sätta 3-1 före pausvilan. I andra perioden var det mycket ställningskrig och en del "Hawaii spel" och i mitten av perioden tryckte 0302 på bäst men inga mål eller utvisningar föll i mittperioden.

I 3:e kom 0302 ut mer aggressiva och de var ju tvungna att köra på för att hämta in vår ledning. Vi får spela powerplay och det blir resultatlöst även om vi hade flera heta chanser. Fredrik Pettersson blir sedan utvisad i 5 minuter och igen spela vi ett mycket bra boxplay och reder ut över 3 minuter innan 0302 reducerar till 2-3 genom Mattias Olofsson och det blir lite spänning igen. Samme Olofsson åker ut någon minut senare på 2 min för otillåten träningning men frågan är om inte det skulle varit 5 min utvisning då den såg snarlik ut den Pettersson åkte på några minuter tidigare.
Vi tar en timeout för att få ner pulsen och hetsen så vi kan gå in och avgöra matchen i pp. Tyvärr få får vi inte in bollen och vi gör faktiskt dagens sämsta pp. 17:41 tar 0302 sin timeout för att göra sista rycket men de tog inte honom direkt när de hade ett frislag dessutom, kanske de borde gjort det? Istället väntar dem för länge med att ta frislaget så vi får det istället och sekunder senare gör Hampus Wedlin sitt andra mål efter ett inslag (såg själv inte målet). 0302 tar sedan ut sin målvakt och vi spelat tight i vårt försvar och Tommie kan bryta och logga in 5-2 i öppen kasse och direkt på tekning när 0302 har plockat in sin målvakt kan Henrik Djurvall servera Richard Hovemyr i slottet som skjuter in 6-2 i slutsekunderna och Pantern vinner även årets andra derby.

Segermarginalerna kunde blivit betydligt mindre, speciellt när 0302 hade frislaget i slutet i ett bra läge, 3-3 där och det kunde slutat hur som helst. Jag tycker ändå vi var det bättre laget sett över 60 minuter och vi vann skottstatistiken klart, kommer inte ihåg exakt men såg den under matchens gång. Vi håller nollan i spel 5 mot 5 och vår defensiv funkar som i början av serien då vi var svåra att göra mål på. Offensivt har vi en bit kvar men det går i alla fall frammåt och vi får jobba mer på att bli bättre frammåt. Hoppas vi kan ladda lika bra och gå in lika bra i närkamperna mot serieledarna Lindås på Lördag så ska vi ge dem en tuff match, vi kan slå alla lag när vi spelar bra det vet vi.

Många spelare var bra idag och kollektivet får beröm, alla gick in och bidrog till segern och så ska det vara. Hampus Wedlin utsågs till matchens lirare och det gjorde han också förra derbyt och har på 2 derbymatcher gjort 4 mål från sin backplats och det är imponerande.

Dagens domare Stefan Olsson och Thomas Haglund gjorde en mycket bra match och under långa stunder syntes dem inte och det är bästa betyget när en domare inte vill synas. De lät båda lagen kriga på och när det gick över gränsen gick de in och tog tag i det, en kanoninsats av domarna, bästa på länge helt klart.

Derbydags onsdagkväll mot 0302!

På onsdagkväll möter Pantern 0302 ib och det blir säkert en lika fin publikfest som förra gången. Jag tror en onsdagkväll är perfekt för då har inga andra lag seriematcher och kan stötta sitt lag. Förra gången tog Pantern en historisk derbyseger med 8-4 och får väl stå som favoriter om det nu kan finnas en favorit i ett derby. Som vanligt när det är derby blir det nog laget som vågar vinna matchen det laget som vinner och inte fegspelar. Jag hoppas vi i Pantern kan komma upp i vår normala klass igen efter 2 riktigt svaga insatser.

Vi hoppas få mycket publikstöd så vi kan vända vår trend och avsluta serien lika bra som vi började den.

Matchen spelas 19:30 i Rydsbergshallen, kom i tid om du vill ha en bra plats.

Alingsås effektivast på fredagsmatchen!

Hemmastarka Alingsås blev en för tuff nöt att knäcka och det blev förlust med 6-2 (Sista i tom kasse).

Vi hade ändrat om en del i formationerna och Victor Wedlin (född -91)i målet fick starta för första gången i serien i år. Tyvär fick Victor inte någon hjälp utan vi missade markerin på 4 målen där vi "glömmer" Alingsås gubbe på bortre stolpen och det ä svårt att förklara bort, det får helt enkelt inte hända, en gång kan vara acceptabelt men inte hela 4 gånger i samma match. Det 5:e målet vi släpper in är ett drömmål från kanten upp i bortre krysset av Alingsås spelare Andreas Glännbro, frågan är om det inte är snyggaste målet som gjorts i Nolhagahallen denna säsong?

Offensivt så har vi inte råd att inte ta vara på Alingsås misstag, de gjorde 3 eller 4 riktiga "indianare" där deras siste man slår bollen och vi kan bryta i princip friläge och vi bommar alla dem lägena, det är för dåligt. Chans mässigt är de en jämn match, hörde att vi vunnit skotten med 28-25 och även om Alingsås målvakt var jättebra (deras bästa spelare?) så ska vi gå in och sätta dit några till såklart. Det är i alla fall ett klart fall frammåt jämöfrt med matchen mot Lesjöfors/Filipstad där vi inte skapade så mycket chanser för mot Alingsås skapade vi mycket, nu gäller det bara att sätta dit bollarna och komma på vinstkurs igen. Panterns mål gjordes av Jani Simpanen (noterades som självmål) och Tommie Lundgren.

Alingsås var klasser bättre än sist vi mötte dem och nyförvärven Robert Johansson och Johan Andersson har säkert en stor del i det Robert som är en kämpe och en boxplay specialist och Johan som är en stabil back har tillfört konkurrens och rutin i ett ungt Alingsås. Denna match var Alingsås bättre även om det var en jämn match och vi får ta nya tag.
Redan på onsdag är det "bäst i byn" matchen mot 0302 och nu gäller det att ladda inför den.

Hem till Alingsås på fredag!

På fredag blir det "bortamatch" i Nohagahallen mot ibk alingsås, ett lag som underpresterade när vi möttes senast och säkerligen är mycket revanchsugna. Blir spännande att se matchen i matchen mellan Arthursson och Sagré. Det kommer bli ändringar i startformationen jämfört med senaste matchen mot Lesjöfors, mer avslöjas inte här.

Blir också spännande att se om min gamla lagkamrat Robert Johansson kommer spela mot oss för enligt rykten så har han gjort en 3e comeback i alingsåslaget efter en kort sejour i Smedjan (div 3).

Matchen spelas 20,00 på fredag den 18/1

Storförlust mot Lesjöfors/Filipstad.

2-8 ett pinsamt resultat som man får skämmas mycket över.

Igen gör vi en dålig hemmamatch och våra motståndare kändes hetare i närkamperna och ville mer och offrade allt för laget medans vi kändes bekväma och inte tog det hårda jobbet till 100 %. Samtliga kan bättre och vi måste bli hetare offensivt, vi skapar på tok för lite och är inte alls heta när chanser dyker upp. Nu måste det bli bättre annars blir det mittenträsket resten av säsongen och den fina starten känns bortkastad.

Matchdags mot Lesjöfors/Filipstad!

Förlust i bortamötet i en vad jag kommer ihåg avslagen historia med 2 lag som då inte verkade speciellt taggade. I den matchen så blixtrade vi till i slutet av andra perioden och gjorde 3 snabba mål och ledde med 3-2 inför sista men hemmalaget vände och vann med 4-3. Nu gäller det att vi kommer igång och får truppen frisk och kry efter att ha haft hela 9 återbud till onsdagens träning gäller det att komma igång och ha mycket folk på träningarna.

Vi hoppas vi kan plocka fram det fina spelet vi hade mot Älvstranden i söndags.

Matchen spelas 16.00 i Rydsbergshallen på Lördag den 12 januari.

Dagen innan spelas ett intressant derby mellan Älvstranden och Partille. Jag måste säga att hade jag inte jobbat så hade jag helt klart velat se den matchen. Den spelas i Lundbystrand 1 kl 19.00

Helgens matcher!

Lördagens match mot Frölunda (div 3) var ingen bra insats av de svarta pantrarna. Vi trodde att vi skulle kunna vinna genom att köra vårt eget raise och inte spela som ett lag. Våra motståndare gjorde tvärt om och slet för varann och tog tillvara på våra misstag och slog oss med pinsamma 9-4. Det var bara att gå hem och skämmas och ladda om till Söndagens match mot Älvstranden (div 1). Kan Frölunda spela så bra i serien ska dem helt klart vara med och fightas om seriesegern, all credit till dem.

Nu stod hedern på spel och det var verkligen upp till bevis och den här gången gick vi ut som ett nytt lag och spelade en mycket tight defensiv och efter halva matchen stod det fortfarande 0-0. 1-1 stod det efter mittperioden genom mål av Jani. Älvstranden gör 2-1 och 3-1 i sista perioden på kontringar där dem straffar oss när vi slarvar lite i mittzon men vi jobbar oss tillbaka och i sista 5 minuterna gör vi 2-3 när Hampus skjuter ett skott som tar på Rickard Karlssons fot och sedan på gästernas målvakt som drar in den själv på något skumt sätt. 3-3 blir på en mönsterkontring när Hovemyr serverar Hampus på bortre stolpen och 3-3 blir slutresultatet.

Ett Älvstranden som dagen före hade förlorat mot våra seriekonkurrenter Lindås med 8-6, ingen jättebra helg för Älvstranden som borde vara en klass vassare men träningsmatch är träninsmatch.

Träningsmatcher i all ära men jag känner ändå att helgen gav en hel del, först och främst fick vi matcha igång många spelare för det blir ju alltid lite segt efter ett juluppehåll. Vi lärde oss också en läxa i första matchen och fick visa Panternmoralen i den andra då vi stundtals spelade mycket bra. Vi har en växel till att lägga in offensivt för där är vi långt ifrån så skarpa som vi kan vara. Det blir att slipa på lite detaljer innan lördagens viktiga match mot Lesjöfors/Filipstad hemma kl 16. Vi hoppas publiken hjälper oss till seger där.

Lördagsmatch mot Frölunda!

Helt plötsligt så klaffade det med match på Lördag också då Frölunda som skulle kolla om de kunde överraskande tackade ja på kort varsel och gärna ville dyka upp och möta oss, så helgen kommer bli 2 matcher mot Frölunda (div3) och Älvstranden (div 1).

Det blir perfekt läge att prova lite nya saker som uppspel, frislag pp och boxplay för det är inte optimalt att köra sådant på träning.

Match mot Älvstranden!

På Söndag blir det match mot Älvstranden för som tur var så tackade dem ja till att möta oss på söndag kl 11.30 hemma. Stort tack till dem.

Blir intressant att se om Pantern kan stå upp bättre denna gång efter 8-1 förlust i senaste mötet på försäsongen. Både Älvstranden och Pantern ligger bra till i sina respektive serier, skillnaden är en division och frågan är hur stor den skillnaden är? Kanske kan motivation slå klass denna gång?

Träningsmatchen mot ibk 7-h inställd!

Div 1 laget ibk 7-härad från Borås får inte ihop lag så dem kan inte komma till Lerum och möta oss på Lördag. Mycket pinsamt måste jag säga men inte direkt överraskad med tanke på att de inte ens vunnit en match i år och i ett desperat försök värvat en kille från Schweiz som åkte hem fortare än han kunnat lära sig säga innebandyboll på ren svenska där han enligt deras hemsida blivit lovad arbete och lägenhet och de inte kunnat hålla något av det. Pinsamt är bara förnamnet, det är sådant som gör innebandy som sport oseriös. Nog med sågning men det blir ett jäkla extra arbete nu att i sista stund få tag i ett lag som har tid att träningsspela på Lördag mot oss. Jag har kontaktat Partille men de kunde inte, Bräckan hade heller inte folk, Floda hade match mot Tygriket borta. Älvstranden hade match samma tid men kanske kunde vi få möta deras juniorlag blandat med några a-lagsspelare som inte platsar i första uppställnigen. Bara vi får en bra match så vi kommer igång till den viktiga matcen mot Lesjöfors/Filipstad som vi spelar mot helgen efter.

Fortsättning följer angående träningsmatchen. Panterns 91 or spelar gothia cup i helgen och det ska bli spännande att se hur långt de kan gå. Ska själv dömma lite och tänkte se Pixbo mot Storvreta också.