Äntligen familjen Macahans på dvd!

För alla oss som var födda på 70-talet när westernfilmer var ganska vanligt så var min favorit utan tvekan serien om familjen Macahans som flyttade från Virgina till vilda västern, vet att den gick i början på 80-talet och det stod mycket om serien i flera gamla OKEJ tidningar som jag har kvar någonstans, blir att visa barnen det när jag tvingat dem att se serien med mig för 3e gången, :).



Bild på Luke som efterlyst! samt familjefotot!


På detta klipp visas lite från "Pilotavsnittet" som sedan blev en serie i 12 delar med 1.5 timmeslånga avsnitt. Det bästa som någonsin gjorts inom western. Se serien kan jag bara säga, den är så bra med en äkta känsla.

http://www.youtube.com/watch?v=hBC27Xem-EU

Söndag och snart blir det flytt!

Idag blev det småmålsinnebandy igen, vi var 9 tappra som spelade. Kul att min kompis från Trollhättan Jocke Carlborg ville åka med, han har inte legat på latsidan utan tränat bra, det fick vi äldre boys erfara då han löpte slalom och zorrade för fulla muggar. Men riktigt kul var det o lira igen, känner att det faktiskt går bättre för varje vecka även om jag inte tränat så mkt så har det ändå gett lite.

Nu går man mest och väntar på flytten, kartonger högt och lågt här hemma, snart som sagt..

Otursvecka!

Ska inte klaga för mycket men först punktering och sedan gick moderkortet på datorn sönder så det blev att installera om windows och all skit man hade på datorn är borta. Tror att det kanske går att få tillbaka på något sätt men ska höra med någon datakunnig hur man gör då jag bytt från Vista till windows 7. Vet någon hur så tipsa mig gärna på mailen. [email protected]

Sedan så börjar jag bli grymt sugen på innebandy nu, ska själv spela imorgon söndag för 3e söndagen på raken, ska försöka springa lite också de närmsta veckorna så man kan haka på någon träning med FIF herr, fast de är ju mestadels fotbolls spelare så de kommer väl löpa som duracellkaniner.

Ser mycket fram emot att köra igång med damlaget, hoppas på en hög närvaro så fort som möjligt men vet att några åker på semester o så de första 2 veckorna i augusti men premiär träningsmatchen blir den 14 augusti mot Huskvarna, samma lag vi hade premiär med Vänersborg ifjol, då fick laget från Jönköping pisk med 14-1, tror inte det blir samma siffror nu.

Tillbaka igen!

Hej alla!

Har inte haft något direkt att skriva om det sista men idag söndag var det innebandylir. Jag har varit ensampappa sen i Lördags eftermiddag då Lisa ska jobba tills Måndag eftermiddag. Det är riktigt kul att kunna va 100 % med min dotter Olivia och lekte så mkt så hon slocknade 17,45 i lördags och vaknade exakt 05,45 så bara o ta sig upp. :)

Vi hade dock familjedag på Liseberg på onsdagen, det var riktigt kul med premiär på Farfars bil med Olivia, tror dock jag tyckte det var mer kul än hon denna gången. Det var mycket folk och jättevarmt men roligt var det och nästa gång blir det ännu mer kul då hon är äldre och vi även har ett småsyskon med (som kommer i november).



Jag och Olivia i farfarsbil.





Jag och Olivia i fiskdammen.

Verkar bli en lång sommar!

Det är ju inte så konstigt om vi får en lång varm sommar då vi hade en lång kall vinter, det brukar ju höra ihop. På innebandyfronten intet nytt. Vänersborgs herrlag har en tränare jag känner lite grann på gång, känner och känner men vi är ytliga innebandyvänner kan man väl säga, vore kul om han tar över Vänersborg, det är en trevlig kille i alla fall, mer om det senare känns ju fel att gå ut med namn bara för de har pratat med varandra han och klubben.

Det brukar såhär års vara mycket silly season snack men i år känns det stendött, inte har landets sportchefer tagit semester? Jaja om 1 månad är vår första träningsmatch med Fröjered, dags att börja ladda snart men 2 veckor till utan innebandy för min del, förutom lite småmål med kompisarna då. Kan säga att jag fick sådan sjuk träningsvärk som jag nog aldrig fått förut, man börjar bli gammal, men skam den som ger sig..

Vill passa på att gratulera min kompis Joakim Ahlstam till sin dotter Emilia som kom igår, kul för han har 2 söner sedan tidigare så det var på tiden han fick en liten tjej. Emilia som vi faktiskt hade som ett alternativ till Olivia då vi gillade båda namnen och de är rätt lika också. Nästa vecka ska vi ta reda på om vi får en tjej till eller om nästa barn blir en pojk, magkänslan säger ännu en tjej, men vi får se.

vm-finalen som domaren vann!

Kändes så i alla fall då det var kort, kort och mera kort. Tragiskt för Holland att det slutar som det gör men sätter man inte de gyllene lägena som dök upp så får man nog allt ta ett silver som ändå är jävligt bra gjort. Det var ju en ful match också så korten var befogade men kändes som Spanien fick lite väl mkt med sig.

Nya Zeeland är enda lag som gick obesegrat från VM, all respekt.

4 skyttekungar, Forlan, Snejder, Muller och Villa, synd för Klose att han inte fick chansen i bronsmatchen.

Sommarens höjdpunkt söndag!

Vad är det då, jo innebandylir med gamla Alingsås/Lerum polarna. Småmålsspelet som vi kört varje sommmar sen urminnes tider där ära och prestige är viktigare än något annat. Kuriosa är nu att vi är 5 av 6 st som varit eller är tränare, känns som det kan bli mkt taktik hehe. Nej då det blir lir och och inte så mkt hemjobb förutom Tommie då som är vältränad och hårt arbetande vi andra blir nog mest skönlir.


Kör den klassiska låten som handlar om just detta ha kul och "playing with the boys" från filmen Top gun som är en klassiker och ni som inte sett den se den...

http://www.youtube.com/watch?v=1KLRNkLdzgI

Nytt hem inhandlat!

Då har vi funnit vårt blivande hus i Tidaholm och idag är handpenning betald och om ca en månad flyttar vi in. Så här ser det ut ett litet mysigt hus till vår lilla familj. En framtidsvision är att bygga övervåning på det, får se om det blir så.

Här hoppas vi att vi ska trivas i många år framöver.




Så här ser det ut när man kommer in på garageplanen och ser huset framifrån.




Verandan på framsidan.





Baksidan med en liten veranda.

Syns man inte så finns man inte!

När det är stiltje på diverse innebandysidor så tog Gracefloorball kontakt med mig och frågade om en intervju och det säger jag inte nej till för all publicitet är ju bra. Ni kan läsa den långa artikeln på länken nedan.

http://www.gracefloorball.se/2010/07/06/frojereds-if-%E2%80%93-inget-lag-att-rakna-ut/


Hoppas sidan www.gracefloorball.se kan växa mera och komma med mer om daminnebandyn.

Den glade, hur viktig som helst i ett lag!

Hur menar jag då, jo den eller de personerna som alltid kommer till träningen med ett leende på läpparna och är allt som oftast positiv och glad till det mesta i livet. Det är ju ändå så att ett skratt eller leende lätt smittar av sig.

Tänkte passa på att hylla min "gladfemma + mv" från de åren jag varit tränare, följande personer är mycket speciella och riktigt värdefulla för sina lag eller var om någon av de kanske slutat. Hoppas folk som läser detta inser att glädjen är otroligt viktig.



Målvakt. Mattias Hansson (Östadkulle IBK)

En ständigt glad kille och en suverän målvakt som kunde spelat högre än div 3 om han kommit till rätt klubb, en oerhört omtyckt och en kille som höjde stämningen både på och utanför planen. Speciellt hade han roliga lekar i duschen då han spexade på många sätt men det är nog inget jag ska nämna mer om här.

Back. Claes Dahl (Sollebrunns AIK/Noltorps IBK/Östadkulle IBK)

Claes hade och har en förmåga att se de allra mest svåra situationer på ett positivt sätt, att han dessutom jobbade heltid, var ensampappa hindrade honom inte för att trots hur trött han borde vara att vara på varje träning och komma ständigt glad och positiv. En ruskigt bra back som kunde läsa motståndarna som de var gårdagens tidning.

Back. Pia Holm (IBK Elfhög)

Pia var en tjej som började med innebandy relativt sent i livet, men tränade hårt varje träning och kom alltid med ett stort leende till träningarna. Det roligaste var att hon mycket tack vare att hon älskade sporten så mycket utvecklades från att ha varit en bit från ordinarie till att bli årets spelare i div 3, hon krönte säsongen med ett snyggt backskott när hon klappade till en boll från 1 meter in på offensiv planhalva mot Horsby i en bortamatch som gav oss segern med ett mål och senare gav ett avancemang till div 2 under min sista säsong i Elfhögs damlag. Man blir alltid glad när man ser Pia och än idag när jag springer på henne så ler hon som en sol, en härlig tjej som jag önskar allt bra i hennes liv.

Forward: Petter Bilstad (Sveiva IBK, Norge)

När Petter kom in i hallen såg man direkt att den här killen älskar innebandy, jag har nog sällan sett och mött en spelare som velat bli bäst på innebandy. Man har hört folk prata men det har oftast stannat vid just detta, tomt snack. Petter var och är en seriös idrottsman som enligt vad jag hört tackade nej till en proffschans i Beligen som ungdomsproffs i fotboll för han ville spela innebandy i första hand. I en tuff säsong i Norge där jag själv var ensam om att ha hand om ett elitlag vilket slet otrligt på psyket och man var ständigt trött och utbränd på slutet så var det en stor energikick att se Petters härliga inställning. Han njöt verkligen av sin första säsong i elitserien 19 år gammal och full av positiv energi. Han var dessutom den ende som klev fram i vår seriefinal inför norgerekordet i elitseriematcher (684) med att sätta 3 mål när våra etablerade spelare darrade var han en gigant, dock förlorade vi med 4-3.

Att han efter säsongen valdes till årets ungdomsspelare i Norge gjorde mig och många som känner honom mycket glad då han aldrig någonsin varit nedlåtande mot motspelare eller domare utan alltid bara gått in och kämpat allt för laget. Just nu tror jag han är med i en ledarstab i sin moderklubb i Arendal i Norge och spelar tyvärr inte på högstanivå. Den dagen jag återigen tränar herrar är Petter första spelare jag ringer till och erbjuder att spela i mitt lag igen för spelare som honon behövs om man ska vinna mästerskap, någor vi var på håret att göra i Norge, 1 p från guld det svider än idag faktiskt men så är idrott. Petter kommer en dag att spela i SSL, var så säkra.

Forward: Belinda Johansson (IBK Vänersborg)

Belinda kan jämföras en del med Petter som jag nyss skrev om, alltid ett leende på läpparna när det vankas träning och när andra folk kunde låta lite negativa fick hon ofta in ett positivt ord, Belinda är en otroligt stark person mentalt och har allt som krävs för att lyckas på högsta nivå. Hon är ambitiös, glad och en lagkamrat som stöttar de som har det tufft och har en medfödd charm som väldigt få. Belinda är hur viktig som helst för Vänersborg och hon kommer att kunna gå hur långt som helst på innebandyn och i livet, troligvis kommer hon ha ett eget företag om 10 år med ett gäng anställda då hon är en driftig tjej med många bra idéer.

Forward: Kasper Agerbaek (Team Århus, Danmark)

Kasper är en lite av en clown som kan göra roliga miner och komma med skämt man inte alltid fattar (beror kanske lite på att danskan inte är 100) men han kan lyfta ett helt omklädningsrum bara han kommer in genom dörren.
Att denna spelare som är lite hjulbent och knappt kan springa i full fart utan att falla lyckades göra 3 mål i vår seriepremiär fattade nog ingen. Efter det fick han ett självförtroende inte ens Usain Bolt har och lyckades med i princip allt under ett tag, tyvärr skadade han sig i något av sina fall på banan och kom inte tillbaka i samma form, men en riktigt kul kille är han.
Han är en spelare som bara går ut och köra och aldrig klagade och bara spred glädje omkring sig, om han spelar idag är jag osäker på men han hade några magiska veckor när bara allt flöt på för honom, en skön kille på alla sätt och vad jag tror så var han mycket uppskattad hos tjejerna, vilket är förståeligt då de flesta gillar en glad person före en butter.


På bänken: Richard Westman, IBK Pantern numera FBC Lerum, också en ruskigt skön lirare.

FIF-Tv intervjun ute!

Intervjun med mig är nu ute på Fröjereds ifs  hemsida, obs den är ej förberedd utan spontan, blir mer kul så.


http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=156950


Sidleds Spanien vidare!

Efter en sömnig första halvlek där jag halvsov sista kvarten av tristess hände det i alla fall några saker i andra, 2 straffar eller egentligen 3 då Spaniens första som gick i mål bedömdes av domaren att den skulle slås om, helt korrekt då spanjorerna sprang in för tidigt. Casillas räddade enkelt Paraguyas straff och det är ingen skräll då han är enormt bra på att läsa straffar. Xabi Alonso i Spanien brukar väl inte slå straffar till vardags så det var heller ingen skräll att han brännde straff nummer två.

Spanien har världens bästa David (Villa) som snappade upp bollen på en stolpretur och slog bollen stolpe stolpe in, heta spelare har flytet med sig och det har Villa just nu, tyvärr kan han råna mig på mina vinstpengar på Klose som skyttekung då han har gjort 5 mål nu och Klose 4. Viktig match mellan skyttekungarna i semin, tyvärr för Spanien har de ingen mer som levererar just nu men Tyskland har hur många som helst, dock har de Mullar avstängd och det är ett stort avbräck.


Tyskland fortsätter leverera bra fotboll!

Behöver inte säga så mycket mer men de hade bestämt sig direkt och tog tag i spelet, den tyska lagmaskinen har det pratats om i alla år och den slog individualisterna. Som en amerikansk klyscha som jag tidigare sagt här på bloggen.

INDIVIDUALS WIN GAMES BUT TEAMS WIN CHAMPIONSHIPS!

Så enkelt är det i lagsport faktiskt!

Suarez, utvisad och hjälte!

Hur blir man det, jo man räddar ett givet mål i sista minuten av övertiden med handen så bollen inte går imål och sedan missar Asamoah Gyan straffen genom att dunka den stenhårt i ribban. I avgörande straffläggningen går Uruguay och vinner den. Suarez blir dock avstängd men får en huvudroll i en final eller bronsmatch, vilken det blir får vi se.

Jag vill passa på att hylla Ghana för ett fint mästerskap men såga coachen lite. Kevin Prince Boateng och John Paintsil borde slagit straffar då de är rutinerade herrar och inte en orutinerad 21 åring. Okej att Michael Owen satte sin straff för England när han var 18 år men redan då var han en skyttekung med det rätta flytet samt att han gjort mål i vm då, detta är skillnad. Ghana tycker jag ändå var det bättre laget i övertiden men ödet (gud?) ville annat och det blev sydamerikanerna som gick till semifinal.

Holland gjorde också en fin insats när de vänta 0-1 till seger 2-1 mot Brasilien som gjorde några enkla misstag och bl a bjöd på någon lätt hörna som det blev mål på och nickade in en boll olyckligt i självmål. Men Holland har jag hela tiden trott på efter deras fina insats i EM för 2 år sedan då de spelade den finaste fotbollen av alla Spanien inkluderad men inte hade det rätta flytet då. Underskatta inte Holland säger jag, de har vunnit samtliga matcher i VM och är stekheta. Brasilien då, en besvikelse och de gorde det enkla misstaget att böra dra sig tillbaka och när har någonsin ett Brasiliansk landslag kunna spela defensivt?

Vm uppehåll i 2 dagar!

Börjar få abstinens nu, förstår inte varför de har 2 lediga dagar i rad, vore ju bättre att spela 1 match per dag så man har något att se fram emot varje dag. Jaja imorgon så kör vi igen. Blev lurad av Fröjered att ställa upp i en tv-intervju som kommer komma inom kort. Inga förberedda frågor där inte, men blev nog ändå rätt okej. Lägger upp det när det är ute.

Annars rätt mycket stiltje på innebandysidorna på internet. Ett lag som verkligen syns är landskrona falcons som har just nu sveriges bästa innebandyhemsida överlägset om det inte är någon annan jag missat.....

RSS 2.0