Tack Sverige för underhållningen!

0-3 efter första halvleken och pang 2 offensiva byten direkt av coacherna, underbart o se. Sedan pang, pang, pang 3-3 och bud på fler, tänker på Bergs nick i ribban bl a. Hoppas nu att Lennartsson & Söderberg får ta över a-landslaget så vi får lite jävla stake i ledningen där o inte bara fegar. Marcus Berg, 7 mål på 4 matcher i u-21 em, finns det någon klubb i europa som inte vill värva honom? Hoppas han spelar i premierleague i höst, fan vad bra han skulle göra sig där, i t ex Wigan, Blackburn eller Birmingham, där han skulle bli ordinarie och kunna ta ett kliv till.

Bra jobbat, synd att det inte gick vägen, jag tror inte England har en chans utan Aghbonlahor, Campbell, Hart, 3 mycket tunga avstängningar.Nu hoppas jag på Tyskland till finalen, ut med Italien.

u-21 semifinal mot England, kan det gå vägen?

Ja varför inte, kommer ihåg em 1992 när Sverige spöade Englands drömlag med bla David Platt som hade gett engelsmännen ledningen med 1-0, men efter en perfekt hörna så kom Janne Ericsson springandes o satte en perfekt nick och sedan Tomas Brolins yttersida via väggspel är ett av Sveriges fotbollslandslags snyggaste mål, nästan i klass med frisparksvarianten Brolin gjorde 1994.1992 blev det brons för Sverige och Danmark blev mästare med bla Schmeichel i målet och Brian Laudrup och en formstark Lars Elstrup & Henrik Larsen.

Vi får hoppas att vi än en gång kan vinna mot England, känns som en ganska öppen match även om britterna är favoriter.

Sommaren, innebandyn går i idé eller?

Tja de seriösa innebandyspelarna kör ju i full gång nu men på diverse hemsidor händer inte mycket, innebandymagget kör väl på hyfsat med lite silly season mm och det är ju kul. Tycker det är lite trist att www.ladiesedition.se tog semester, hoppas den siten kan utvecklas och att de får in fler som vill jobba för den, men det klart då måste de ju fixa lite pengar också för vem orkar driva på och ringa och göra intervjuer mm för 0 spänn. Själv gjorde man det i en säsong och så mycket tid som det tog och en hel den bensinpengar så var det ju ett tufft jobb, men det var också jävligt kul speciellt när det var besöksrekord här på bloggen med runt 300 unika besökare på ett dygn.

Själv så kör man på som tränare för ibk vänersborgs damlag i div 1 kommande säsong, ska bli riktigt kul och en spännande utmaning på flera olika håll i en serie där många lag rustat upp ordentligt för kommande säsong. Mer om det kommer längre fram. Ska också passa på och kika lite på Vänersborgs herrlag som har träning före damlaget på tisdag kväll och se om de har några nya ansikten.

Om div 2 herrar annars då, jo för fan kom igen nu ibk 7-Härad och ryck upp er, ni kan ju för fan inte ligga i dvala och se på när det börjar gå lite emot, ni spelare ta ert ansvar och träna i sommar nu ihop och sitt inte och vänta på att en tränare ska ta tag i er. Skövde har värvat smart om man kolla på silly season, välkända namn i västergötland. Väldigt tyst om Floda IBK och Lerum. 

U-21 spelar bra fotboll, in med dem i VM-kvalet!

Okej lite överdrivet på vissa håll men kan säga så här att se u-21 laget spela fotboll är en njutning, mittfälltet och forwards känns mycket farligare än a-landslagets. Däremot är ju Mellberg, Majstorovic och Isaksson klassen bättre än Dahlin, Bjärsmyr, Bengtsson för tillfället, mittbackarna kommer nog gå förbi om något år redan men Isaksson är fortfarande ganska ung (1981) så som målvakt känns han given i många år.

Men jag tror allt vi kanske borde ta tillbaka Tommy Söderberg och låta han köra vidare med sina u-21 killar kombinerat med några av a-landslagets killar och ta tillbaka Sverige till en bra nivå igen som vi verkar ha tappat. Zlatan och Henke känns inte längre givna på topp, Zlatan är en bra fotbollsspelare men han passar inte i Sveriges sätt att spela fotboll, där måste även forwards jobba i defensiven, så just nu känns ändå Toivonen & Berg mycket hetare än Zlatan & Henke. Javisst kolla på motståndet måste man ju säga. Absolut u-21 är ändå u-21 (21 år när kvalet startade). Men man ser ändå samspelet och löpvilligheten. Sen att se Martin Olsson komma in (från favoritklubben Blackburn dessutom) vore grymt om swe startade med honom som vänsterback med fri offensiv roll. Att se Lustig spela högerback och jämföra honom med Nilsson så måste man ju känna att det är stor skillnad på kvalite, Lustig är en modern ytterback som slår fina inlägg och löper bra med i offensiven, den fd Sundsvallkillen har utvecklats grymt i Rosenborg och kommer säkert spela i någon av de stora ligorna inom 2 år, helt klart swe nya högerback.

Välkommen till världen lilla Olivia!

Onsdagen den 10/6 föddes min och Lisas dotter Olivia, (Ruth, Aili) 49 cm och 3070 g. Lyckligaste dagen i mitt liv. Får hoppas det blir en innebandytjej av henne, ganska stor chans med mig som pappa i alla fall. :)



Olivia en dag gammal.

Varför spelar Sverige så jävla dålig fotboll?

Varför spelar vi inte mer som Inter med Zlatan mer central så vi kan utnyttja honom, och varför kan de inte flytta ner Henke bakom forwardsen? Varför måste Micke Nilsson vara med, nämn 1 bra landskamp han gjort? Han var en hygglig yttermittfältare i Halmstad BK för 10 år sedan, han är inte bättre nu. Fredrik Stoor, vad har hänt med honom, han var grym när han fick chansen ju, är han borta från landslaget? Ja fy fan vad tråkigt då.....


Landskamp på lördag!

Det börjar närma sig den viktiga kvalmatchen mellan Sverige och Danmark. Får hoppas att inga dumheter händer så att det avgörs på planen. Sverige måste vinna matchen för att hänga på om en plats i VM 2010 i Sydafrika, ett VM utan Sverige är hälften så kul så det gäller att hålla tummarna.

Veckans tips blir 2-1 till Sverige. Min 11 hade sett ur så här.

Isaksson

Dorsin, Mellberg, Hansson, Nilsson (kass men finns ingen bättre)

Chippen V kant , Källström, (defensiv) central, Henke Larsson (offensiv) central Rasmus Elm h kant.

Ibrahimovic, Hysén.

Taktik, Spela snabba omstänningar på kanterna eller låt Henke slå djupledsbollar på Hyeén eller på fötter på Ibra som skarvar på Hysen eller drar en gubbe. Kim drar distansskott och vi vinner matchen hehe.

Avbytare: Wernblom som kan gå in o vinna boll med sin fysik om vi behöver försvara en ledning. Majstorovic som kan deffa i försvaret. Marcus Berg som kan ersätta Hysén om han inte lyckas. Anders Svensson för att han ska gnälla lite lagom o massera Lagerbäck. Sebastian Larsson som är en kämpe på mitten.

Tja inte helt fel känns det som nu.




Sommar och sol!

Jaha då var en varm helg slut och det är åter till vardagen. Veckans pucko i butiken blir en kvinna som kom in och ville klaga på ett par tofflor som hon köpt för ca 69 kr. Att de var helt sönderslitna osv verkade inte spela någon roll för de hade spruckigt lite i sömmen längst fram. Att hon var helsvensk och över 40 gjorde saken ännu mera skumt för de vanligaste är ju utlänningar som vill ha pengarna tillbaka för allt. Att hon dessutom inte hade något kvitto gjorde saken ännu mera patetiskt, ja herregud vad vissa folk är konstiga.

Innebandy då, jo största nyheten är väl Jönköpings värvning av Alingsåskillen Johan Andersson som flyttar tillbaka. Att han och hans fru( (flickvän kanske har dålig koll) trivdes bra i den stan är ju ingen nyhet men jag trodde nog ändå att han ville spela i finrummet inför fullt hus och inte i någon bakgård i södra sverige inför närmast sörjande som det lär vara i idrottshuset i Jönköping. Skönt ändå att de åkte ur så publiksnittet kan gå upp igen, det tråkiga var att Mullsjö åkte ur för med ny hall så verkade dem vara på gång rejält, jag hoppas de kan ta klivet upp igen, jaja vad som helst förutom FBC Göteborg "Challengers" det är sista klubben jag vill se i SSL och jag vet att många tycker som mig där, varför då jo mycket på grund av deras egoistiska värvningar & ockerpriser osv, vill inte ens gå in på det nu. Kan nog i alla fall säga att Div 1 Södra är Sveriges bästa div 1 utan tvekan, troligtvis skulle lag 5 i södra piska lag 2 i norra hur lätt som helst, tror faktiskt bara Gävle skulle hävda sig i södra.

RSS 2.0