Björnslaget Lottat!

Vår grupp ser ut som följande:

Bräckan IBK (div 2)
Hovslätts IK (div 4)
IK Akerselva (div 1 norge)
Noltorps IBK (vi)

Matcherna spelas enligt följande:

Bräckan IBK
Hovslätts IK
Noltorps IBK
Bräckan IBK
Hovslätts IK
IK Akerselva
-
-
-
-
-
-
Noltorps IBK
IK Akerselva
IK Akerselva
Hovslätts IK
Noltorps IBK
Bräckan IBK






-
-
-
-
-
-






  Fredag
Fredag
Lördag
Lördag
Lördag
Lördag
19:30
20:20
09:40
11:40
14:30
14:40
Lundbystrand 4
Lundbystrand 4
Lundbystrand 1
Lundbystrand 1
Lundbystrand 3






Gruppen känns ganska het, troligtvis kommer det gamla Elitserielaget Bräckan som satsar på att gå upp till div 1 i höst stå som gruppsegrare sedan är det helt öppet tycker jag, kanske kan vi störa dem om allt faller på plats i sista minuten, har ett par frågetecken som ska fixas. Men kul ska det bli.

Carolina Kluft gör det igen!

Bäst när det gäller, så kan man säga om Carolina Kluft. Den tjejen är otrolig, att varje gång det är allvar höja sig ett par snäpp och få ut max av sig själv, man kan fråga sig var hemligheten ligger. Jag tror helt klart att det är hennes otroligt starka psyke, hon ser helt enkelt sig själv vinna innan hon kör igång varje gren och sen bara gör hon det.

Jag tar i alla fall av mig hatten ännu en gång och graturlerar henne till europarekord och ännu ett vm guld. Spännande tanke om man haft ett lag med sådana vinnarskallar att träna, ruggigt värre.......

Nu är det min favorit som ska lyckas i finalen också nämligen den söta suveräna Susanna Kallur, enligt mig Världens vackraste idrottskvinna. Goooo Susanna!!!! Jag håller tummarna..

Susanna Kallur in action!
image63

Vore kul med en svensk skräll, kanske kan Linus Törnblad överraska lite?

Synd att VM går mitt i natten och på dagen när man jobbar.

Poängkung klar för Björnslaget!

Det är med stolthet jag kan presentera en poängkung som blev klar för Björnslaget i förra veckan. Det är en spelare som i över dem 8 åren jag kännt honom alltid varit med i toppen av poängligan vare sig det är i div 1 eller div 4. Spelaren vi pratar om är den evigt unge vindsnabbe forwarden från IBK Elfhög Marcus Högeteg.
Marcus gjorde förra säsongen 79 p i div 3 västergötland fördelat på 35 mål och 44 assist på 22 matcher, det är ett imponerande facit. Marcus är också en kille som jobbar hårt för laget och är en utmärkt spelare i boxplay på grund av hans höga arbetskapacitet. Kommande säsong är tanken att han ska varva ner lite på grund av olika orsaker men när han fick frågan att vara med och spela med oss i cupen så tackade han ja med ett leende på läpparna, alla jag snackat med i alingsåsområdet känner till Marcus och några har spelat Gothia med honom när han var med för några år sedan och det var mycket positiva ord om honom från samtliga. Marcus är dessutom en mycket trevlig kille utanför planen och passar perfekt in i det goa gäng som ska lira om några veckor i Björnslaget. Marcus har representerat bl a Ale IBF, IBK Elfhög och IBK Vänersborg.

Inom kort presenteras nästa spelare som blev klar idag, det är en spelare som spelat i div 1 säsongen som var mer avslöjar jag inte nu.

Bara 2 veckor kvar nu.

Bilden är från säsongen 2000/2001 då Elfhög vann div 4, Marcus #20) i mitten mellan Christian Philipsson och Joakim Johansson.
image62

Försäsongen rullar på, snart Björnslaget!

Ännu ett träningspass avklarat och det var det tredje denna vecka, blir troligtvis ett löppass i helgen också. Konditionen går frammåt och det ska jobbas ytterligare tills det stora testet som kommer den 7-9 september nämligen björnslaget som arrangeras här i Göteborg. 25 lag är i dagsläget anmälda av 28 platser, förhoppningsvis kan dem få in 3 lag till så det blir lika många lag i alla grupper.

Förr så brukade vi i kompisgänget spela Gothia Cup men efter seniorklassen tyvärr försvann så har det inte blivit så många cuper senaste åren. Om man ska ranka några favoriter i årets björnslaget så ska väl Lindås Waves som storsatsar i div 2 nämnas tillsammans med Brönderslev Hot Shots som jag känner sedan året i Danmark, de var med i toppen och satsar alltid på att ta guld och har några toppspelare. Bräckan är också ett lag som jag tror kan vara med i toppen i årets div 2 södra, de är också kända för att vara ett cuplag sedan har vi Pixbo Wallenstams andralag som kvalade till div 1 i våras men föll på minsta möjliga marginal, det är dock osäkert vad de ställer upp med för lag men det är säkert många unga hungriga spelare med som kommer hålla ett ruggigt tempo. Vi själva ska väl ses som outsiders, men cup är cup och alla vet att det är där skrällarna kommer som oftast.

I dagsläget har vi i princip fullt lag, det är ett par som fortfarande är osäkra på grund av skola mm men vi kommer att ha ett starkt lag ska presentera hela laget när allt är klart.

Englands nya KUNG!

image61


Ja kanske lite överdriven rubrik men det är underbart att se att alla i det Engelska pressdrevet fått så dem satt i halsen. Självaste lillebror CITY slår storebror i DERBYT, okay det har väl hänt nån gång i mellanåt men att efter 3 omgångar har UNITED 2 poäng och CITY 9 och leder serien det är stort. Man ska självklart passa sig för att utropa sig till mästare för att man leder serien i början men jag som sett CITYS alla matcher i serien i år känner ändå att dem blir bättre och bättre.

Micha Richards (född 88!) är den bästa mittback jag sett, man börjar ju drömma om att se honom med Terry i landslaget, vilket par. I en liga med många importer är det kul att se att det finns unga Engelska spelare som kommer fram, man ska ju i ärlighetens namn inse att alla importer kanske inte är det bästa för det Engelska landslaget. Svennis, Bakke, Grip och resten av Citys ledning ska ha stor eloge för deras värvningar för vem visste vem Garrido var innan han kom till City, enligt mig en komplett vänsterback, brytsäker, snabb, god teknik och bra speluppfattning. Geovanni vars karriär rejält var på dekis efter att han inte lyckades få så mycket speltid i Barcelona spelat lite här o där och inte gjort något väsen av sig. Elano hade gjort bra ifrån sig i Shaktar Donersk men den klubben är ju inte världsledande även om de har pengar att köpa bra spelare för, känns som om han kommer bli nästa sommars hetaste jaktobjekt för de rika klubbarna. Sen har vi Kroaten Corluka som övertygat som högerback och är dessutom en jätte som är nyttig på fasta situationer. Martin Petrov som har slitit hårdare än vad jag tidigare sett honom, han har också ett rykte om sig att vara en hetsporre men har ändå inte gjort några dummheter än i alla fall. Tyvärr skadade sig Bojinov, den unge Bulgaren som jag såg några gånger när han lirade i Fiorentina och där imponerade han men efter några år i skuggan så kändes det som om hans karriär kunde ta fart.

Måste säga att dagens City har en fin kombination av spelare med blandning av unga och en gammal tysk räv som är en grym ledartyp på planen, jag tror inte jag sett Hamann bättre någonsin, han var ok i Liverpool där han någon gång dunkade in ett hårt skott men här i City är han "pappa" på planen och verkar stortrivas. Kul också att min store idol Peter Schmeichels son Kasper fått chansen och gjort det bra med lite tur också i och för sig men en bra målvakt ska ha tur. Där ska vi komma ihåg att bara att ha namnet han har på matchtröjan ger en sån press som förmodligen inte många hade fixat, för hans pappas "spöke" kommer ju alltid att följa honom och folk kommer alltid jämföra honom med sin far.

Ska bli spännande att se hur länge City kan hänga med i toppen, själv tror jag de kan vara med om de undviker skador på för många spelare, vore mycket kul om de hamnade före United i ligan, det var många år sen det hände. Känns som ligan är lite mer öppen i år och lag som Wigan, Blackburn, Newcastle kan ställa till det för dem 4 stora och det är ruskigt kul med en spännande liga.

De 10 bästa 80-talsfilmerna!

Har sedan ca 1 v skaffat digitaltv och i och med det har man en hel del kanaler som man inte kollar på men också några godingar som tv4 guld. Blev lite nostalgisk och tänkte att jag ska lista dem bästa filmerna från 1980-talet och det är inte lätt gjort men jag ska göra ett tappert försök. För er som inte var så gamla när de har filmerna var poppis kan jag bara säga följande, hyr dem en regnig dag ni kommer inte ångra er. De filmerna som har uppföljare t ex Star Wars kommer att ligga med på topplistan över i detta fallet 70-talsfilmerna, den bästa filmen i varje trilogi eller hur många det nu är kommer listas annars blir det för mycket uppföljare.

1 TOP GUN (1986)

Har väl sett denna film ett tiotal gånger, filmen som Mel Gibson tackade nej till och istället blev Tom Cruises stora genombrott, i filmen kan vi också se Val Kimler som den coole Iceman och den sexiga Kelly Mcgillis. Filmen handlar om amerikanska stridsflygare som ska bräcka varann i snygga moves i hög fart.
Denna filmen har ett soundtrack som är ett av dem bästa, se filmen och lyssna på musiken.


image50


2 ROCKY IV (1985)

Rockyfilmerna är ju kult men denna är den klart bästa med Sylverster Stallone som boxaren Rocky Balboa som ska försvara sin titel en sista gång mot den omänsklige ryssen Ivan Drago spelad av svenske Dolph Lundgren. Även denna filmen har ett grymt bra soundtrack som är perfekt att höra på när man ska träna inför en viktig match eller ett tufft gympass.
image51

3 BEVERLY HILLS COP (snuten i hollywood) (1984)

Här ser vi Eddie Murphy som polisen Axel Foley och man bara älskar hans speciella skratt. Det är hans klart bästa film, även uppföljaren med samma namn Beverly Hills Cop 2 är också mycket bra och det finns också en trea men den håller inte klassen. Även här har vi ett bra soundtrack med låtar som "Stair it up" och themelåten "Axel F" som gjordes på 3 synthar men som är en kultlåt.

image52

4 KARATE KID (1984)

Denna film mytade uttrycket "wax on wax off" som många skojade om under 1980-talet. Detta är en underbar story om den fattige nyinflyttade killen Daniel Larusso (Ralph Maccio) som träffar den snygga rika tjejen Ali (Elisabeth Shue)och får en tuff behandling av hennes ex och hans karatekompisar. En äkta amerikansk action med mycket känsla och en film som har en av de bästa låtarna som gjorts "youre the best (around)" med Joe Esposito. Även uppföljarna är sevärda men denna första i trilogin är oslagbar.

image53

5 YOUNG GUNS (1988)

Detta är helt klart (enligt mig) den bästa Westernfilm som gjorts. Många bra skådisar gör denna film så att man verkligen får en grym känsla för Billy the kid och hans outlaws. Emilio Estevez spelar Billy och toppnamn som Kiefer Sutherland, Charlie Cheen, Lou Diamond Philips visar vilken grym klass denna film har. Utan att avslöja för mycket vad filmen handlar om så är storyn om Billy the kid och hans gäng som härjade vilda västern men den visar också en schysst sida av de laglösa så man istället tar deras parti och får en grym känsla för filmen. Detta är en film som även dem som inte gillar western helt klart kan gilla skarpt. Uppföljaren förstördes tyvärr genom att den blev gjord som en berättarfilm men den kan vara värd att se.
image54

6 SÄLLSKAPSRESAN (1980)

Denna svenska kultkomedi kunde ha hamnat högre upp men den är ju lite av en amatörfilm som lever på att den helt enkelt är så himla kul. Här får vi lära känna Lasse Åberg som supertönten Stig Helmer och Jon Skolmen som en prylgalne Norrmannen Ole Bramtserud när dem ska åka på semester på Gran Canaria. Vi har många av svenska skådespelareliten med i denna film så jag kan inte nämna alla. Uppföljarna är också mycket roliga filmer som helt klart rekommenderas om nu någon missat dem.
image55

7 ROAD HOUSE (1989)

I denna filmen ser vi Patrick Swazey som en lite tuffare kille än när han spelade i Dirty Dancing som blev en jättesucce på bioduken men jag väljer istället Road House som är en film mer i min smak. Detta är ett perfekt exempel på att en film med en ganska simpel story kan va svinbra. Swazey spelar utkastaren James Dalton som får i uppdrag att rensa ut slöddret på en bar i en liten småstad i USA. Till sin hjälp har han Wade Garrett (Sam Elliot) som är hans läromästare och gamle vän. De råkar i trubbel och James hamnar på akuten och det för faktiskt tur med sig, se filmen så förstår ni vad jag menar.

image57

8 SUMMER SCHOOL (1988)

Hur många killer blev inte helt nere i Courtney Thorne Smith (Allison i Melrose Place) efter att ha sett denna film, i alla fall undertecknad och mina jämnåriga kompisar. Filmen är relativt okänd om man jämför med ovanstående filmer men man kan jämföra den med dagens American Pie fast med 80-tals tema då. En sommar får High-school gympaläraren Freddy uppdraget att ha sommarskola för eleverna som inte blivit godkända och han får en salig blandning av ungdommar att jobba med. Det är en utmaning utöver det vanliga. Se filmen om ni inte gjort det, ni kommer inte ångra er det är en bra komedi.

image58

9 ALIEN ÅTERKOMSTEN (1986)

Detta är den bästa skräckfilmen med inslag av Sci-fi från 80-talet och den klart bästa av de 4 filmerna (första kom 1979) i denna serien. När Ellen Ripley (Sigourney Weaver), den enda överlevande besättningsmedlemmen från Alien, efter 57 år på drift i räddningskapseln Narcissus återfinns av mänsklig civilisation, får hon reda på att mycket har hänt. Denna film gör garanterat att du sitter på helspänn, jag rekommenderar helt klart att se Alien först innan man ser Återkomsten även om denna uppföljaren (nr2) i serien är den bästa.

image59

10 LEATHAL WEAPON (1987)

Denna filmen är en av de bästa actionkomedierna som gjordes på 80-talet, snutarna Riggs (Mel Gibson) och Murtaugh (Danny Glover) kompletterar varann otroligt bra.Den unge polisen Riggs som är på gränsen att ta självmord hamnar med en ny partner som är den mycket äldre Murtaugh som lever ett lugnt familjeliv och ser fram emot några lugna år innan det är dags att gå i pension får det hett om öronen när de båda hamnar mitt i en knarkhärva. Det finns 3 uppföljare som alla är sevärda.

image60

På gränsen att komma med var följande 10 filmer utan inbördes ordning som rekommenderas mycket: Die Hard, Rain Man, Conan Barbaren, Youngblood, Ghostbusters, Gremlins, Den nakna pistolen, Indiana Jones och de fördömdas tempel, Robocop, Strul.

Premiärhelg i Premier League!

En kort summering av helgens premier league omgång:

Omgångens skräll: Går inte att hitta någon total direkt men Sunderlands hemmaseger mot Tottenham är ju inte någon given skräll men den och att Manchester City vann borta mot West Ham kändes väl lite överraskande. Även Readings 0-0 på Old Trafford var lite oväntat även om Reading är ett bra lag.

Omgångens prestation:
Newcastles bortaseger mot Bolton, kollar man de senaste säsongerna har inte "skatorna" rosat marknaden med bortasegrar och speciellt inte mot hemmastarka lag som Bolton.

Omgångens mål: Av de målen jag sett (Lördagens) så blir det Steven Gerrards friskpark i slutminuterna mot Aston Villa.

Omgångens bottennapp: West Ham, riktigt bleka även om Man City spelade grymt taktiskt och enkelt så borde "the Hammers" kunna skapa mer på hemmaplan.

Omgångens spelare: Manchester Citys Elano Blumer var helt enkelt grymt dominerande, kan mycket väl bli årets värvning om han fortsätter så.

Omgångens tränare: Sven-Göran Eriksson får den för så här bra har jag inte sett Man City spela på mycket länge. Smarta värvningar och hårt arbete av samtliga spelare och fingertoppskänsla på bytena där han inte ändrade något i taktiken utan bytte in en likadan spelartyp som den som gick ut, grymt bra.

Så här glad blev Liverpools kapten efter frisparksmålet som gav seger i premiären mot ett mycket blekt Aston Villa, även Liverpool såg mycket bleka och passiva ut och verkligen inte som ett topplag.

image49

Tränarkollen 2007/08!

Ska göra en liten koll runt om till mina tränarkollegor som jag känner och se hur det går för dem i sin planering och lite tankar inför säsongen. Först ut är ingen mindre än min gamla kollega Fredrik Hildingsson från Alingsås som efter några års paus från tränarbiten tagit på sig uppdraget att träna det anrika Smedjans IF från Alingsås. Fredrik är mannen som älskar Blåvitt, Millwall & Coca-cola.

Hej Fredrik hur kommer det sig att du tog en så lång paus från tränarbiten efter att ha varit i Östadkulle i många år?
Svar: Tidsbrist på grund av familjesituationen med 2 små barn.

Ryktesvägen har jag fått höra att det också fanns erbjudande från grannklubben Wårgårda IBK, varför blev det Smedjan?
Svar: Tiden och resorna var det som mest avgjorde, att träna Smedjan tar ca 1 h mindre per träning och den jag skulle tränat Wårgårda med tackade nej och det kändes inte aktuellt att ta det uppdraget ensam.

Vad är din egen målsättning inför årets säsong och vad är din målsättning som tränare i övrigt (t ex träna ett elitlag)?
Svar: Jag försöker ta det med spelarna så vi kommer ha en gemensam målsättning om ett par veckor, osäkert hur truppen ser ut i dagsläget. Som tränare själv så är min målsättning att ha roligt tillsammans med laget jag tränar det är det viktigaste och inte vilken division man spelar i.

Hur är din ledarstil, (träningar och matcher)?
Svar: Demokratisk så att spelarna ska känna att dem är delaktiga så jag får ut det bästa av spelarna och de själva måste tro på sitt lag och spelsystemet.

Har du någon ledare som påverkat dig och som du ser upp till och beundrar, (vilken sport som helst går bra)?
Svar: Torbjörn Nilsson, han verkar sund och har bra tankar. Inom innebandy så tycker jag Bjarne Wesenlund som var tränare i Wårgårda IBK på tidigt 90-tal var bra.

Vad är det viktigaste att träna på tycker du när du tar över ett nytt lag?
Svar: Ta bort bristerna man ser och minimera misstagen, sen kommer det mesta sen.

Efter dina år som tränare kan du nämna den bästa femman + målvakt som du varit tränare för.
Svar. Målvakt Roger "Bamse" Johansson (Östadkulle) B Fredrik "Zigge" Broberg (Östadkulle) B Martin Broberg (Östadkulle) C Martin Gustafsson (Wårgårda IBK) F Fredrik Larsson (Östadkulle) F Erik Nydenfeldt (Östadkulle)

Ordet är fritt någon kul historia sen du varit tränare: Det är rätt kul att se att vi har + statistik på Brandstorp Fagerhult , numera i div 1 och då kan man ju fråga sig om hur högt vi i Östadkulle hade kunnat nå med det laget vi hade då?

Davids innebandyblogg tackar Fredrik Hildingsson för pratstunden och önskar honom och Smedjans IF lycka till i serien.

Fredik Hildingsson nedan i blåvitt tröja och med en coca-cola ryggsäck, han är troligtvis den enda innebandyspelaren som tar en coca-cola istället för vatten på träningarna. :)
image48

Ännu en vecka försäsongsträning!

Träningen fortsätter. Denna vecka har det hittills (t o m torsdag kväll) blivit löpning måndag ca 2.5 km i slottskogen. Tisdag, innebandy 1,5 h med älvstrandens a-pojk som Kiwi tränar för de hade kort om folk och jag tackade ja till att komma o träna med killarna som var duktiga och kämpade bra, blev imponerad av deras målvakter som var riktigt bra.
Tränade sedan 1 timma med Högsbo AIK, det var också med dem jag löptränade måndagen. Där spelade vi 4 mot 4 på en ganska liten plan, spelet var väl inte någon höjdare och det var ojämna lag för mitt lag vann med 17 -2, så stora siffror skulle det inte bli men det andra laget kämpade väl inte så mycket defensivt direkt.

Torsdag blev det coopertest med 0302 på stenkullens fina idrottsplats och där sprang jag 2,4 km alltså 6 varv på en 400 m bana. Det var stekande sol runt 19 tiden och det var ganska tungt att löpa men med mycket vilja så spurtade jag in på 11 min blankt och det är jag riktigt nöjd med. Enligt tabeller efter ålder osv så var det i alla fall bra så jag är klart nöjd. Blev slagen av några yngre grabbar men kom ändå inte sist på den tiden. Efter det så var det spänst träning och lite stations övningar med styrka och löp och sist häckhoppning och kulstötning. Ett tufft pass som varade i två timmar så fredag blir vila och lördag troligtvis någon form av löpning.

Känner väl att jag kommit ca 65 procent i form nu och med ca 5 v kvar till serierna börjar så känner jag nog att det ska gå att komma i bra form så man inte blir rundad av alla. Måste bara fixa min hook på klubban för jag skjuter för högt och för ojämt men det går lätt att fixa. Längtar grymt mycket efter att spela första träningsmatchen, får se vilken klubb det blir men ska känna på ett par och se vad som känns mest kul och där man får bra träning. Ha det så kul ute i spåret alla innebandyälskare vi kanske ses i höst.

Tung träning, men jäkligt kul!

Var idag och tränade löpning med 0302 ib från Lerum och det var riktigt kul. Vi var en grupp på ca 10 personer (både damer och herrar) som tog oss till en grusgrop i närheten av Gråbo där vi sprang tills vi hade skorna fulla av grus.  Det är stor skillnad på att köra försäsong med ett lag jämfört med att gå ut själv och försöka motivera sig. Själv har jag kört mest korta intervaller på 20-40 meter den typiska innebandysnabbheten som man måste ha men som försvunnit när jag inte tränat ordentligt på två år, men det går frammåt och det är ju 7 v kvar till seriepremiär. Jag fick ett mycket bra intryck av 0302 som klubb, man blev väl mottagen och alla var jättetrevliga så jag vill gärna träna mer med dem.

Vet inte vart jag ska spela än, det beror lite på träningar och träningstider men en viktig sak är att få bra träningar och spela i ett lag där jag känner att jag kan tillföra något och ha kul. Men ska träna på och kämpa på så får vi se vad som händer.

Bild från 0302 i en segermatch för något år sedan, bilden är från 0302ib.com

image47

RSS 2.0