Matchreff, FIF mot Rönnby ungdom!

När jag småkikade lite på våra motståndare kände jag direkt att detta blir tufft, motståndarna visade upp fin teknik på sina uppvärmningsövningar så det gällde att spika igen i starten så de inte fick ett självförtroende och vi fick också en fin start i första perioden. Efter 3 min åker en hemmaspelare ut och vi får spela powerplay och vi gör vårt första powerplay mål i årets serie. Det var Johanna Johansson som drog in bollen. Bara 20 sekunder senare får vi ett bra frislagsläge och Sofia Häll bankar in bollen i mål. Efter det skapar båda lagen en hel del chanser men båda målvakterna håller tätt tills 16,23 då Angelica Högberg sätter dit 3-0 till oss. Vi klarar även av ett boxplay före pausen.

I andra perioden så får vi återigen en bra start och Annie Storm gör 4-0 efter fint förarbete av hela kedjan med Högberg och Nordmark. Efter halva så får hemmalaget hål på en bra Amme i målet och gör 1-4 på kontring. minuten senare får de in en boll på volley, hög klubba kanske men är det så snyggt så kan man inte klaga för mkt. Det var vårt sedvanliga 2 insläppta inom 1 minut period. Som tur var (och skicklighet) så bryter Linn Johansson bollen och slår en löpboll till Jennifer Johansson som sätter bollen till 5-2 till oss så vi tar bort deras positiva energi, ett viktigt mål för att bryta av hemmalagets momentum. 3-5 sätter hemmalaget när vi missat ett uppspel och sen åker vi ut på snack och då sätter de även 4-5, onödigt värre där får vi bita igen.

I tredje får hemmalaget en drömstart med mål före en minut passerat. Sedan har de ett litet tryck i några minuter men efter 7-8 minuter tar vi återigen över och de tvingas ta en timeout med 3.5 minut kvar då vi skjutit många farliga skott och ett Fröjered mål hängt i luften, timeouten ger inte önskad effekt för hemmalaget utan vi kan istället ta lednignen genom Anna Nordmark på ett pangskott från kanten. Rönnby tar direkt keepern och vi kan vinna bollen genom att Amme räddar och lägger ut till Nordmark som får sätta en i tom kasse, kul att Nordmark fick göra 2 mål för hon hade många bra lägen tidigare som målvakten gjorde riktigt bra räddningar på speciellt en enhandsräddning på ett friläge.

Idag så sliter vi hårt men har tyvärr en liten dipp i andra perioden och stänger inte matchen utan bjuder in Rönnby. Ett Rönnby som jag anser är klart bättre än tabellen visar och de påminner mig lite om Pixbo ifjol som började knackigt men sen gick som tåget när de unga kommit in i div 1 tempot och jag är inte förvånad om Rönnby dänger till både 1 och 2 lag på övre halvan inom några omgångar. Detta var en riktigt bra seger från våran sida och det känns faktiskt som vi varit bättre borta än hemma i år för det är där vi presterat vår bästa innebandy.

Idag var femman med Karin Johansson, Lisa Jansson, Anna Nordmark, Annie Storm och Angelica Högberg bäst då de producerade bra framåt. Övriga slet bra i defensiven och alla gjorde helt enkelt bra ifrån sig.

Så här nöjda var jag och Robban efter seriepremiären mot Skattkärr men minst lika nöjda efter segern mot Rönnby ungdom.

Laget och våra medresta supporters passade på att fira segern på Mcdonads denna gången, det var urgött.

Bra domarinsats av Umeådomarna Thomas Jonsson och Peter Poopuu tycker jag, de höll samma nivå matchen igenom och jag har inget o klaga på där.

Det var också mycket trevligt att besöka Rönnby som visar att de är en elitförening, proffsigt rakt igenom.