Vänersborg mot Surte matchreferat!

Matchen startar med en chans direkt i första bytet men i samma så vänder spelet och Surte får frislag och slår in en boll på mål som tog på någon på vägen och ställde Malin och rullade sakta in, då hade det bara gått 19 sekunder. 1 minut senare så vänder vi spelet och Mathilda Bodin kommer fri och halvmissar bollen men den rullar in och det är 1-1 i matchen och i "skitmål" även om framspelningen var fin av Marina Hoppe. Ida Fälth vänder och vrider och får fram en pass till Jenny Andersson som gör 2-1 efter 4 minuter och det verkar bli en målrik match.
Efter en dubbelutvisning så får Ida Fälth lite mer utrymme och när hon är en mot en så blir det ofta farligt och hon serverar Frida Gran en passning som hon sätter till 3-1.
Sedan åker vi på en utvisning och i vårt boxplay så drar Surte på sig en utvisning och återigen blir det spel 4 mot 4 och när vi får spela pp så får Melkersson ett skottläge och bombar in 4-1.Vi skapar målchanser i varje byte och jag ser Surtecoachen göra timeout till domaren när vi har som värst tryck och i samma byte gör vi också 5-1 när Mathilda Bodin får på ett riktigt pangskott från kanten upp i nättaket efter 13.54 av perioden.
Matchbilden är den att vi har mer fart i benen och får farliga spelvändingar gång på gång med många 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen. Surte byter målvakt för att få till en förändring och vill mest "väcka" spelarna skulle jag tro då deras målvakt inte varit dålig utan mer inte fått så bra hjälp av försvaret. 17:31 får gästerna en viktig reducering när Sofie Lindberg (fd Elfhögspelare från Trollhättan) som är en duktig teknisk spelare med näsa för att göra mål omarkerad slår in en retur. 5-2 efter första perioden och vi är mycket nöjda med vårt spel där vi spelar på få touch och skapade enormt mycket chanser.

I andra perioden kommer Surte ut och är mer på tå, de följer sin plan med mycket bollar in på mål och de skapar en del farliga chanser och får också utdelning till 5-3 efter 1.52 när Carolina Björkner skjuter ett snyggt mål utifrån som seglar in under ribban. Andra perioden går till gästerna som hade trycket och när vi dessutom fick en av våra bästa spelare Ida Fälth skadad så rörde det till mycket i hennes femma. Vi hade flera bra chanser på spelvändningar men inte det rätta flytet i avsluten så ställnigen var 5-3 inför sista.

Vi får en bra start när vi spelar upp bollen på Frida Gran som släpper på ett tillslag till inhoppande Ximena Pettersson som släpper vidare till en fri Jenny Andersson som får sätta sitt andra mål för dagen och då hade det bara gått 36 sekunder när det blev 6-3. Kanske tog målet lite musten ur Surte för deras press sjönk avsevärt från andra perioden men Sofie Lindberg fick sista ordet i matchen när hon slog in Surtes fjärde mål när hon backhandlyfte in en boll upp i krysset mycket snyggt mål faktiskt. Matchen slutar 6-4 och vi vinner rättvist för vi är myckte bättre i första samt bättre i sista, Surtes andraperiod var riktigt bra och jag tycker denna matchen var en mycket bättre innebandymatch än i förra mötet.

En tuff match med lite heta känslor precis som det ska vara och domarparet, Martin Larsson och Sven Persson tog det som gick över gränsen och var bra. Nästa helg har vi Surtes grannar Marstrand på bortaplan och hoppas vi fyller supporterbussen som är bokad så vi kan göra en bra insats där.

Bästa spelare i ett bra hemmalag var. Jenny Andersson, Mathilda Bodin och Ida Fälth.

I bortalaget tycker jag Sofie Lindberg och Carolina Björkner var de som skapade mest farligheter mot oss och de man lade mest märke till.

Även om Surte förlorade har de allt en bra chans att hänga kvar då de har Kumla och Köping kvar att möta, de kan hamna på 25 p och det kan räcka men man vet aldrig i detta getingbo till serie.