Seger mot Linköping i Berg (Ljungsbro)!

En riktigt bra seger blev det med siffrorna 0-4 när vi bortaslog ett erkänt hemmastarkt Linköping. En match där vi valde att gå på 2 femmor första perioden för att sedan växla upp till 3 kedjor med 2 backpar för att hålla orken hela vägen. Tempot var dock inte lika högt som i Pixbomatchen men det var ändå bra kämpatag och lite mer "hafsigt" spel än senast.

Vi spelar bra i första perioden och vinner skotten med 11-6 (enligt vår beräkning), vi har första delen av perioden men hemmalaget tar över i slutet och skapar några vassa chanser men båda målvakterna var riktigt bra.

I början av andra får vi spelvändning när stekheta Ximena Pettersson sätter 1-0 snyggt i bortre från kanten, ett riktigt klassavslut. 3 minuter senare får vi ännu en spelvändning och Negjimije Beka serverar mycket ojälviskt Frida Gran som skjuter ett snabbt lågt (vilket jag älskar) skott som sitter före hemmalagets duktiga målvakt hinner med i förflyttningen. 11:54 kontrar Matilda Bodin in 3-0 och även där ett lågt skott (jag myser när jag ser det) på bortre efter att hon brytit en passning på mittplan och löpt sig fri, en riktigt bra insats av Bodin att läsa den.

3-0 inför sista och vi pratar om hur vi ska lösa hemmalagets kommande tokpress för något annat finns ju inte på värdskartan att de på hemmaplan kommer backa hem och mycket riktigt pressen kommer men vi spelar enkelt och blir inte så uppstressade som vi blev i premiären då vi tappade en 3-1 ledning till 3-4. Vi gör istället 4-0 i boxplay då Ida Fälth vinner en närkamp och passar Beka som skjuter över axeln på målvakten (inte lågt men snyggt ändå) och vi kan hålla ut och ta 3 sköna poäng i en på förhand mycket svår match.

Vi vinner matchen på en kämpainsats där vi sliter för varandra och gör "skitjobbet" i 60 minuten samt utnyttjar spelvändningarna som blir på ett mycket bra sätt. Malin Karlsson får sin andra "nolla" för året och det är säkert inte sista då hon varit riktigt bra de sista matcherna och när hon spelar så bra så är hon en av seriens bästa målvakter tillsammans med Linköpings som också är riktigt bra.

Hemmalaget kom inte igång så mycket denna matchen men det handlar om att vi gjorde dem dåliga på det sättet vi spelade också och de hade inte det rätta "flytet" i de avgörande lägena och jag om någon vet ju hur det känns när man i princip bara ska slå bollen i mål och en arm eller ett ben från en målvakt kommer ivägen för så hade vi det i hemmamatchen mot dem när deras målvakt var omutlig. De kommer nog vara riktigt farliga nästa säsong när de spelat in alla sina nya spelare då de endast har 1 kvar från Linköping och bara 5 kvar från Berg och det kan inte vara lätt att spela in så många spelare och få dem att klaffa men individuellt är dem bra var och en så när det väl klaffar är de ett lag som kan slå alla lag i serien.

Mycket trevligt var det att besöka Berg, trevliga gästvänliga människor och extra kul att tjöta lite nostaligminnen med Göte Rosth då det visade sig att vi har en gemensam innebandyvän för innebandyvärden är ju bra liten.

Dagens domare Christer Johansson och Josefine Hedelind imponerade på mig och det är inte för att vi vann utan för de höll en riktigt bra nivå där man fick kämpa i hörnen om bollarna och de inte blåste sönder i alla närkamper utan var riktigt bra, man blir glad när man ser tjejerna ge allt i ärliga näkamper och även om någon föll så lät de spelet fortgå när det var justa tag, toppbetyg för domarna, hoppas få dem igen, men de "slimegröna" tröjorna kan ni lämna hemma för de var inte vackra. :)