Matchreferat Lerum VS Warbergs IBF!

Denna gången var det Warbergs IBF som är farmarlag till Sveriges bästa lag Warbergs IC som kom på besök till Rydsbergshallen. Gästerna hade juniorallsvenska match samma dag och kom med ett lite "sämre" lag än vad de brukar ha i div 2 men några toppspelare fick vi se ändå. Vad sägs om headcoach Isac Carlsson som varit guldtränare 2 år på raken och dubble smguldvinnaren Karl-Johan Karlsson som nätade i SM-Finalen med ett volleymål så sent som i april. De hade i alla fall en mycket bra första kedja med Jimmy Thorén, Karl-Johan Karlsson och Albin Sjöberg.

Period. 1. Det händer inte så mycket i matchöppningen utan lagen spelar säkert och ser till hålla positionerna defensivt, framförallt hemmalaget som inte haft den bästa defensiven i serieupptakten så känns det viktigt att inte släppa till och hamna i underläge som tidigare matcher. Efter 11.00 så tar Lerum ledningen med 1-0 genom Jonny Welander som gör ett "feppelmål" när tumult uppstår framför Warbergs kasse, Samson får assisten, inte så vackert men alla mål räknas. 19.30 slår Warbergs "headcoach" Isac Carlsson in 1-1 från kanten och det var nog inte någon som var med på ett skott i det läget men skottet var perfekt placerat ca 30 cm ovanför marken och precis intill bortre stolpen. Skott 9-6 och en ganska jämn period med stabilt försvarsspel och inte så mycket heta chanser. Kapten Tommie Lundgren i Lerum fick utgå efter att ha trampat på hälen på en bortaspelare och stukat foten, inget allvarligt som tur är men kan inte spela vidare i denna matchen och det är ett stort avbräck för Lerum.

Period 2. Hemmalaget ändrar och går ned på 2 femmor och tar ned Hovemyr som back, lite underligt för backarna hade skött sig helt okay och en mycket stor förbättring om man ser till premiären mot Lidköping. Lerum har också bytt taktik och stöter högt på gästerna.
Gästerna rivstartar med ett "billigt" mål efter 1.03 av duktige nr 88 Jimmy Thorén som slår in en isare i slottet som Karl-Johan Karlsson levererar helt perfekt på bladet och ställningen blir då 1-2. Precis före målet hade gästerna en mycket fin spelvändning med flera one touch passningar och gästerna visar fint spel.
1-3 kommer mitt i slottet där Welander och Samson missar markering i slottet och återigen är det 88 Thorén som gör det på pass från 13 Karlsson, nästan identiskt 1-2 målet.
Lerums höga press lyckas inte alls och gästerna är för spelskickliga för att pressas på och det straffar sig med spelvändningar och målchanser. 1-4 kommer och återigen är det firma Thorén och Karlsson efter 7.11 när Lerum missat pressen och inte alls hängt med i hemjobbet och får ta timeout. Ingen bra taktik alls av hemmalaget med högpress, det kostade 3 baklängesmål på 7 minuter.
Lerum jobbar sig in i matchen och lyckas få en halvchans när pressen fungerade och det var första gången, men chansen rann ut i sanden för ingen var med på diagonalpassen. Karl-Johan Karlsson i WIBF får ett friläge och lägger sin backhand över kort efter.
Efter 10.50 gör Victor Samson som sett mycket pigg ut 2-4 och Lerum får kontakt igen, ett bra direktskott efter marken som gästernas målvakt inte hinner på. 11.45 får gästerna Straff för lyftning av klubban men K-J Karlsson missar straffen precis som han gjorde i SM-finalen i våras. Axelsson i hemmalaget har haft otroligt många lägen men hans skott träffar lite överallt och tyvärr inte så ofta på mål. Credit ska han dock ha för att han placerar sig rätt men tänk om han kunnat skjuta bra direktskott va mål han hade gjort. Hovemyr får ett bra läge i slottet i sista minuten. fint inspel av Jani Simpanen. Skott 12-5 till Lerum som tog över när de slutat med den höga pressen.

Period 3. Gästerna spelar kontrollerat och står 2-1-2 hemma och håller i boll och spelar safe. Efter 5.03 får Lerum en viktig reducering genom Jonas Mickelsson som drar iväg ett skott från vänsterkanten och gästernas målvakt har fri sikt och ska nog ta det för det var inget omöjligt skott men mål blev det och 3-4 på tavlan. Axelsson får ett jätteläge igen i slottet efter någon minut. 88an i Warberg Jimmy Thorén visar prov på fin teknik och tar ned en boll på volley och vänder och drar på ett skott på volley när han vänt 180 grader tätt utanför, mycket snyggt men inget mål. Bra skott lite senare av Hovemyr, tätt tätt över. 7.43 och jag säger ÄNTLIGEN får Axelsson göra mål och han får en riktigt "macka" bredd av Hovemyr som serverar Axelsson på bortre stolpen där han blir helt fri och gör viktiga 4-4. Matchbilden är att WIBFs första kedja skapar men Lerum har stort tryck på gästernas andrafemma. 11.00 jätteskott av Axelsson som säkert skjutit 14-15 skott, från kanten denna gång.
11.48 en lika klar straff som den förra, denna gången får Lerum straffen och då gör sig killen utan nerver klar, Moras stolthet, Andreas Lundell gör som mot IBK Lidköping, fintar höger, vänster ett antal gånger och pang upp i nätet bakom en chanslös målvakt och jag tror inte ens Peter Sjögren som är förstekeeper i Warbergs IC i Superligan hade räddat den straffen, helt klinisk och nu tänder publiken som varit ganska tyst. Matchvinnande räddning 13.29 av Micael Andersson där han glider ut och räddar ett 2 mot 0 läge. Gästerna tar timeout efter 18.30 men deras sista forcering blir inte så stark och Lerum håller undan och tar 3 poäng idag. Skott 9-3 i sista.

Summering: En match där Lerums kollektiv var starkare än gästernas. Gästernas förstakedja som tidigare nämdes var riktigt bra och klassen bättre än Lerums bästa kedja. Lerums höga press ibörjan på andra perioden höll på att kosta dem matchen men annars såg det stabilt ut och en rättvis seger efter 60 min spel. Analysen av Warbergs IBF gick inte att göra då de saknade större delen av sina unga talanger och får tas en annan gång.

Bästa spelare.

+++ Jimmy Thorén i Warbergs IBF Grym teknik och 3 mål
++   Johan Axelsson i Lerum 1 mål och förmågan att komma rätt, behöver bara förbättra sina avslut tog ca 15 skott idag.
+      Karl-Johan Karlsson i Warberg, grym passningsläggare och gör det mesta rätt.

Isac Carlsson, bild från Warbergsic.se

Intervju med Isac Carlsson "headcoach" i SSL Warbergs IC.
David. Hur är det att spela själv, istället för att vara på bänken?
Isac: Jag är ju inte förberedd för detta men fick hoppa in när vi har juniorallsvenska match samtidigt.
David. Jag personligen tycker du gör en bra insats, väldigt snyggt mål du gör från kanten, siktade du eller drog du bara till?
Isac: Jag siktar alltid (skratt).
David. Eran 88 Jimmy Thorén var riktigt bra idag är han med i superligalaget och tränar?
Isac: Nej inte än men fortsätter han så här så kanske det kommer.
David. Tack.
Isac: Tack

(Jimmy Thorén kommer förbi)

David: Får jag ställa en fråga?
Jimmy: Javisst.
David: Du spelade riktigt bra idag, jag frågade Isac här om du var med i superligalaget och jag undrar vad du har för mål och ambitioner med din innebandy?
Jimmy: Ha roligt
David: Det räcker så eller?