På besök i Lerum på fredag kväll!

Kunde inte hålla mig borta utan åkte och såg på våra grannar 0302 mot Lesjöfors/Filipstad, hoppades på att 0302 skulle sno några poäng av vår toppkonkurent från Värmland.

Ett kort referat av matchen blir att L/F skapade massor men var ineffektiva samt att 0302s målvakt tror han heter Persson var riktigt bra och hade lite flyt också 3 ramträffar och troligtvis var en av dem också inne men bollen tog i innerribban och ut på ett hårt distansskott så det var svårbedömt för domarna. 0302 kontrade in 1-0 och 2-0 mycket oförtränt för gästerna dominerade spelet men det gäller att göra mål, på en av deras specialvarianter så reducerade sen gästerna och det stod 2-1 till hemmalaget efter 1 period. Båda lagen spelade på 3 kedjor och 0302 även på 3 backpar.5-8 i skott men jag antar att det borde varit 5-11 eller något sådant för gästerna bombade på bra.

I andra så trodde vi att gästerna skulle toppa laget och låta sin grymma förstalina med bröderna Stjernberg få mer speltid med icke, båda lagen rullade på och periodens och matchens delikatess stod "åldermannen" Tomas Andersson för i PP där han från dålig vinkel dunkade upp bollen i krysset. Henrik Stjernberg gjorde 2-3 reducering och matchen levde inför sista.

4-2 kom tidigt genom Mattias Olofsson och där kändes det ganska stabilt för hemmakillarna bröderna Stjernberg reducerade denne gång stod Magnus för målet och Henrik för assisten. 4-4 kom också men Mattias Olofsson kämpade starkt in 5-4 med 4 minuter kvar. efter 56:40 slog en bortaspelare undan bollen och det blev såklart en 2 min utv och 0302 kunde avgöra men tyvärr fick dem inte igång sitt pp utan gästerna kunde ta ut sin målvakt och en hemmaspelare (Valtonen) åkte ut med 20 sekunder kvar och gästerna kvitterade i spel 6 mot 4 när det återstod 5 sekunder, surt för 0302 men klart rättvist om man ska ge en ärlig analys och det ska man ju.

I sudden death så skapar båda lagen några chanser innan Magnus Stjernberg avgör och gör ett klassiskt Lesjöfors/Filipstad mål från vänster kant offensivt sett, där skapade dem i princip alla sina chanser och där måste man se upp helt klart, klarar man att stänga den kanten så kommer dem inte komma någon vart som jag ser det för de hade ett mycket enformigt spel, 0302 hade nog behövt Sundell i båset för han hade garanterat gett order om att stänga den kanten när de gjorde flera likadana mål, men ändå stark kämpamatch av våra grannar, vi i pantern tackar o bockar för att dem tog en pinne från våra toppkonkurrenter. God natt o sov gott, nu blir det 8 timmars sömn och sen roadtrip till Värmland.

Matchrapport finns på www.innebandy.se /resultat/spelprogram/div 2 Västra Götaland. Där kan ni följa GS/86 - Pantern imorgon från kl 14:00 med live rapportering.