Surfning på webbsidorna i div 1 södra!

Brukar vara kul att läsa lite matchreff och liknande på hemsidorna från lagen man följer fast i div 1 dam är det oftast under all kritik. Att kunna uppdatera sin hemsida när representationslagen spelat är väl inte för mkt begärt.

Kan beskriva lagens hemsidor så här helt enkelt och betygsätta dem med stjärnor där ***** är topp och * är sämst.

Älvstranden.    http://www.ibfalvstranden.se/

De har skrivit lite i alla fall men nu var det ganska längesedan de skrev något. De skrev matchreff efter matchen mot Warberg 26/10 och har sedan dess spelat 2 seriematcher. Det är inte jättedåligt men inte okej heller. Sedan att de faktiskt leder serien och det borde vara som roligast att skriva lite om laget är en sak att nämna. Hyfsat många spelare som det är foton på men långt ifrån alla, är det så svårt att fota alla eller kom bara de snygga med på bild (skämt)?

Betyg

* *

IK SödraDal    http://www.sodradal.se/

Ganska snygg hemsida men relativt osmart att inte lägga damernas referat under fliken dam, fick leta länge innan jag hittade något och där hade Charlotta Hjort skrivit en bra text när de förlorat mot Hovshaga. Lägg det så man kan hitta det så blir det bättre betyg. Foton på de flesta spelarna i alla fall, men hur svårt kan det vara att ta med kamera och fota alla före en träning?

***

Fröjered    www.frojeredsif.se

En fin damsida med foton på alla spelarna samt lite personliga svar från i princip alla undantaget någon långtidsskadad. Knappt något skrivet om matcherna, däremot tränarintervju på några matcher vilket är bra även om ljudet är lite lågt (bara när laget vunnit varför?). Känns lite blandat faktiskt om jag får säga det själv och inget om matchen som de förlorade mot Pixbo samt inget om de första seriematcherna, dock skrev de om förlusten mot Warberg. Det blir 2 stjärnor FIF kan mkt bättre på webben då de har en fin hemsida och gör sin FIF-tv lite då o då vilket är ett positivt inslag.

**

Warberg    http://warbergic.se/

De började bra att skriva om träningsmatcher och i serieupptakten men sen dog damsidan i ungefär 3 veckor i samband med förlusten mot Älvstranden som de skrev om men sen inget alls om matchen mot Kalmarsund men nu kom det ut i alla fall att de slog Ale. Synd att de hade ett uppehåll då de brukar skriva en hel del. Bilder på spelarna och tränarna om man klickar på spelatrupp och sen på namnen, kanske kunde de fått lite mer plats då det är väldigt smått men en helt okej sida. Inget om man jämför med hur mkt plats herrlaget i föreningen får men det är som det är. De får ett okej betyg ändå även om de inte alltid skriver så utförliga matchreferat så är det oftast något om matcherna i alla fall.

***

Olofström    http://www.oibk.nu/

Oj här börjar varningsklockorna ringa när man klickar på nyheter dam, det står seriefinal mot Jönköping, det var 2011-02-17 det och nu är Jönköping i Elitserien. Har ingen skrivit något på damsidan sedan dess är det verkligen tragiskt. Truppen har i alla fall bilder så man kan se spelarna och de verkar ha tagit bort de som lämnat för Stockholm mm. Men varför vill ingen skriva om laget som är duktigt och spelar bra innebandy? Hur svårt kan det vara för någon i ledarstaben att skriva något om matcherna. Betyg kan bara bli en stjärna.

*

FBC Kalmarsund   http://www.fbckalmarsund.se/

En ny fräsch hemsida där damlaget skriver om i princip alla matcher, dock inget om matchen mot Fröjered, varför då undrar jag? Schysst bilder på tjejerna i svart/vit lite udda men coolt tycker jag. Nära 4 stjärnor i betyg kan inte ge det om de inte har med alla matcher ändå, men bäst ändå då jag skriver från toppen och neråt, kanske något lag under i tabellen har bättre det återstår att se.

***

Hovshaga    http://www.haif.net/website1/1.0.1.0/1523/1/

När man klickat sig vidare till damlaget så hittar jag bilder på spelarna, måste nog säga att Hovshaga har seriens snyggaste tjejer i alla fall, jättefina är dem (på bild i alla fall). Jag har nu letat i 10 minuter efter några matchreferat men icke. Hittade dock lite om ett läger i Göteborg 2011-09-08, vilket var jättebra skrivet men var är seriematcherna? Kanske finns det något någonstans men jag hittar tyvärr inget och då blir det bara en stjärna i betyg vilket är underkänt såklart. Uppdaterat, nu hittade jag några referat på förstasidan tack vara Tomas som skrev om det, alla matcher är inte med men ändå en del så höjer betyget till en tvåa.

**

Östra SK   http://www.ostra.nu/

Ja de började bra i serien med sina matchreferat och presentationer om spelare osv, (dock inte så mkt om spelarna som lämnade). Tyvärr är det dött sedan förlusten mot ale 2011-10-01 (omgång 2) vilket bara kan ge underkänt. Synd på en hemsida som var väldigt uppdaterad ifjol, men mkt i klubben har gått neråt inte bara det sportsliga som synes. Inga spelarbilder eller något annat kul. Seriens sämsta hemsida faktiskt.

*

Pixbo Wallenstam IBF    www.pixbo.se/ibf/

Historiskt så har Pixbos farmarlag alltid vart duktiga på att skriva matchreff och ha en bra sida och klubben vill ju alltid förknippas med proffsighet vilket en bra uppdaterad hemsida verkligen är. I år verkar tydligen inte Kristina Landgren Carestam ha något med laget att göra för då tror jag hon hade gråtit av att se en sådan usel uppdatering på damernas hemsida.

Inte ett enda matchreferat i årets serie alls. Inget alls om damerna i div 1, men däremot massor av uppdateringar om herrarna. Skärpning Pixbo, så här kan det inte se ut ni som alltid vart så bra, detta sänder ut ett budskap att föreningens damutveckling är på dekis vilket de säkert inte vill att folk utifrån ska tro. Inte ens en lagbild, inga spelarbilder, bara resultaten som är länkade via innebandy.se. Skärpning Pixbo, detta var inte alls bra, lika illa som Östras faktiskt, detta var en stor överraskning för mig då jag förväntade mig att Pixbo skulle ha seriens bästa som de brukar ha.

*

Malmhaug    http://www.malmhaugkfum.se/

Fräscht och nytt känns detta. Det första man ser är reklam om damernas nästa hemmamatch vilket är positivt. Fina matchreferat efter alla matcher och då ska man veta att de flesta är förluster men ändå proffsigt skrivna där det inte skylls på något, starkt jobbat där. Hade de haft foton på sina spelare hade detta vart en klockren femma, klart bästa hemsidan i serien, har inte sett Ale och Tvååker än men ska ändra om de har bättre. Fyra (och en halv) får dem, härligt jobbat.

****+

Ale IBF    http://www.laget.se/ALEIBFDAMTRUPP/16053-start.html

En helt okej sida, foton på spelarna, kul klipp när de står o stretchar, härligt med folk som bjuder lite på sig själva och bland annat en snygg straff. Info om att sälja julkalendrar i alla ära men inget sportsligt om tjejerna sedan de skulle möta Fröjered den 27/10. Det var 1 månad sedan, kom igen nu och uppdatera lite mer. Känns som en sida som så många andra i denna serien där det är lite halvt om halvt engagerat faktiskt på webben. Två stjärnor blir det här också, en bra grund men uppdateringar vill man som supporter ha.

**

Tvååker    www.tvaakersibk.se/

Blev imponerad då det första jag såg var en bild på Sofia Häll #9 (Fröjered) på förstasidan, säkert ingen slump att de valt ut just Sofia då hon ser väldigt bra ut i en actionbild där hon täcker skott från en Tvååker forward. Schysst med ett bildspel med ett gäng matchbilder från dam och herrmatcherna. Ett positivt intryck direkt där. På deras damsida har de veckans profil och matchreferat från alla matcher. Spelarfoton på en hel del spelare men tyvärr saknas några, detta är en klockren sida riktigt bra och väldigt överraskande när laget som ligger toksist kan skriva matchreff efter alla matcher, det borde vara en väckarklocka för alla er föreningar om klubben som inte vunnit en match kan göra ett så bra jobb på sin hemsida så borde ni andra kunna göra ännu bättre. Tack Tvååker för er fina hemsida, ni slår grannen Warberg med dunder och brak kan jag säga och det är kanske inte ofta ni är bättre än Wic men här vinner ni med 2 siffrigt om ni fattar vad jag menar. Jag delar ut fyra och en halv även här.

****+

2 lag var överlägset bäst på webben och det var Malmhaug och Tvååker, två bottenlag vilket är ännu mer imponerande, ni har verkligen min respekt ska ni veta.

Skulle jag ha missat något får jag be om ursäkt men försökte leta ordentligt på alla hemsidorna och har gått igenom alla i över 1,5 h nu.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Kul att du följer div 1 damer. Håller med om att Hovshagas hemsida kunde vara mycket bättre men det ligger faktiskt en hel del texter både inför och efter matcher på första fliken "HAIF". Du har nog varit inne under fliken "INNEBANDY" och de borde naturligtvis funnits där också.

2011-11-24 @ 22:37:30
Postat av: Fakta

Malmö och Tvååker, de är nykomlingar, det är lite extra roligt med engagemang och evenemang just då! När ett lag harvat i div 1 ganska länge tappas tyvärr intresset. Så är det nästan alltid. Tänkt efter ett extra varv ibland! :)

2011-11-28 @ 09:46:20
Postat av: David K

Så sett men div 1 är ändå serien under Elitserien, ska man inte kunna ställa lite högre krav då eller? Samt om man "harvat" i ettan i många år borde man ju ha en professionell förening eller? Många bäckar små om man ska kunna ha ett bra publikintresse för där har ju daminnebandyn långt kvar, endast ett fåtal lag har lyckats med publiken där.

2011-11-28 @ 22:39:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0