Derbymatcherna igång!

Pixbo vann med 5-2, lite överraskande men jag hade det på känn. Att Alicia Fylke satte ett mål i boxplay är ingen överraskning, det gjorde hon 2 gånger mot mitt Vänersborg när vi mötte dem sist, minsta slarv så löper hon ifrån backarna och är stensäker i avsluten som Älvstranden nog märkte idag. Att det blev 5-2 säger inte så mkt då det säkerligen kom 2 mål i öppen kasse då 2 mål föll sista minuten för Pixbo. Älvstranden har 3 raka förluster och får nog allt ta och bearbeta detta och hitta tillbaka till det vinnande spåret igen om de inte ska tappa mark.

Rättelse målet Fylke gjorde var i spel 4 mot 4 men låter min gamla historia ovan vara kvar ändå. :)

Fröjered fick en chock när Östra satte 3 snabba på dryga 6 minuter, kanske var det någon form av mental underskattning eller så var Östra effektiva. Dock gjorde de inga mål på de resterande 54 minuterna och då gjorde Fröjered hela 8 mål och tog en bra 3poängare och tog serieledning. Vad säger gamle Rosten nu som tippade Fröjered att åka ur, nog borde han väl veta bättre :).

Det kommer bli en smaskig seriefinal när Fröjered och SödraDal möts, det ska bli kul att se den matchen då SödraDal är ett lag jag aldrig sett förut, ryktena om dem säger stora tjejer som spelar fysiskt. Hoppas på ett domarpar där som tillåter kamp och inga mesdomare som blåser sönder den hyperviktiga matchen. Jag hoppas också att förbunder är ute och observerar på dam div 1 matcherna och får jämna ut nivån från elitserien till div 1 närkampsmässigt för det ska ju inte vara en ny sport för lagen som tar steget upp i Eliten. Vore ju inte fel om div 1 domarna är ute och tittar på elitseriematcher så de ser nivån där och gärna snackar lite med elitdomarna.

Fler matcher imorgon i derbyomgången. Som Tidaholmsbo är denna tabellen rätt skön att läsa nu.