Uppehållsinnebandy från div 2!

2 lag som passade på att träningsmatcha lördag den 3 jan var Alingsås och 7-Härad. Eftersom lagen redan spelat mot varann 2 gånger så passade det smidigt att spela en match, även Wårgårda från div 3 ville matcha lite så lagen hade sins emellan fixat en liten trevlig 3 lagsturnering som undertecknad och Kent Olsson fick äran att dömma.

Första matchen så mötte Alingsås hemmalaget för dagen Wårgårda. Div 3 gänget överraskade nog alla och ledde snabbt med 2-0 och mot slutet av matchen med 5-3 före Alingsås vände på steken med 2 snabba mål 2 byten på raken och vann sedan med 7-5. Rättvist tja det får man allt säga, Alingsås hade mest boll men Wårgårda kontrade smart. Matchen spelades 2 x 20 och började kl 10 på morgonen så man kan ju inte begära någon mästerinnebandy men det var verkligen ingen bra match. Det ska sägas att Alingsås saknade över halva sin trupp för deras 90 talister var på gothia cup och sedan var en hel drös sjuka, men de inringda veteranerna Hasse "Gaba"  Leandersson och Markus "Järpen" Järrebring levererade och gjorde båda mål.

Toppmatchen mellan Alingsås och 7-Härad var en jämn historia. Lagen följdes åt i målprotokollet men Alingsås fick sista ordet och Järrebring avgjorde med ca 2 minuter kvar att spela. I 7-Härad var Olausson het med 2 mål innan han fick snackat bort sig på en 2 +10 och tyvärr för Boråsarna så tappade de mkt av initiativet när han var vid sidan av, annars jobbade RSK killarna bra med Enhörning i sin line, de saknade Kettil och Jörgner och det märktes av klart. I ärlighetens namn så hade oavgjort varit rättvist speciellt med tanke på att 7-Härad hade en boll inne via köksvägen som Kjell hann sparka ut och från min domarposition snett bakom målet var helt omöjligt att se om bollen var över linjen men han skrattade åt det efter matchen och erkände, tur att det var träningsmatch för sådant är jobbigt att ha missat, men man kan ju inte stå på båda sidorna på samma gång det är helt omöjligt.

Återigen levererade de inringda veteranerna i Alingsås och även om de kanske inte kommer lira i fortsättningen borde Alingsås göra som AIK att bjuda in sina fd toppspelare till att vara med någon träning i veckan för de unga har en del att lära hur man spelar boll snabbt och är snabb i tanken och inte bara i benen som man ser allt som oftast på de yngre spelarna.  

Sista matchen mellan 7-Härad och Wårgårda blev mycket avslagen, prestigen som är mellan 7-h och Alingsås samt Wibk och Alingsås finns inte lagen emellan och 7-H luftade runt på mycket juniorer och bytte målvakt. Boråslaget gjorde lite som de ville inledningsvis och drog ifrån till hela 8-1 före Erlandsson blev förbannad (besviken kanske) och tog en timeout och fick "väckt" sitt lag. de kämpade upp sig till 6-9 via 2 mål av deras "veteran" (ja Henrik vi är veteraner nu vi 74-or :) ) ett av målen var riktigt snyggt på straff som var ett kliniskt skott i krysset.11-6 har jag för mig att matchen slutade, en hel del snygga mål men som sagt en otroligt avslagen match där de flesta nog hade mera tankar på kvällens fest än att gå in och göra säsongens bästa match för det bjöds på dragningar till höger och vänster och istället för att skjuta så skulle det läggas en extra snygg pass tillbaka osv, ja det är ju så det lätt blir. 7-H var ju klart bättre och det ska dem ju vara när det skiljer en division. Wårgårda saknade dessutom flera bra spelare och hade de haft sitt allra bästa lag så hade det nog kunnat bli en ganska trevlig match för då hade säkert 7-Härad kämpat mer.

En mycket kul grej är att se 7-härads materielare och hur han jobbar för sitt lag, när han väl fixat klart med flaskor och allt så vänder han på sin gula gamla drickback och använder den som en stol och sitter och njuter av matchen i godan ro, ytterst smart måste jag säga och lätt att samla ihop flaskorna i pausen och det ser riktigt bekvämt ut att ha backen som stol också, något för SSL att ta efter kanske? :)

Allt som allt en trevlig dag med innebandy där förhoppningsvis lagen kan ta med sig något till vårdelen av seriespelet, för Alingsås del var det nog psykologiskt viktigt att ha spelat många matcher under uppehållet utan att förlora, en trend är så grymt vitkig att bryta för man såg hur svårt det var när förlusterna kom gång på gång. Kan de få med Järrebring och kanske något mer nyförvärv så borde de ha stora chanser att hänga kvar, samt att alla sjukdommarna försvinner men vilket lag har inte sjukdommar så här års, har ju själv varit sjuk och kände själv att man inte gjorde världens bästa domarinsats men så är det när man legat däckad i några dagar.

Kommentarer
Postat av: Westman

Olausson i Sjuhärad är en jääävla idiot på planen! herrejävlar har aldrig sett nåt liknande! :)

2009-01-03 @ 21:01:48
Postat av: David

Ja men tänk själv på att du och många andra lägger fokus på honom istället på sitt eget spel, redan där har han vunnit en fördel till sitt lag, något att tänka på. I övrigt en helfestlig kille tycker jag han är.

2009-01-03 @ 22:08:18
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: Idioten #44

Haha kul läsning. Du får uppdatera oss hur det gick i back 2 basic! =)Westman antar att vi inte byter julklappar iår?/Olausson

2009-01-04 @ 13:23:16
Postat av: David

B2B gick väl sådär, kom 2a i gruppen men sen fick vi pisk av vinnarna, rydberg, karlander, lövis som var för starka för oss otränade föredettingar med en div 5 spelare som fick stå för ungdommen och kondisen hehe.

2009-01-04 @ 13:37:56
URL: http://innebandydavid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0