Referat Alingsås-Lindome

Jag agerar lite gästbloggare idag igen. Hoppas läsningen uppskattas även om det idag kanske inte blir helt muntert..
Alingsås kom idag till matchen med en go seger i bagaget senast mot Vänersborg borta och Lindome kommer även dom med en seger senast mot Marstrand. Alltså två lag som mentalt borde känna sig stärkta efter en relativt tung höst. Alingsås hade till idag fått igång Marcus Järrebring och tanken
var att även Joel Pettersson skulle vara med men så blev inte fallet, enligt rapporter var han förkyld.

Första perioden: De stärkta självförtroendet som lagen möjligtvis kunde skaffat sig efter förra omgångens segrar såg man inte mycket av inledningsvis. Lindome kör på 3 liner framåt och 2 backpar medans Alingsås spelar på 2 liner. Alingsås backar hem väldigt långt med laget inledningsvis och låter Lindome föra matchen. Lindome verkade inte helt vana vid detta och slarvade en del i det uppställda spelet inledningsvis. Lindome lyfter ständigt långa bollar in mot mål eller mot sarghörnen och jobbar sedan därifrån. De gångerna väl Alingsås vann bollen på egen planhalva så gavs den bort lika fort igen till Lindome. Efter 7:04 spelar Marcel Cucu upp bollen längs högerkanten och där möter Andreas Johansson upp bollen och drar iväg ett dragskott lågt på första stolpen som inte kändes helt otagbart. 0-1 och sett till matchbilden helt rättvist.

Efter ca. 10 minuter in på matchen så börjar jag undra lite var domarna egentligen har lagt nivån. Det blåses frislag i parti och minut och spelarna i de BÅDA lagen är många gånger oförstående åt ens vilket håll frislagen ska gå. Det kommer komma mer om detta domarpar senare i referatet. 10:04 får Joakim Andreasson ett friläge, bollen studsar dock samt att han får ett slag och frislag utdöms i ett utmärkt läge. Inget mål dock men Alingsås känns lite mer på gång. Framförallt med linen Andreasson, Håkan Pettersson, Johan Eriksson. I deras nästa byte skulle då utdelningen komma, Håkan hittar Joakim med ett pass upp i slottet och det står 1-1. Skottet sitter i borte krysset lika säkert som Amen i kyrkan!
13:26 kom detta målet och bara något byte senare med samma line kommer ett ledningsmål. 17:24 lyckas Håkan med nått kombinerad skott/pass hitta Johan Eriksson framför mål som vispar in den på volley och hemmalaget har vänt till 2-1.
Snyggt och några riktigt bra byten från Håkanlinen. Dock bara 30 sekunder senare kom kvitteringen, likt det första kom det pass upp sarg på höger sidan, målskytt till 2-2 var Jon Lagerström. Skillnaden mot första målet var dock att detta skott satt hårt och distinkt i första krysset, otagbart för Kjell i Alingsåsmålet.
Jag hinner dock knappt anteckna detta mål förens nästa mål kommer för Lindome. Intramp från höger (känner ni igen det?) och skott på första stolpen. Denna gång genom ständigt oroande Niclas Särnblom. Det skiljer endast 20 sekunder mellan dessa mål och givetvis tunga mål för Alingsås.
Med endast 20 sekunder kvar får sedan Lindome ett offensivt frislag på mittlinjen, de flyttar upp laget och ska lyfta in den mot mål som vanligt. Frislaget läggs dock rakt i gapet på första Alingsåsspelare och ett kanonläge skapas för Patrik Sernelid som dock tar alldeles för lång tid på sig och perioden är slut. Sammanfattningsvis om den första perioden kan sägas att Alingsås känns väldigt ängsliga i sitt spel. Tappade bollar, dåliga uppspel och sega ben.
Lindome spelar ju ett väldigt enkelt spel där det ständigt lyfts långa bollar in mot mål och därigenom skapar sina lägen.

Domarna har efter den första perioden verkligen visat upp sig, som alla vet dock så är det inte ett positivt uttryck att synas som domare. Bl.a. vid en tekning som inte utfördes korrekt kom en stark lång signal som fick en att tro att det var matchstraff på gång. De ville synas och blåste därför MASSA frislag som ingen, alltså INGEN ville ha.

Andra perioden: Dax nu för Alingsås att visa att de är bättre än vad tabellplaceringen visar. Järrebring och Sernelid bildar en line ihop med Mattias Andersson, man måste kunna kräva mera av en sån line. Järrebring försöker och försöker med intramp och dragskott hela matchen men utav kanske 12 sånna försök tror jag att 1 kom fram till deras målvakt. En kombination av bra försvarsarbete samtidigt som Järrebring blev lättläst i sina försök. Han plockades enkelt ner av en eller t.o.m. två st Lindome spelare som täckte förtjänstfullt. 5:54 lyfter Lindome en lång boll ner mot Alingsås backlinje, lite fippel och plötsligt får Mats Persson ett läge och 2-4 är ställningen.

8:39 kommer första utvisningen, ett slag som definitivt förtjänade en 2 minutare, det var Lindomes nr.6 som utförde slaget. Straff för Alingsås blev också påföljden, kändes väldigt "billig" från läktaren och Lindomespelarna var irriterade. Än en gång har domarna lyckats synas i en situation som egentligen var enkel att lösa. Missad straff  av Sandro Johansson dock och 2 mins PP för Alingsås.
Efter riktigt fint spel av Alingsås med 3 st direktpass och sedan ett avslutande pass upp till en självförtroendelös Sernelid räknade nog hela hallen med ett reduceringsmål för Alingsås men icke, skottet gick utanför och ställningen står sig.
11:57 in har Alingsås inne en avlastline och Niclas Bengtsson trampar runt kassen och får ett litet slag, frislag max på sin höjd..
Domaren som står närmast skakar på huvudet medans domaren längst bort räcker upp handen för en 2 minutare. Dåligt samspel och en ofattbart billig utvisning.
Alingsås får ingen fart på PP och bara 26 sekunder efter att Lindome blivit fulltaliga lyckas dom med mycket tur göra ett 5-2 mål. Ett svagt skott med en ännu svagare räddning av Kjell gjorde att Daniel Anglerot lyckades peta in returen. Perioden slutar 0-2 och att kalla det rättvist känns inte riktigt rätt. Men utan PP mål så kommer det inte bli någon klättring för Alingsås del i tabellen och div.3 närmar sig med stora steg..

Tredje perioden:
Inför sista perioden vaskas det om ytterligare i kedjorna och den piggt inhoppande unge Joel Andersson från den andra perioden får fortsatt förtroende i den sista. Helt rätt! Sista perioden ser ut ungefär som mestadels av matchen gjorde. Långa bollar av Lindome som bara försöker bevaka sin 3 måls ledning och ett Alingsås som desperat försöker få in reduceringar. En sak som jag undras över är dock hur Alingsås sköter sina offensiva frislag. Vid 95% av dessa frislag ställer man upp en vänsterskyttsspelare till höger om bollen, bollen petas och ett intramp påbörjas av den vänsterskytten. Om man i 2 perioder märkt att detta inte fungerar, varför fortsätter man då med det..?

Järrebring sköt i Lindometäck säkert 10 gånger!!! Inga varianter, ingen fantasi. 7 minuter in på perioden har Håkan och Johan Eriksson ett fint sammarbete som sånär resulterar i ett reduceringsmål. 8 minuter in i den avslutande perioden uppstår en väldigt rolig situation.
Johan Andersson får sig en tryckare som borde resulterat i ett frislag, domarna släpper dock detta men Johan faller. I liggande position slår Johan sedan till bollen, domaren som står närmast stoppar pipan i munnen men väljer istället att kompensera och släpper också det liggande spelet.
Passningen som Johan slog liggandes ger Alingsås ett KANONLÄGE på kontring men missas. Time Out 9:06 av Lindome. Efter denna sätter Alingsås inte helt oväntat full press för att om möjligt få in några bollar. Lindome får dock ett kanonläge som Kjell i Alingsåsmålet reflexräddar mirakulöst. 6-2 målet kom dock kort därefter, 12:39 för att vara exakt. Särnblom skjuter ett skott som Mats Persson drar in returen på. Ridå ner för Alingsås...? 13:50 reducerar dock Johan Eriksson med sitt 2:a mål, fint framspelad av Johan Andersson från pointposition. Efter målet fortsätter Alingsås att skapa lägen, inte kört än.
15:55 drabbas Lindome av en felaktig 2 minutare för hög klubba. Midjehöjd ska det vara och detta var max lårhöjd... Domaren står bra placerad.... Alingsås tar även ut målvakten under sista minuten av PP och spelar med 6
utespelare mot Lindomes 4. 18:36 åker Lindomes Niklas Meyer ut på matchstraff 1 och ingen fattar varför men troligtvis har han sagt något olämpligt.
Alingsås fortsätter spela med tom kasse och i spel 6 mot 4 så får de lägen och bollen dansar på mållinjen men vill inte in. Inte förens matchuret stod på 19:51 genom Sandro Johansson och då var matchen avgjord anyway...

Sammanfattning:
En match som jag förväntade mig mer av. Ett slarvigt Alingsås i kombination med ett "tråkigt" men smart spelande Lindome. Att kunna ha flertalet spelare som har en del kilon extra men ändå spela en sån innebandy så att man klarar sig hyffsat i div.2 imponerar på mig. Jag tror att både dessa lagen till slut kommer att få vika sig i streckstriden. Alingsås för att dom saknar självförtroende, väldigt tråkigt dock om så blir fallet. Alingsås behöver definitivt ett lag i minst div.2. Lindome för att de helt enkelt enligt mig inte är bättre än ett topplag i div.3.
Sedan måste jag ju säga några avslutande ord om domarparet Emil Jungåker och Tobias Lundgren. Domare som vill synas och därigenom hittar en nivå som hör hemma i kanske div.5. Dom SKA inte döma viktiga streckmatcher i div.2.

Spelarkritik:

Alingsås:

*** Joel Andersson. Trots att han bara spelade ca. 1.5 period så är han värd det idag. Han tillförde det som många andra saknade. Lite jävlaranamma och lite fart.
** Johan Andersson. Styr spelet genom bra passningsspel samt beslutsamhet.
Johan Eriksson. Trots att han inte spelat regelbundet under hösten så går han in och är en av de bättre idag. 2 mål också..

Lindome:

***Niclas Särnblom. Ständigt orosmoment hos Alingsåsförsvaret. 1 mål och 1 ass krönte hans kväll.
** Andreas Johansson. Visade vägen med sitt 1-0 mål men även genom ett väldigt stabilt backspel.
Andreas Pålsson. En i laget som gör mycket i det tysta. Vann mycket bollar runt mittplanen vilket bäddade vägen för seger ikväll.