Alingsås vann derbyt och grep halmstråt tills vidare!

Mycket folk hade samlats i Rydsbergshallen och det var knökfullt kan jag säga, skulle tippa på ca 270 pers men fick ingen uppgift, men det blev en bra stämning i hallen med många tillresta alingsåsare som hejade på sitt lag så på läktaren blev det oavgjort, på planen då jo...

Period 1.

Lerum börjar redan i första bytet och går upp högt och pressar Alingsås som får lite problem. Hemmalaget spelar på 3 hela femmor och gästerna på 2. Redan efter 46 sekunder så styr Andreas Lundell bollen tätt utanför Alingsås stolpe på en fint inspel av Peter Larsson. Lerum tar mycket skott och jobbar på returer, Alingsås får någon kontring då och då men får inte till något eget spel i början.Kapten Sernelid i Alingsås får ett friläge när Antonsson slarvat, han drar Michael Andersson i Lerum målet men Micke förljde rörligt med och räddade, matchens hetaste chans efter 5.30. 
Alingsås unga backpar Rasmus Gabrielli och Sandro Johansson hittar varann riktigt snyggt efter 6:45 när Sandro gått upp längs sin högerkant och Rasmus hittar honom med en diagonalare och Sandro drar till ett DIREKTSKOTT, något jag saknat hos Alingsås hela säsongen, Andersson räddar med en bra sidledsförflyttning markskottet.

7:20 avslutar Victor Samson i Lerum med backhand fint framspelad av Andreas "Junior" Larsson. 3 mot 2 läge för Lerum efter 8:45 men Gabrielli läser passen och bryter och Alingsås kontrar och avslutet räddas med hjälmen av Andersson. Simpanen får ett bra läge på en retur efter ca 10 minuter men skottet styrs över Kjell i Alingsåskassen. Alingsås får flera kontringar men Andersson är bra i hemmamålet. 2 min pp för Alingsås, bästa lägetna får de unga backarna Sandro och Rasmus men inget mål denna gång i pp. Lerums taktik ser man tydligt ta skott så fort de kommer i zon och jobba på kassen medans gästerna satsar på kontringar och misstag från hemmalaget. Pettersson får en mycket fin diagonalare från Hovemyr men skottet går i stolpen. Första perioden går helt till Lerum spelmässigt men Alingsås får lite hetare chanser i och med kontringarna.

Period 2.
Redan i första minuten faller Sandro Johansson ihop efter en duell med Simpanen och domaren upplever det som schysst och Lerum kommer 2 mot 1 och Tommie Lundgren får öppet mål men missar och bollen tar i burgaveln, där skulle han verkligen gjort mål bättre lägen kommer inte.  Tycker det är bra agerat av domarparet Ingvar Bremers och Peter Elgquist att avvakta med avblåsningen till målchansen var över, klar känsla.
Andersson gör fler sina räddningar och kollegan Kjell likaså. Efter 2:41 spräcker Fredrik Pettersson nollan med ett patenterat handledsskott en bit utifrån efter att Hovemyr brytit ett Alingsåsanfall. Hovemyr sätter sin patenterade special när han får gå fram otattackerad lite till vänster om mittplanen en bit in på alingsås planhalva och får han sikta så sitter den i bortre klykan som så många gånger förr, undertecknad såg redan när han sköt att den kommer sitta, snyggt mål och 2-0 och Lerum spelar riktigt bra. Femman med Pettersson, Antonsson, Hovemyr, Lundgren & Simpanen skapar målchanser varje byte och ser riktigt heta ut.
Kanske borde hemmacoacherna gett dem mer speltid och lyft ut en av de andra 2 femmorna och satsa på att avgöra matchen men så skedde ikke.

Alingsås får ett så viktigt reduceringsmål, det är ett långskott av Johan Andersson som ser ut att ha tagit på Michael Andersson i kassens fot och in, ett viktigt mål efter 9:43 1-2 nu. Efter 14:00 får Sandro Johansson ett friläge och skottet går över Andersson i hemmakassen. Johan Andersson tar många skott utifrån och det känns som det farligaste vapnet gästerna har, Johan är riktigt bra. Alfredsson bränner ett öppet mål när han blev frispelad av Keijsner på bortre stolpen.

Period 3.  

Alingsås ändrar om lite och spelar Keijsner med Håkan Pettersson och Järrebring som center, i andra spelar Mattias Andersson center med Joel Andersson och Sernelid. Keijsner behövde bara 54 sekunder på sig att kvittera till 2-2, såg inte riktigt men det var en duell vid sargen där Håkan vann bollen och Kevin fick skottläge och dunkade in den utan tvekan.  Alingsås börjar ta över mer och mer, 3 mot 2 lägen skapas men Andersson räddar kvar Lerum i matchen, mer öppen innebandy nu.
5:31 tar Lerum timeout och går ned på 2 femmor, bänkar b la duktige backen Andreas Larsson som enligt mig spelat bra.
10.02 så tar Alingsås ledningen och det är ett klassmål, kapten Sernelid visar vägen och kämpar sig förbi sin försvarare och serverkar Joel Andersson en riktig "macka" och Joel bränner inte utan lägger kontrollerat och lugnt in bollen, önskar mer forwards var fokuserade och tog det lite lugnt när de fick öppet mål, bra kyla av unge Joel och 2-3 nu med 10 min kvar av matchen.
10:17 var Lundell nära när han bågade in men skottet går 2 cm över ribban. Alingsås blir pressade och Sagré får inte upp bollen så Lundgren får avsluta i slottet men det är inte kapten Lundgrens dag han bränner det läget också efter 10:30. Det börjar lukta derby på plan nu med många hårda dueller.
Keijsner får ett friläge från halva planen och drar Andersson och chippar in en backhand som ser ut att gå i mål men Wedlin hinner rensa undan bollen på mållinjen. Hovemyr skapar en bra chans men Kjell räddar.
17.19 Lerum trycker på med allt de har och Alingsås slår undan och 18,34 tar Lerum ut målvakten men trycket uteblir och Alingsås kan bryta genom Mattias Andersson som lobbar utanför och sen får hemmalaget en andra chans och då bryter Sagré och även han lobbar utanför, 3:e gången gillt jo Lerum lägger in bollen i mitten igen och denna gången tar Johan Andersson bollen men han missar inte sin lobb och sätter 2-4 efter 19:22. Otroligt dåligt av Lerum att ge bort bollen så lätt 3 gånger i rad på samma ställe bara lägga in bollen i slottet utan någon tanke, himla märkligt i alla fall. 
I det läget är Stefan Johansson Alingsås tränare inne på plan och det borde betyda utvisning men ingen har märkt det så han klarar sig.  

Summering av matchen då:
Lerum är bollförande lag men har inte målskyttarna, de bränner på tok för mycket och man vinner inga matcher på att bara göra 2 mål det säger sig självt. Hovemyrs femma var den enda som i princip skapade målchanser idag övriga var uddlösa och får underkännt offensivt. I Alingsås saknar jag direktskotten, de måste inse att det är bättre och försöka med ett direktskott som sitter i taket än att dra in bollen i hooken och skjuta i täck så motståndarna får kontring gång på gång, annars smart spelat. Järrebring gör sig mycket bättre som center, han är ju en playmaker som kan liknas lite med Hovemyr med bra speluppfattning och de borde fortsätta ha honom som center och inte en avslutare, hoppas kedjan med Håkan, Kevin och Järrebring får fortsätta spela ihop, helt klart bra lina. Rättvis seger, tja oavgjort kanske hade varit rättvist men det gäller o sätta chanserna så är det något lag som var värda o vinna så var det Alingsås, de var också laget som behövde poängen mest och har nu häng på nytt kontrakt.

Matchbetyg.

+++ Lerum Michael Andersson, stabil i målet i 60 min tog flera frilägen mm. Alingsås Johan Andersson 2 mål och bra rakt igenom, en av få som klev fram när laget var pressat.
++ Ricard Hovemyr, bra spel med många fina passningar och ett fint mål. Kristian Kjell, stabil och bra runt kassen när Lerum högg på retuerna så fick han hållt bollarna undan anfallarna.
+ Fredrik Pettersson, gör mål och spelade enkelt, deltog bra i offensiven och en ok defensiv även om backkollegan inte var jättestabil.  Patrik Sernelid, kapten som visar vägen mycket med vilja och assisterar till viktiga ledningsmålet och lade inte fokus på att gnälla på domarna som det ibland har varit, fortsätt så Patrik.

Övirgt en bra domarinsats av Ingvar Bremers och Peter Elgquist från Göteborg.Bilder & intervjuer kommer under torsdagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0