Dramatisk avslutning i La Liga!

OJ oj oj, vad ska man säga, var ska man börja.

Real Madrid skulle bara spela hem titeln och de behövde "bara" slå Mallorca hemma. Mallorca visade upp en härlig lagmoral och fick en perfekt strart där Varela avslutade iskallt efter en fin djupledslöpning. Det fortsatte illa för hemmalaget när skyttekungen Van Nistelrooy fick utgå innan första halvlek var slut. Det blev ännu värre när Beckham också fick utgå, han var en av Reals bästa spelare med många fina djupledsbollar och krossbollar och ett par fina frisparkar men ändå inte de perfekta som han brukar göra. Men som så många gånger förr så blir laget under press söndermalet och när Real fick sin kvittering genom inhopparen Reyes (68 min)  så fick helt plötsligt publiken guldvittring och började stödja sitt hemmalag, något som jag anser de borde gjort mycket bättre, snacka om kräsen medgångspublik. Annat är det i England, skulle t ex Liverpool hamna i underläge med chans på ligan skulle hemmapubliken heja fram dem ännu mer och hjälpa fram sina gubbar. Efter 80 minuter så kom 2-1 på hörna av Diarra på en snygg nick där Mallorcas målvakt hade otur och räddade bollen på Basinas. Mallorcas målvakt hade storspelat och varit bra med i matchen. 3-1 kom några minuter senare då Reyes fick en bra träff någon meter utanför straffområdet och avgjorde definitivt med sitt 3-1 mål och guldet till Real Madrid.

Barcelona gjorde sitt jobb och vann med 5-1, lite surt för mig som hade tippas 0-4 och 0-5 på oddset, extra typiskt var att det var Tobias Grahn som jag bodde i samma stad som och faktiskt nästan sprang på ute på stan i Århus när han spelade i AGF i Danska ligan. Såg honom också spela live mot Bröndby och han är en bra spelare men att han ska göra mål mot Barca hade jag inte väntat mig.

Sevilla förlorade med 1-0 och de kände nog att när Barca tidigt bankade mål på mål i sin match att liga titeln var körd och gav nog inte direkt allt dem hade.

Hoppas på en lika spännande säsong som startar till hösten får lyfta på hatten för Real Madrid som vände och fixade guldet efter att ha haft stora motgångar under säsongen. Capello ska förstås hyllas, han har varit i Real Madrid 2 gånger, båda gångerna har de vunnit ligaguld, mäktig statistik kan man säga.
Buenas noches på er alla nu är det sova dags.

Måste säga att det blev en grym stämning med ca 100 000 på läktarna på den klassiska Santiago Bernabeu