Suddenförlust i Odenhallen!

Falköping bjöd Dalängen på matchbilden Dalängen ville ha, de stod lågt i försvar gästerna från Lidköping och kontrade friskt och smart. Tyvärr för hemmalaget så fick gästerna spelet som planen nog var, mycket fysiska närkamper och ett tempo som var på tok för lågt i början. 2-4 efter första där gästerna var mer kliniska även om Falköping hade boll och kanske lite snyggare spel men det är målen som räknas.
Andra perioden tycker jag går klart till gästerna som ökar på till 2-6.

I sista perioden trycker Falköping på mera och höjer tempot och går upp till 5-6 på ca 3 minuter och vi har en kokande hall där klacken oden united trummat på hela matchen och går upp i extas när hemmalaget närmar sig, taket lyfter när 6-6 görs genom Casper Ungh och sedan böljar spelet på där båda lagen har chans att ta ledningen men matchen slutar 6-6 efter 3 perioder och det tycker jag ändå är rättvist, lagen var ganska jämna i 1a perioden, 2a klart till Dalängen och 3e klart till Falköping, i sudden vinner Dalängen på råstyrka när de trycker in bollen framför kassen, de närkamperna vann de idag och det blev matchavgörande, även gjorde gästerna lite fina spelmål.

Ska man kritisera hemmalaget lite så var det för dåligt försvarsspel, backarna var ute och seglade på några mål och även i slottet missades markering helt på ett mål och rutinerade gubbar som Dalängen har med en trio som lirade i allsvenskan för 5-6 år sedan missar inte sådana lägen. Samt att några skott utifrån gick in utan täck från försvar och målvakt.

En kul match att kika på var det i alla fall och en bra domarinsats av Krono och Hjelm som skötte det bra.