Skön seger mot Stöpen!

Ja efter utskopningen i förra mötet med Stöpen så var vi ruggigt taggade och för att få med oss poäng så gällde det att göra en toppmatch. Vi spelar en bra första period men ligger ändå under med 1-0, Stöpen hade även missat en straff och Oscar Fernström räddat samt boxplaygubbarna hade dödat det bra. Känslan var ändå positiv då vi hade mycket av spelet och det kändes inte oroligt. Vi sade att målsättningen var att leda med 1 inför sista och sagt och gjort så vände vi på steken i andra perioden där vi avslutade med att bomba in 3-4 i pp.

Sista perioden börjar vi riktigt bra och gör 3-5 och 3-6 då tar Stöpen timeout och säger säkerligen att nu jävlar måste vi bli mer aggressiva och kämpa hårdare för nu hårdnar matchen rejält. Vi får först ett pp som sedan blir ett halvt boxplay och Stöpens coach är smart och tar ut sin målvakt och får den viktiga reduceringen till 4-6, det ska sägas att vi hade en boll precis utanför det öppna målet, 3-7 där och Stöpen hade nog tröttnat lite, istället ny energi och i innebandy är ju momentum väldigt viktigt.

Vi gör 4-7 direkt efter och kanske slappnar vi av 10 % vilket man inte kan i innebandymatcher så det blir istället 5-7 men ingen fara vi vet vad vi ska göra men sedan kliver Jonas Elofsson fram i Stöpen och gör årets mål i Stöpenhallen och det är svårt att inte beundra målet då han drar in en riktig stänkare från halvdålig vinkel stenhårt i bortre krysset och det finns inte en SSL målvakt som hade tagit den, ögongodis för publiken helt klart vilket fick hemmapubliken i extas.

16,09 kvitterar Stöpen på ett bra skott utifrån och vi taggar ihop oss, ingen timeout behövs då vi vet vad vi ska göra taktiskt och vi vill inte ge Stöpen någon chans att rita upp ett anfallsspel då vi jobbar hårt i försvaret och Patrik Malmström avgör som  han gjort många gånger förr då han fintar bort en försvarare och knackar in en backhand med ca 2 min kvar. Albin Kalén gör sedan ett monsterjobb då han håller i bollen bra och dödar grymt viktig tid och vi kan ta hem 7-8 segern på bortaplan. Grym kämpainsats av samtliga.

Alla bidrog idag, de som satt bänk peppade på ett föredömligt sätt och alla gjorde bra insatser, laget kämpade för varandra i varje byte och det var en riktig slitseger vilket är de skönaste.

Tack till Stöpen för en go fika före matchen, världsklass på toscakakan med morotssmak, den återkommer jag gärna för.

Självklart tack till vår tillresta Oden United klack med föräldrar och våra fina supporters, bästa klacken och roligaste ramsan "vår mjölk är godare än eran", den är skön den ramsan hehe.

Bra domarinsats av Pedram och Magnus som hade koll på läget och var med på noterna när seket missade att sätta igång tiden.

Falköpings tidning skriver såhär om matchen kort på nätet.