Heroisk ulagsmatch mot Halna borta!

Oddsen på oss var väl inte de bästa när vi skulle möta Halna borta. Vi hade 9 utespelare och Fronth i mål som inte vaktat kasse på över 1 år och man ser Halna med 2 målvakter och 13 utespelare så känner man att det blir en jobbig dag i Töreboda. Dock får man bara vara 5 man på planen samt 1 målvak.

Ett långt och roligt matchreferat som speglar matchen från vår hemsida kan läsas här.

Matchreferat: BK Halna (U) - FIBK (U)

2014-02-02 18:45

U-laget tog sin fjärde raka seger borta i Töreboda när BK Halna besegrades med 10-9 efter sudden death.

Falköpings IBK U går som tåget i division Herrar 4 Norra. Efter 2 målrika matcher mot Tibro och Stöpen så var det dags för bortamatch i Töreboda för möte mot BK Halna.
Många kom ihåg fjolårets match där vi kvitterade till 7-7 när klockan stod på 20.00 som domarna dömde mål. För senare döma bort det när man frågade sekretariatet som var givetvis på deras sida. Men den här gången skulle det inte behövas få ett sådant adrapt slut.
FIBK åkte till Töreboda med 9 utespelare då Fredrik Fronth fick vikariera i kassen då Adam Lugn var (Sjuk). Men vi har en bra känsla och bra form så inget verkar stoppa FIBK just nu.
Det börjar bra redan efter 01.04 så tar FIBK ledningen genom Emil Martinsson som får bollen av Stefan Särnefält som krigar sig in på kassen och hoppar framför målvakten som inte ser när Emil enkelt kan placera in 0-1.
Men tyvärr vart repliken ganska omgående exakt 1 minut efter det 02.04 så kvitterar hemmalaget till 1-1. Men i bytet efter det så återtar FIBK ledningen efter 03.05 genom Dennis Vallin – Lans som på egen hand tryckte in 1-2.

När Peter Neuman dundrade in 1-3 30 sekunder senare 03.35 så kändes det som vi hade kontroll på matchen. Men tyvärr är FIBK seriens nästsämsta lag på att försvara oss tyvärr. Vi gör enkla misstag och bjuder in motståndaren i det här fallet BK Halna in i matchen igen som vänder på matchen från 1-3 till 4-3 på 4 minuter. FIBK var nu tvungna att få momentum och komma in i matchen igen och försöka hitta vårat fina spel.
Vi skapar mängder med målchanser. Michael Gustafsson, Jonathan Svensson har flera chanser att trycka in ett par bollar men målvakten i BK Halna Joel Schultz gjorde några fina räddningar. Bakåt började vi komma i fas med försvaret och Fredrik Fronth gjorde även han flertalet räddningar som höll kvar oss i matchen.
Men FIBK skulle göra psykologiska 4-4 19.01 genom Stefan Särnefält som satte sitt 26:e mål för säsongen framspelad så klart av sin radarpartner Emil Martinsson som gjorde sin försvarare på kanten och hittade in snyggt till Stefan som klippte till direkt in i mål. 4-4 efter 20 minuter.
FIBK hade verkligen inte domsluten med sig i första perioden. Många tveksamma avblåsningar och felaktiga beslut gjorde att man koncentrerade sig på fel saker emellanåt. Domarna tog ett snack med kaptenerna Rickard Karlsson och Stefan Särnefält för att förmedla till sina lag att det får vara slut på både gnäll och slag för att skippa blåsa sönder matchen.
FIBK fick även en bra start i andra perioden efter 01.50 så sätter Emil Martinsson 4-5 efter fint pass av Peter Neuman.
Det skulle dröja till 06.38 tills nästa mål föll. Det var FIBK som skulle göra detta genom Stefan Särnefält framspelade av ja Emil Martinsson förstås till 4-6.
När David Karlsson drog på sig en 2:a efter 07.42 fick FIBK spela boxplay. Ett boxplay som var riktigt bra då vi inte blev störda alls. Halna drog ner på bolltempot och hade inte så mycket mer än ett långskott som tog i masken på Fredrik Fronth som bjöd på sig själv när han hoppade till lite extra som gjorde att publiken i idrottshallen vakna till lite extra på.
När David kommer in från bänken så ställer FIBK om och efter 09.52 så spelar Michael Gustafsson Dennis Vallin – Lans. Som drar iväg ett skott som ser ut att gå utanför mål men. Målvakten Joel Schultz drog ut sin fot och bollen får en märklig båge som går över målvakten in i mål till 4-7. Ett mål som fick Joel att kasta in handduken till Elie Akoury. Ett målvaktsbyte som senare skulle visa att FIBK hade en vägg att försöka överlista.
För FIBK försökte flera gånger om att trycka in fina chanser. Först hade Stefan Särnefält ett skott som gick via axeln i burgaveln. Emil Martinsson fann Peter Neuman på andra kanten som drog till som Elie Akoury fick en hand på.

Efter 11.48 så åker Dennis Vallin – Lans ut på en 2:a som känns väldigt billig. En utvisning som BK Halna reducerar till 5-7 efter 13.15 då Fredrik Fronth i kassen ligger ner och inte ser skottet som sitter högt i mål.
Halna får även in 6-7 efter 15.52. Då var det verkligen match igen och då fick FIBK vakna till och försöka spela lite smartare. Men FIBK höll 6-7 perioden ut.
I början av tredje perioden får vi en trist händelse. Då Michael Gustafsson fick frislag emot sig och protesterade mot detta och åkte på en 2:a efter blott 17 Sekunder det. Men det räckte inte med det. I samband med domarna höjer sin hand i luften för utvisning så vaknar hemmapubliken till och hånar Michael som varit lite het på gröten under matchen. Så het att han ger hemmapubliken fingret vilket innebar rött kort och förmodligen det sista som Michael Gustafsson gjorde den här säsongen då det bara återstår 4 matcher kvar av säsongen.
FIBK fick alltså spela i boxplay i hela 7 minuter. Stefan Särnefält gick å satte av Michaels straff. FIBK spelade en mycket bra boxplay och täcker många skott. Och försökte att kontra genom Dennis Vallin-Lans och Philip Fernström.

Men tyvärr så rinner det in hela 3 mål på 18 sekunder. 6-7 hade nu blivit 9-7. Då kändes det som att jaha där försvann den matchen. Men efter att vi blivit fulltagliga efter 07.17 så var det bara fullfart framåt.
Efter 07.42. Så hittar Philip Fernström Peter Neuman på högerkanten som från snävvinkel får in bollen mellan målvaktens vänsterarm och stolpe till viktiga 9-8. Då var det liv i luckan igen.
När Halna åker på en 2:a efter 09.52 så har vi ett gyllen tillfälle att kvittera matchen. Men målvakten Elie Akoury gör återigen flera otrolig räddningar på bland annat Peter Neumans skott. Samt Stefan Särnefält som försökte att trycka in en retur från avslutet från Philip Fernström.
När det återstår 30 sekunder av powerplay så skadar sig Stefan Särnefält i en duell när Halna försökte kontra. Det eländiga högerknät vek sig då Stefan spelar utan avslitet korsband. Då såg det tungt ut på FIBK bänken när vi redan var nere på 8 innan Michaels M3:a å nu Stefans skada. Men Stefan vilade sig ett par minuter och fick dra på sig sitt knäskydd och stred vidare. Vilket skulle betyda mycket för FIBK.
Tiden höll på och rinna iväg. Vi skött och skött men boll uslingen ville inte in. Jonathan Svensson har ett skott som sitter rakt i hjälmen på Elie Akoury. När vi trycker på så får Halna kontringschanser. Men Fredrik Fronth gjorde vad han kunde i kassen och tog viktiga skott.
Efter 17.13 så kommer det förlösande målet för FIBK och bland annat för målskytten. Tränaren David Karlsson har vecka efter vecka sagt att ha en gubbe framför kassen och slå långbollar på denna. I detta faller Stefan Särnefält. Det har inte gett många utdelningar under säsongen. Men det sker nu när vi ligger under och är pressade. Det var verkligen skönt att se bollen gå in i mål till 9-9. David lyfter en långboll från egen planhalva som går väldigt högt upp mot Stefan Särnefält som ser bollen länge å väl, och bollen får en perfekt båge. När bollen väl kommer mot Stefan så duckar han och bollen går in över målvakten Elie Akoury vänsteraxel. Ett vilt målfriande från David som äntligen får bort sin mål nolla.
Det ser ut som att matchen verkar gå mot Sudden. Men det var väldigt nära att BK Halna avgjorde efter 19.12. Då Fredrik Fronth tvekar i en utrustning och bollen stannar till och Halna kaptenen Rickard Karlsson rundar Fronth och skall lägga in den i tombur med en backhand. Men bollen går precis utanför stolpen och ett rungande NEEEEJ!! Sägs på läktarplats. Efter det läget så får Fronth lite känningar i ljumsken och det blev lite paus. Men Fronth stred vidare och matchen skulle gå till sudden death.

Ett avgörande som får verkligen ett snabbt avslut. Redan efter 6 sekunder så avgör Falköpings IBK. Ja vad skall man säga om målet? Det man kan säga om Stefan Särnefält i det här läget med halvdålig högerfot. Avslitet korsband i högerknät med enorm smärta som aldrig ger upp. Det är ju bara att kolla i poängligan vilken vinnarskalle han har. Bland annat det här målet är nog ett mål som kommer att var ett av dom snyggaste och märkligaste mål i karriären. Stefan vinner tekningen i kaptensduellen mot Rickard Karlsson. Bollen trycks upp i båda klubbornas hockar. Stefan släpper lite och bollen studsar upp i luften till vänster om Stefan som trycker ifrån Rickard som hamnar på rygg. Stefan springer mot den hoppade bollen och slänger fram sin Chara klubba och lyfter bollen på volley över förste försvararen i Halna. Bollen studars återigen en gång, Stefan får även den här gången träff på bollen som går över andra Halna försvararen. När bollen har kommit in i slottet så väntar Stefan på att bollen skall studsa en extra gång och drar till bollen med en backhand på volley som sitter klockrent över målvakten Elie Akourys högerben vid stolpen. Och 9-10 till FIBK och Stefan Särnefält hade avgjort för andra gången den här säsongen i Sudden death. Götene AIS fick känna på torsk i den förlängningen i Odenhallen.

Ett villt firande vart det efter det prestation av Stefan som då kunde kosta på sig att sätta fingret framför munnen mot hemmapubliken som vart stumma efter avgörande målet. Målvakten Elie Akoury slängde både hjälm och målvaktströja i vred i backen.

Den tillresta Falköpingsklacken stod upp och applåderade åt laget som hade vunnit 2 poäng som egentligen borde vart 3 om vi inte hade åkt på den snöpliga M3:an på Michael.
Men alltid skönt med bortasegrar när man får ägna sig en hel helgdag för och spela innebandy när matchstart var 14.30. FIBK tog alltså sin 4:e raka seger och hoppet finns om att nå både första och andra platsen i serien.
Hela laget gör en grym match, Man strider starkt och ger aldrig upp när vi låg i det underläget laget låg i. + till Dennis Vallin – Lans som verkligen har lagt på en extra växel i benen. Radarparet Emil Martinsson och Stefan Särnefält som nu stått för 14 poäng på 3 matcher märks att dom 2 får man inte dela på. Även 3:e länken i kedjan Peter Neuman var även han bra i matchen.
Nästa match är just mot tabelltvåan Vara hemma i Odenhallen den 15:e Februari klockan 16.00. Direkt efter A-Lagets hemmamatch mot IBK Tygriket som startar 13.00.