Så här slutar div 1 dam mellersta 2011/2012!

Tror jag i alla fall:


1. Hagfors. (Deras tränare Johan säger att de är bäst, ja men sluta snacka då och upp till bevis, ni har den klart bredaste spelartruppen och ett bra publikstöd, visa det på planen nu i höst, ni får tipset i alla fall.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Telge  (Ni var ifjol det bästa laget och även om ni tappat nyckelspelare så hade ni ett bolltempo och ett lagspel inget lag i serien var i närheten av, det sitter i ryggmärgen och truppen var väldigt jämn där många levererade bra insatser.

3. Linköping (Imponerade inte på mig ifjol, men de har matchvinnarna samt fått bra nyförvärv samt kunnat jobba ihop sig ett år i ledarstaben, dock gäller det att sluta laborera hela tiden i femmorna och hitta ett flyt i spelet).

4. Lockerud (Borde vara högst upp egentligen men det märks direkt när de saknar några få spelare det märktes direkt i träningsmatcherna där de gjort riktigt usla resultat. På 10 spelare har de kanske bästa laget men de kommer känna av när några av de bättre är borta och i långa loppet får de några förluster här o där, samt att de inte är vana att föra spelet och kommer få föra många matcher vilket jag inte tror de klarar av mot kontringsstarka lag).

5. Hässelby (Tappade precis som Telge några nyckelspelare och har en väldigt jämn trupp även de, är osäker på deras nyförvärv men de har en bra spelidé och bjuder inte på många målchanser, att slå Hawks är inte lätt).

6. Täby (Hade seriens roligaste spel ifjol med full fart och bra passningstempo och flera matchvinnare, det kommer kännas att flera spetsspelare lämnat laget och kanske får Göran prata försvarsspel då det inte kommer hålla att släppa in 5-6 mål i år då de inte kommer göra så många).

7. Tyresö Trollbäcken (Ärligt talat vet jag lite om detta lag men de har gjort bra resultat på försäsongen och nykomlingsentusiasmen gör att jag sätter de som bästa nykomling från div 2).

8. Skattkärr (Denna klubb jag gillar mkt fixar det även om de tappat till Karlstad så har de ett betongförsvar som man inte forcerar så enkelt, de är hemmastarka och kommer nypa en poäng här o där från topplagen men på samma gång åka på någon plump här o var när de ska föra matcherna eller inte tar en ledning från start).

------------------------------------------

9. Köping (Ledsen Anders Lindgren, men ni har tappat för mycket spets då det är individuell skicklighet ni i Köping levt på länge, spelet har stundtals vart lite stökigt och dunka på bollar på kassespel håller inte när man tappat flera av de skickligaste offensiva spelarna i serien, det gäller att bygga lagspel nu om det ska hålla i div 1 i år).

10. Södertälje (De har gjort några fina resultat på försäsongen men jag såg dem ifjol och det var ungefär så här det såg ut. "spring som fan i full fart spel", håller inte mot bra lag i hela matcher, de kommer säkert att kunna trycka till några lag här o där men åka på torsk i sista perioden om de inte fått några rutinerade spelare som kan hålla i och lugna ner laget, de har talang i massor men måste hitta balansen, gör dem det kan de lätt komma högre men jag tror de åker ur. Har Södertälje som stad material för 2 lag i div 1?)

11. Kristinehamn (En förening som vart uppe i div 1 förr men jag tror de får det svårt, det är alltid tufft för mindre orter att klara sig kvar och jag har inte hört så mycket om dem, men de har allt att vinna så kanske de kan skrälla och göra det riktigt bra, men jag tror inte det).

12. Örebro SK Ungdom (Ungdomslag skulle aldrig ens få vara i div 1, pinsamt och jag hoppas i alla fall ÖSK ser det som utveckling för sina unga spelare och inte missbrukar det som Rönnby och Pixbo gjort genom åren och stärkt upp här o där för de kännt att de velat vinna med elitseriespelare, det var skönt att Rönnby åkte ifjol måste jag säga inte för att de spelade dålig innebandy utan att de "fuskade med elitspelare" för Rönnbys unga tjejer hade ett spel som lätt höll för div 1, frågan är om Örebro har det, jag tror inte det då deras div 2 är precis kass).

Får jag skämmas eller har jag rätt i det mesta, tja i mitten av mars vet vi svaret.

Lycka till alla lagen.

Kommentarer
Postat av: Rosten

Ser OK ut, men jag kommer nog att tippa liiite annorlunda. Jag åker nog inte med till Kallsta Open så mitt tips kan dyka upp snart.

2011-08-25 @ 07:46:54
URL: http://blogg.innebandymagazinet.se/rosten
Postat av: Anonym

Ditt tips ser bra ut men Telje på 2:a plats?! Ja de spelade bra förra säsongen. Hörde nånstans att de tappat 10 spelare, ska bli intressant att höra hur det går i kallsta där möter de GS86 en mkt bra värdemätare.

2011-08-28 @ 07:53:59
Postat av: David K

Framförallt hade Telge ett lagspel som inget lag var i närheten av, även om de tappar bra spelare kan ju resten av spelarna spelet och tanken bakom det så jag tror kollektivet fixar en bra placering ändå, men förstår din tanke.

2011-08-28 @ 09:28:13
Postat av: Johanna

Det är inte med deras ungdoms lag som ÖSK ställer upp med dock, utan Örebro SK Söder. Visserligen har de spelare i ung ålder som kommer att kunna ta plats, men de har ingen elitserietrupp som klarar av att hjälpa till i division 1, då de knappt har spelare till elit.

2011-08-28 @ 17:02:50
URL: http://storsomgud.blogg.se/
Postat av: Johan Gustafson

Kul att du tror på oss! Det gör jag också! Men jag har aldrig någonsin uttryckt mig varken muntligt och skriftligt och sagt att vi har det "bästa laget". Var får du det ifrån? Och varför skriver du det när jag inte har sagt det? Mitt sista blogginlägg heter "Hagfors är bäst" men du får nog läsa det inlägget igen om du kopplar ihop den texten med lagets styrka i förhållande till övriga lag i serien.



Själv tror jag Linköping och Lockerud kommer att slåss om kvalplatsen i år. Jag tror att vi har en bra chans att vara bland de fem bästa men det blir grymt jämnt mellan övriga fem lag i mitten. Sen tror jag Kristinehamn blir sist, Örebro SK Södra näst sist och att Tyresö, Skattkärr och Köping gör upp om vilket lag som håller sig kvar. Mitt tips är att Köping klarar sig trots alla spelarförluster.



I mars vet vi svaret! ;)

2011-09-02 @ 12:10:57
Postat av: David K

Men Johan du pallar väl för trycket? :) Som sagt i mars vet vi svaret.

2011-09-02 @ 14:50:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0