Tät och bra match mot Hagfors!

Även om det blev en förlust så med bra match så menar jag att det var en bra innebandymatch och säkert värt enrépengen för de högljudda hemmafansen som verkligen levde med i matchen. En fin inramning och alltid så trevliga värmlänningar är ju något man är bortskämd med när man möter Skatt(s) :) kärr och det var detsamma i Hagfors.

Matchen började i rasande tempo där hemmalaget tryckte på och skapade några farliga chanser första 5 men sedan tog vi över och pressade ner dem i knät på egen målvakt, en målvakt som var som tokig på sina utespelare i första perioden och de fick ordentligt med skäll för då var de verkligen darriga. Vi vinner skotten med hela 17-7 (enligt vår beräkning, sekretariatet hade inte samma beräkning men vi räknade även ramträffar och mål vet att inte alla gör det) i första och Hagfors kan i det läget tacka sin målvakt att de inte låg under med 4-5 mål men ställningen var Fröjeredledning med 2-1, båda målen av Anna Nordmark framspelad båda gångerna av Angelica Högberg.

I andra perioden skapas det chanser åt båda håll och perioden är jämn, Hagfors sätter sina dit sina chanser bättre och får göra ett mål när Karin Johansson var tvungen att tejpa om sin fot och då blev det lite rörigt i backformationerna, olyckligt men sant men vi gör också ett mål även det av Anna Nordmark denna gången framspelad av Mari Von Sivers Furhoff. 3-3 inför sista.

I sista står matchen och väger och båda lagen skapar bra chanser och det avgörande blir tyvärr ett slumpskott som går igenom efter ca 10 minuter in och det är Hagfors som gör det, det är ju aldrig fel att skjuta och 4-3 målet ger laget och hemmapubliken extreenergi och även om vi får ett pp så lyckas vi inte kvittera och istället blir det öppnare bakåt när vi måste trycka på och även 5-3 slinker in för hemmalaget. Vi tar timeout och tar målvakten men vårt gyllene läge att göra 4-5 slinker untaför stolpen sedan blir det ett läge för Hagfors att slå in den i tom kasse och de sätter bollen så vi förlorar med 6-3. Denna matchen kunde lika gärna slutat med Fröjered vinst och det sade flera av hemmalagets ledare också, allt som allt ändå en bra innebandymatch med snygga mål och bra närkamper.

Jag tror att Hagfors och Fröjered är 2 lag som kommer ligga på ungefär samma plats i tabellen och jag personligen hoppas det går bra för Hagfors då det behövs "landsortslag" med lite drag på läktarna och inte bara storstadslag med "närmast sörjande" på läktarna i någon betongbunker.

Måste även berömma det UNGA domarparet som lät spelet flyta på bra och tillät en hel del kropp, kunde inte vara mer nöjd med domarna och det är ju så att även om man förlorar eller vinner så ska man kunna vara objektiv och även i en besvikelse kunna uppskatta "de röda" som gör ett jättebra jobb. Andreas och Henrik Jansson heter domarparet och det kanske till och med är så att de är bröder, skulle kunna tro det, men riktigt roligt med lite för mig "nya" unga domare som är på väg uppåt.

Sådana skulle behövas i vårt distrikt där domarna snart allihop är i pensionsålder (i alla fall en bra bit över 40 år och jag anser att domarna inte borde vara så mycket äldre än spelarna då även domarnas fysiska status är viktig) då vi misslyckats totalt att rekrytera ungdomar som vill vara domare, jag har påpekat det i många år men i VIBF´s domarkommite verkar ingen ta problemet på allvar då vi alltid har samma "gamla" domare.