Repris från 2009 i DM-finalen!

Även detta året var det final mellan Vänersborg och Fröjered på damsidan och även denna gången vann de röda från 0521 en spelmässigt ganska jämn match. Jag tycker vi i FIF började bäst och hade några bra chanser men avsluten gick inte in och istället fick Vänersborg göra 1-0 i pp, ett klassmål i krysset av Belinda Johansson. 2-0 satte kapten Maria Olsson på rätt ställe då hon lade bollen lågt vid stolpen. 2-1 satte Mikaela Spaak i FIF på ett riktigt hårt skott utifrån och det touchade lätt på Jennifers klubba. I det läget kändes det som vi i FIF var på gång men vi fick inte in bollen och istället fick Ximena chansen och i slottet är hon dödlig som alltid och satte in 3-1. vi ändrade om lite och flyttade ner Spaak för att hon skulle få chansen med sina hårda skott utifrån men vi fick inte till det sista så i ett sista försök tog vi ut målvakten och det resulterade istället i att vänersborg satte 4-1, tror det var Marina Hoppe som satte bollen i nät, kommer faktiskt inte ihåg det, rätta mig gärna om jag har fel.

Kul att vi fick med Lisa Jansson i All star team när hon gjort sina första matcher som back under helgen och från många håll på läktaren så fick hon lovord, riktigt kul för Lisa som var en av våra bästa spelare under helgen. Angelica Högberg kom också med i all star team och hon låg bakom merparten av våra mål, hon gjorde 6 mål och en hel del assist, om jag räknat rätt så 6+7= 13 p.

Vänersborg hade med 2 spelare även de, duktiga kapten Maria Olsson som får dra ett tungt lass på backsidan i år och är det någon spelare Vänersborg inte får ha skadad är det Maria, utan tvekan bästa spelare i Vänersborg. Mathilda Bodin kom också med i all starlaget mycket välförtjänt, hon satte dit ett snyggt mål i semin och var rörlig och visade upp ett bra passningsspel, även Bodin får visa vägen i de röda i år i div 1 södra. En serie där de får mycket tufft motstånd av bl a Warberg och Jönköping.

Silver är inte så kul att vinna som guld men när besvikelsen lagt sig så ska man ändå vara nöjd och ta lärdom av vad turneringen givit oss. Om 2 veckor möter vi Vänersborg i genrepet inför serien och kanske får vi vår revansch då?

Sedan måste jag också nämna att vår medresta publik var grymt bra, bästa publiken man kan ha, med ert stöd i serien blir det en rolig höst/vinter.
Bilder kommer senare under kvällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0