Premiärseger, en underbar känsla!

Säga vad man vill men det är extra skönt att vinna en premiär, var 3 år sedan senast och då mot Skattskärr faktiskt precis som idag. Den gången hette matchvinnaren Fredrik Artursson som klev in och levererade tillsammans med Hovemyr o gubbarna i IBK Pantern, ett härligt gäng.

Idag (Lördag) var det också Skattskärr som stod för motståndet. På anslagstavlan stod det "Välkommen Skattskär", jag undrar om de glömt det sista "r" eller helt enkelt inte hade koll på hur de stavar sitt klubbnamn. Nåväl en fin gest ändå såklart. Värmlänningarna är alltid lika trevliga och matchen blev en tuff kamp där vi var hetare i avsluten.

För att inte skriva en bok om matchen så kan jag säga så här att, första perioden var ganska jämn spelmässigt och gästerna gör 1-0 på skott utifrån bakom en något skymd Nettan i målet. Jennifer kvitterar i sista minuten på första perioden när hon drar sin spelare och sätter 1-1 efter 19.24.

Vi går igenom lite smågrejer och kör egentligen på efter vår matchplan och får en urladdning i period 2. 3.29 gör Jennifer 2-1 och sitt andra mål, efter ett fint förarbete med Märta Svensson i ett 2 mot 1 läge där Märta snodde bollen i förstaläget. I bytet efter så gör Anna mål efter att Angelica gjort ett fint förarbete. Gästerna tar timeout och det kände jag faktiskt på mig för då hade de slarvat lite i egen zon och blivit straffade så det var nog ett bra läge för dem att lugna ner laget så det inte rasade fullständigt. Ett par utvisningar till vardera laget och sedan kommer 4-1 till oss och även det är i sista minuten av en period då Anna Nordmark chippar iskallt in bollen när passen inte kunde slås in direkt, återigen bra förarbete av Angelica.

Sista perioden så börjar vi återigen bra och redan efter några sekunder gör vi 5-1 av Johanna som bombar in ett distansskott, hade peppat henne hela dagen på jobbet (då vi är arbetskollegor) att hon skulle komma i fart och dra på kanonen så den satt perfekt. Hade gästerna istället gjort 4-2 hade det blivit en tuff period för oss. Före det gått 4 minuter har Jennifer satt 3:e målet för dagen och återigen är det i ett 2 mot 1 läge i sammarbete med radarkompisen Linn. I detta läget tänkte jag att fortsätter vi så här kan det bli serieledning då Telge slagit Farsta med 7-1 tidigare på dagen. Men istället kämpar sig laget från Värmland och tar vara på en retur och ett friläge och går upp till 6-3 med 13 minuter kvar att spela så det är inte säkert längre för i innebandy går det ruskigt fort. Vi pratar ihop oss och byter lite strategi och spelar av matchen och kan vinna rättvist. Skattskärr är ett lag som jobbar hårt och det var en bra innebandymatch, vi gjorde denna matchen de "psykologiska" målen i slutet av period 1 och 2 och det gav oss energin och självförtroendet som är så viktigt.

Målvakten Jeanette Johansson blev matchens lirare och gjorde sin vana trogen några räddningar som inte finns och hade lite oflyt på friläget då hon räddade men bollen ändå på något skumt sätt gled in. Men en dag som denna får alla beröm, några smågrejer som vi ska tänka på men ikväll ska vi njuta av vår comeback i div 1 och 3 poäng i serien.

Glada FIF spelare och ledare tackar publiken för det fina stödet i premiären.

Vi tackar publiken som kom och tror vi kan få ännu fler nästa helg när Täby kommer på besök. Redan på onsdag är det roadtrip till mörka skogarna i Värmland då vi gästar Hagfors, ett lag FIF slogs mot i kvalet och då det slutade i en "sudden" förlust. Ska bli intressant att se om det bli en lika tight match på onsdag, mycket talar för det.

Måste även berömma domarparet Mikael Olsson och Per Pettersson, de syntes aldrig och man tänkte inte på det förrän efter matchen att domarna hade ju röda tröjor på sig och inte de vanliga gula. När man inte ser dem så är det ju faktiskt ett riktigt bra betyg, domare ska inte synas utan få spelet att flyta på och det var exakt vad det gjorde, tror även Skattskärr håller med mig i det.