Förlust mot Mais med u-laget i tight match!

Det började inte så bra idag med 2 avbräck då Evelina fick jobba och Mikaela som fått ont i halsen. Fick ringt in Lisa som center (då hon även spelat forward o back så klart hon ska testa center). Klara Karlsson född (96) från u-laget och Mikaela Svenssons lillasyster Karolina (född 99!) från 99 laget. Matchen börjar med att vi inte är ihopspelade och vi blir lite utspelade kan man väl ärligt säga men vår lovande målvakt som är aktuell för 95 västgötalaget, Moa Melin Andersson spelar bra i målet och Mais är ruskigt ineffektiva i sina avslut. De påminde lite om FIF A i dm mot Halna för er som såg den matchen. Vi får ändå gjort 1-0 och det är unga Karolina Svensson som gör mål direkt i sin seniordebut, frågan är om inte det är rekord i Fröjered att näta som 11 åring i en seniormatch, tror det är ett svårslaget rekord, grymt bra o sätta en balja direkt helt respektlöst. 0-1 efter första perioden och Mais är nog mindre nöjda men vi går igenom försvarsspelet igen och i andra perioden har vi minst lika mycket chanser och gör 2-0 genom Sanna Lundgren på ett fint väggspel med Sandra Falk, de unga 95orna har spelat mycket ihop i vår 3:e lina i a-truppen och har stundtals jättebra samspel. I perioden var vi också ett klockrent stolpskott ifrån att smiska in 3an bl a. Vår bästa period helt klart.

I sista så blir vi lite trötta de tio tappra i för dagen röda dräkter och Mais får göra 1-2 när Linnea Blomberg lätt kunde fått ett frislag i läget då hon fick en tryckare och föll men den utmärkte domaren (som var ensam) kunde ju såklart inte se allt och Mais får ett bra avslut som går in. Mais toppar laget o går ner på folk och när vi börjar tröttna lite så pumpar de på för allt de har och de fick energi efter målet för så länge vi höll nollan så såg de lite uppgivna ut i vissa situationer, men ett mål kan ju absolut tända ett lag. Vi håller ledningen tills några få minuter kvar då Mais kvitterar på ett skott utifrån och Moa var lite skymd tyvärr så det blev 2-2. Någon minut senare så kommer Mais ledningsmål också och då återstår det bara 1 minut av matchen ca, vi tar ut keepern och trycker på och skapar 2 chanser men Mais utmärkta målvakt håller rent och de blå tar segern. Mycket snopet då vi lett hela matchen och de vänder på några få minuter i slutet men det är ju det som är det roligaste med vår snabba sport, det går alltid att vända.

Alla som var med gjorde en riktigt bra kämpamatch och bortser vi från den första darriga perioden så är vi jättenöjda med matchen, tackar Mais, domaren för matchen som gav oss mycket, tror även det gav våra motståndare en hel del.

laget vi ställde upp med var, samt lite feedback efter matchen.

Moa Melin Andersson (många fina räddningar)