Ännu ett tränarbyte i elitinnebandyn!

Först Storvreta och nu Faluns damer, ovanligt med tidiga tränarbyten i elitsport men även Alingsås Handbollsklubb gör tränarbyte efter 3 omgångar. Känns ju inte som något optimalt att byta tränarkonstellation när man precis avverkat en försäsong men om man känner att samarbete inte fungerar så måste man ju göra något såklart. Varför Faluns damer byter tränare går de inte ut med men oftast så är det ju så att gruppen eller en stark klick i laget kommer på kant med tränaren. Tyvärr i många fall finns det en liten klick personer som gärna hörs och vill säga sitt osv och om de blir på kant med tränaren så håller ofta den stora skaran tyst även om de kanske inte alls är missnöjd, men ska bli intressant att se hur Falun i dameliten svarar på tränarbytet och även min hemstad Alingsås i handbollens högstaserie.

De 2 tippade topplagen i div 1 mellersta möttes ikväll och Telge tog hem matchen med 5-2 mot Köping. En kul grej är att Köping mörkade att Lindgren systrarna inte skulle spela, i alla fall gick de ut med det på grace floorball, kanske var det så att de inte skulle spela fast de ändrade sig kanske.
Tror faktiskt inte att Telge lade någon större fokus utan körde på sitt eget spel då de verkar vara en klubb som är rätt så trygga i sig själva.

I div 1 södra så vann Södra Dal mot Olofström med 4-3 på bortaplan och det är riktigt starkt gjort. Känns som att det kan bli en intressant serie där i och med att Warberg åkte på stryk i premiären. IBF Göteborg såg ut att ta en säker 3poängare mot Vänersborg på hemmaplan, det stod 3-0 efter 2 perioder men står nu 3-2 med ca 14 minuter kvar att spela av 3:e perioden, vinner Göteborg kommer de i så fall leda Södra serien tillsammans med Jönköping. Telge leder nu mellersta.Det händer saker direkt efter 3-2 tog Göteborg timeout och den gav ingen önskad effekt då Vänersborg gjorde 3-3 ca 1 minut senare, med den "momentum" som man kallar det i USA så tar de säkert och vinner matchen.

Jag fick inte helt rätt visade det sig nu när matchen är slut, mycket riktigt så tog ändå Vänersborg ledningen men Göteborg kvitterade och matchen slutade 4-4 efter full tid och hemmalaget tog extrapinnen i sudden.