Helgens analys i div 1 mellersta och div 1 södra dam!

Måste säga att Jönköpings IK är en förening jag gillar då det gäller att läsa matchreferat, klart bäst i hela div 1 utan tvekan. Kan kanske lite ha att göra med att de vinner och då är det ju mer kul att skriva matchreff men all credit till dem, Skattkärr kommer som god tvåa. Personligen så orkar jag inte skriva lika mkt i år som ifjol på hemsidan för jag tycker ändå att om man inte kommer till matchen så ska man ju inte få alla godbitar från den sådär, det gäller att vara på plats i hallen..:) Tyvärr har en hel del lag inga rapporter alls och det är ju lite dåligt, om vi alla ska få innebandyn till en så proffsig sport som möjligt utåt sett så kan någon i alla klubbar skriva några rader i alla fall tycker jag.

I Mellersta div 1 vann Telge med de roliga sifforna 0-8 i matchen mot Hammarby. Skattkärr vann en megaviktig match mot Rönnby u med lite typiska Skattkärr siffror 2-1 (tätt bakåt och inte så mkt framåt precis som ifjol) en riktigt stark bortaseger av Karlstadgänget. Täby mot Hagfors är snart slut och det ser ut som vanligt när Hagfors spelar, att de är bra med och tappar i sista perioden, precis som vi också gjort, kanske är det lite orutin av nykomlingarna Hagfors och Fröjered att de förlorar täta matcher i slutet av matchen eller så är det slumpen, det är ju fortfarande tidigt på säsongen dock. Köpings Hanna Lindgren visade vinnarskalle när hon satte matchens sista 2 viktiga mål mot Linköping och det gav Köping en värdeful seger med 7-6. Linköpig är nog inte så nöjda då de ledde med 6-4 efter halva 3e perioden men denna omgång kan man bara säga att i innebandy går det otroligt snabbt! Vi själva som jag skrev om tidigare gjorde en medioker insats mot ett mediokert lag (absolut inte dåligt) där jag tycker vi var det bättre laget men satte inte chanserna och då vinner man inte helt enkelt, bara träna hårdare och komma igen helt enkelt.

I Södra tog Vänersborg en skön bortaseger mot CL med 8-7, en match där gästerna från lilla Paris ledde med hela 4-0 efter första men hemmalaget tog tag i det i andra perioden och gick upp till 3-4 inför sista. Vänersborg satte 2 snabba i första minuten och gjorde även 7-3 4:26 och då trodde nog alla att matchen var avgjord men icke. med 1 minut kvar så gör CL 7-8 och 1 minut är mycket att försvara när ett lag precis reducerar som CL gjorde men de "röda" kunde hålla undan och ta 3 goa poäng. Södradal slog Älvstranden med 7-5 i en mycket målrik omgång i södra där alla 3 Göteborgslagen fick stryk. Eftermiddagsmatch är Warberg mot Östra, ska nykomlingen störa hemmafavoriterna som börjat mycket svagt poängmässigt, ja inte tror jag det men alla slår ju alla i Södra ettan så varför inte?

Nu var den matchen slut och den slutade programenligt med hemmaseger, hela 7-1 blev det.