Återigen bortaseger mot Linköping!

Förra årets bortamatch mot Linköping blev tight 4-0 seger i år blev det fullt ös och en mkt bra 8-5 seger.

Vi börjar piggt i första perioden och med någon minut så träffar Annie Storm stolpen på en frislagsvariant. Någon minut senare så drar Johanna Johansson in 2 backskott så vi tar ledningen med både 1 och 2-0. Med 7 sekunder kvar gör Kajsa Högerg 3-0 när Mari Von Sivers brytit ett uppspel och passat Kajsa. Ett Linköping som endast haft 5 skott på mål i första perioden. Vi fick faktiskt hemmalaget lite dit vi ville och det var en klar fördel att vi hade sett dem och kartlagt dem tidigare i höstas för de hade ändrat sedan ifjol en hel del.

I andra får vi spela powerplay men vassaste chansen skapar ändå pigga Sara Bergström i Linköping som var ett orosmoment och blev bättre och bättre ju längre matchen pågick. Hemmalaget går upp i högpress och istället får vi större ytor i vårt anfallsspel och Jennifer Johansson får relativt oattackerad sätta 4-0 efter fint förarbete av backarna Johanna Johansson och Sofia Häll som redde ut pressen på bästa sätt. ca 8 minuter hade gått då.

Någon minut senare reducerar hemmalaget men vi tar bort deras energi då vi på ett 3 mot 2 läge spelar klapp klapp och sätter 5-1 genom Anna Nordmark som slår in bollen mellan benen (såg lite lurigt ut). 18 sekunder senare drar Jennifer in sitt andra mål och då tar hemmalaget time out för de såg inte ut o vara med i försvaret så de var tvungna o göra det. Ca 1 minut senare då det gått 12.25 av andra så gör Johanna sitt 3e mål och det såg ungefär ut som de andra ett backskott precis under ribban till 1-7. 1-8 kom ca 2 minuter efter det och även Jennifer blev 3 målsskytt på frislag. Hemmalagets bästa spelare ovan nämnda Bergström sätter dit 2-8 efter en fin individuell prestation där hon chippar in bollen snyggt i krysset.

I 3:e perioden fortsätter hemmalaget och trumma på och vi tappar lite av vårt fina spel och får slå ifrån oss mycket, de reducerar efter 9.18 till 3-8 och 12,21 till 4-8. med ca 3 minuter kvar sätter de 5-8 och i innebandy går det snabbt men några fler mål släpper inte en utmärkt Amme i målet förbi sig och vi kan ta 3 mycket värdefulla poäng i jakten på nytt kontrakt. Sett till hela matchen så är vi det bättre laget, vi är klart bättre i första och andra och de klart bättre i tredje. En underhållande match med många snygga mål och fina prestationer.

Samtliga spelare gör en kanonmatch och alla ger allt i varje byte, det är det viktigaste, vi alla är mkt nöjda. Dock saknade jag en vaggningsmålgest för min nyfödda dotter men hoppas få den nästa match..:)

Bra domarinsats av Martin Jonsson och Jonas Gustafsson från Lidköping som hade en bra nivå och ledde matchen på ett bra sätt.

Några roliga saker är att när vi kom fram stod det i välkomstbrevet att de mötte Hammarby och i matchprogrammet fick jag heta David Andersson, men vad gör det en dag som denna med allsång i bussen på vägen hem och en stor godispåse inköpt, nu ska man fira ikväll och imorgon är det återigen på det igen med träning.

Skönt att rosten inte fick några poäng på sitt tips också, så man kan ta ikapp honom.