Trender som bröts mot Sharks!

Trend 1 är att vi brukar börja matcherna bra, efter 26 sekunder gör Farsta 1-0 och som vanligt så släpper vi två snabba så efter 36 sekunder står det 2-0 till gästerna. Man brukar skämtsamt säga att ibland så sitter bortalaget kvar i bussen om de börjar dåligt, man kan nog säga att vi satt kvar i omklädningsrummet första minuten för vi var inte med och i div 1 så smäller det om man gör enkla missar, det ska sägas att hela femman som var inne är lika skyldiga inte bara backar o målvakt. Vi tar tag i oss och börjar lira bättre och bättre och Angelica Högberg reducerarefter 5 minuter på ett bra skott från kanten. Farsta kan göra 3-1 när deras forward dribblat av oss och satt friläget snyggt. Anna Nordmark reducerar före periodens slut till 2-3 efter fint förarbete av Angelica, ett samarbete vi sett många gånger förr.

Att ligga under med ett mål efter första var ändå ingen fara då vi sista 10 spelat riktigt bra och skapat mycket chanser, en del öppna kontringar uppstod också när vi tryckte på så vi ändrade vår press något mer tänkvärt och gav inte så mkt chanser till gästerna utan vi kan istället göra 3-3 när Mikaela Svensson gjorde bort sin back och sköt men returen slog måltjuven Jennifer Johansson in. 3-3 inför sista.

Sista perioden började lika bra som den första började dåligt för oss när Jennifer drar in 4-3 efter pass från Johanna Johansson (nej de är inte systrar vi har bara många Johansson i laget). Gästerna gör 4-4 på en frislagsvariant och drar in returen på stolpskottet. Dagens bästa spelare Angelica Högberg ville mest och trampade in och satte 5-4 på ren vilja och vi kunde hålla ut sista minuten när Farsta tog ut sin målvakt mycket tack vara starkt uppofrande spel av Johanna och Karin på backen.

Trend 2 som bröts var att vi vann en tredjeperiod för första gången i årets seriespel, en mycket viktig trend.

Bra idag var Angelica (bäst) men även beröm till Nordmark och Svensson som slet bra i defensiven och vann mycket bollar.

Dagens domarpar Borglund & Tingman var okej men missade några utvisningar för bortalaget då de släppte mycket slag tyvärr (kanske lika bra det då vårt pp inte kommit igång än :) ), men i övrigt helt okej.

Farsta är ett jobbigt lag att möta och kämpar och sliter mkt, samt har en bra målvakt, de hade en hel del chanser och några ramträffar precis som vi och denna matchen kunde slutat hur som helst men jag tycker ändå att vi vann rättvist då vi hade ett bättre passningsspel när man ser matchen som helhet.