Grymt skön kämpaseger mot Köping!

I en annan del av Köping är det jag först tänker på när jag hör namnet Köping och det goa gänget man sett på tv, en myspysmatch blev det inte kan jag lova, stehårt i varje närkamp och inte något finlir direkt.

Vi gör en riktigt bra första period där vi får en smakstart och innan det gått 1 minut så har Maria Pettersson smackat in 1-0 och vi får en smakstart på matchen. 1-1 gör Köping där de drar in ett bra skott från kanten. 2-1 gör vi när Maria Olsson bryter en felpass och bågar in och Ida Fälth slår in returen ett mål som kommer på sättet vi vill spela innebandy.

I andra perioden händer inte mycket mer än 3 utvisningar 2 för gästerna och en för oss, jag tycker domarna gjorde rätt som började ta utvisningar och inte släppte så mycket slag som i första perioden, för övrigt var dagens domarpar riktigt bra och konsekventa även om gästerna inte verkade så nöjda med de gula efter matchen varför är jag inte säker på då de enligt mig tog för samma sak för båda lagen.

Tredje perioden så gör gästerna 2-2 på en kontring och direktskott även det snyggt spelat. Men vi reser oss och när först vi får en utvisning och efter någon minut gästerna får en så trycker vi in dagens powerplay mål och det är återigen Maria Petterssom som är målskytt, riktigt bra spel kom före målet. Backkollegan Rebecka Melkersson kände trycket på sig då hon är skytteligaledare i laget och följde med upp och i en snygg kombination med Ida Fälth smäcker hon upp 4-2 i klykan hur snyggt som helst. 12,50 tar gästerna timeout och vi väntar oss tom bur men det kommer inte men de skapar ändå chanser och trycker ner oss och reducerar 18,24 till 4-3. Återigen ingen tom bur utan gästerna kör på spel 5 mot 5 och att ta ut målvakten kanske helt enkelt inte funkar för dem och vi lyckas hålla tätt utan någon jättechans.

Bäst på planen idag Maria Petterssom 2 mål och ett enormt slit även Melkersson var bra idag. Malin Karlsson i målet var tveksam på grund av skada men kunde stå och satt rätt och fick mycket bollar på sig tack vare god placeringsförmåga och gjorde fina räddningar varav en grym sidledsräddning. Sen gör resterande spelare en grym defensiv insats där alla ska nämnas ingen glömd.

Riktigt viktigt att ta 3 poäng och inte vara inblandad i det kritiska nedflyttningsdramat i så hög grad, troligtvis krävs minst 25 poäng för att hänga kvar och det gäller att inte få en formsvacka i slutet för nu kommer bottenlagen säkerligen ta poäng av topplagen på ren inspiration.