Förlust mot serieledarna!

Att Telge på bortaplan skulle bli en svår nöt att knäcka behöver man inte vara hjänrkirurg för att fatta. Vi började ändå på bästa sätt genom att pressa högt och vinna bollen och stänka in 1-0 när de inte fått upp bollen, målskytt Jennifer Johansson som satt 12 mål i sin debutsäsong i div 1, något som är riktigt bra på 10 matcher. Sedan tycker jag vi spelade bra och Telge såg inte så bra ut som jag förväntat mig men de kom igång mer och mer och visade upp en imponerande rörelse och samspel med småscreenar här o där som verkade intränat och det var svårt för oss att hänga med i deras platsbyten. 7 minuter höll vi vår ledning sedan satte de 2 mål på mindre än 1 minut och efter första perioden ledde Telge med hela 5-2. Vårt andra mål satte Annie Storm i slottet när Angelica Högberg spelat henne fri. Telges mål kom på fina inspel och snabba förflyttningar och lämnade en Jeanette Johansson chanslös och bortspelad på de flesta av målen.

I andra perioden gör vi en mycket bra insats, Telge sätter förvisso 6-2 men sedan gör vi 6-3 genom Mikaela Svensson (1 målet i år) efter 7 minuter och efter det har vi en riktigt bra period och har bl a stolpträffar och massor med klassavslut. Telges u 19 målvakt visade varför hon är uttagen där och var riktigt bra. Hade vi fått in 6-4 när vi hade som mest tryck hade vi kunnat skapa lite spänning imatchen, dock sätter hemmalaget istället 7-3 när en back dunkar upp en stänkare i nättaket. 16-14 i skott till oss betyder bra målvaktsspel från båda målvakterna och en lite öppen innebandy.

I sista perioden sätter Telge direkt 8-3 på en intränad variant och släcker vårt hopp lite granna att få med oss poäng och mycket hawaiispel gör att matchen slutar 12-5. Våra sista mål görs av Angelica Högberg och Linn Johansson (1 målet i år).

Att Jeanett Johansson får släppa 12 mål är ju inte roligt för henne med sanningen är att säkert 7 mål är hon totalt överspelad och de kan sätta bollarna i öppen kasse mer eller mindre och de 3 sista är exakta kopior där de får frilägen och kan stänka in dem i bortre krysset, riktigt klassmål där Telge visar att de leder serien för de är bra i avsluten. Bakåt är kanske inte Telge div 1 bästa lag men det blir också lätt lite slarv då man leder stort.

Vi är mycket nöjda med vårt offensiva spel och att vi kan skapa så mycket chanser, vår avsikt var inte att stå i en box och låta dem spela innebandy utan vi ville utveckla oss själva och spela vårt eget spel och det tycker jag vi gjorde bra. Vi tar lärdom av detta och min filosofi är enkel "copy with pride", vi ska träna på det som Telge gjorde bra och försöka ta efter det de lyckades bra med.

Får passa på att tacka Göte för en trevlig fika och önska Telge lycka till. Vi kommer bjuda på bättre motstånd i returen det är jag säker på då vi ständigt utvecklas som lag. Bussresan hem var lång men inga sura miner (som vanligt)
Bra var också domarparet som inte syntes i matchen och då gillar jag det allra mest.

Aarre Hietanen

Marko Maikkunen

Hela laget gör en bra insats och kul att hela smurfkedjan fick göra var sitt mål (Jennifer, Mikaela och Linn) där de har en medelålder på 16 år. Vi vinner faktist skotten med 34-33 och det visar ändå att vi skapar otroligt mycket offensivt.

Så här skriver Telge om matchen där de också har lite matchbilder, ett klart +!