Att vara "in the zone"!

Är ett uttryck taget från USA (som så många andra uttryck jag gillar). Såg matchen mellan mitt kära Djurgården igår mot HV71 och det var nog den bästa 0-0 match jag sett i 2 perioder, sen kom 2 mål och det slutade 1-1. I sudden skapade Djurgården många heta chanser men Stefan Liv i HV71 hade en sån dag där han var "in the zone", han kom rätt på alla puckar och även de han inte såg räddade han, och när ett lag har en målvakt som är i ett sådant gött flyt så brukar de vinna även om de inte är laget som skapar mest.

Kan även jämföra innebandyfinalen på damsidan där Hanna Pettersson i Rönnby var i samma läge som Liv, hon fick massor av skott och gjorde många fina räddningar och när straffavgörandet skulle börja kändes det givet att Rönnby skulle vinna. Iksus stjärnor såg ut att inte vilja slå straffarna för de visste att målvakten i andra laget var i grym form.

I NBA inatt tog Utah en överraskande bortaseger mot Denver där det blev dramatik till sista sekunden, Carmelo Anthony i Denver spelade riktigt bra men foulades ut när de som mest behövde honom med ca 1 minut kvar och det kändes.

Igår natts basket berättade jag lite om tyske Dirk Novitzki och han gjorde en grym match och var också "in the zone", satte i princip allt och man ser verkligen hur ett lag blir trygga när de har en sådan spelare som de bara kan ge bollen när de börjar dra ihop sig, hela 36 p gjorde han och fortsätter han så kan det bli mvp av den 32 årige Dallas spelaren.

Dallas Dirk Nowitzki i grymt bra form just nu.