Även "skitmålen" räknas!

Det bra var att vi spelade ut Linköping i 2 perioder, det dåliga var att vi tyvärr slarvade bort segern i tredje perioden genom att bjuda på några enkla mål men det är innebandy i ett nötskal.

Period 1 slutar 0-1 och det är otroligt hur många chanser man kan ha utan att göra mål, det var nog det värsta jag sett skott överallt och en målvakt i Linköping som stod i vägen och gjorde inte hon det så var det en back eller en av oss som fick bollen på sig. Linköpings mål var ett skott från kanten som letade sig in, inget skitmål utan de kom senare. Vi har bland annat 2 powerplay samt missar straff,normalt gör vi 2 mål på de chanserna

Period 2 så trycker vi på hårt och när målen väl kom så var det vi som gjorde dem. Ida i powerplay och Ida igen och de var 2 "skitmål" från oss, men det gäller att vara påpasslig i slottet. 3-1 är snyggt och patenterat Frida Gran som dragskottade upp bollen i nättaket i sin premiärdebut. Chansade med en timeout med 7 sekunder kvar i ett bra frislagsläge att "punktera" matchen även om det inte betyder det i innebandy men ett mål där hade varit riktigt gött. Tyvärr gick skottet i täck som så många gånger förr.

I sista tappar vi rytmen och gästerna gör sina 3 skitmål på oss och tar ledningen med 4-3. Det blir en jakt på kvittering och i spel 6 mot 5 så kvitterar Ximena där hon påpassligt framför mål gör 4-4.

Sedan i sudden så åker vi på en enligt alla mycket tveksam utvisning, själv såg jag inte ens åt planen för jag pratade med spelarna och då sätter Linköping segermålet och snor extrapoängen och åker hem med 5-4 och 2p.

Mycket orättvist sett till spelet men det är ju så enkelt att de som gör flest mål vinner. I ärlighetens namn så trodde jag Linköping skulle vara mycket bättre för de imponerade inte på mig, det var inga fina kombinationer utan mest skitmål de gjorde men alla mål räknas, vi får bara skylla oss själva för så många jättechanser som vi bränner idag så borde vi gjort 10 mål och gör vi bara 4 så förtjänar vi inte mer än en poäng, så det blir o träna hårt i veckan och sätta bollarna mot Nykvarn.

Jättebra domare idag tycker jag, vågade ta en straff och inte bara en utvisning samt lät laget spela mkt med kropp, kanske kändes som nivån sänktes lite i tredje men annars överlag jättebra.