Matchreferat Pixbo-Vänersborg!

En på förhand riktigt svår match då unga Pixbo med några rutinerade spelare som spelat i Elitserien var i verklig poängnöd då de spelat några matcher mindre än de andra lagen samt bara skrapat ihop 4p.

Matchen börja på bästa sätt då Ximena snor bollen av en Pixboback och drar målvakten snyggt med en backhandlyftning och ger oss 1-0 ledning efter 5 minuter. Vi missar i kommunikationen på ett inslag och Pixbo kan komma fria och sätter bollen säkert vid stolpen till 1-1 efter 30 sekunder från vårt ledningsmål. Vi tar återigen ledningen genom Ida Fälth snyggt framspelat av Rebecka Lööf på en spelvändning till 2-1. Pixbo kvitterar före pausen till 2-2, 3 ramträffar dessutom i perioden 2 till Pixbo och en till oss, kanske kan ha varit någon mer men det tror jag kom senare i matchen.

I pausen pratar vi mycket om defensiven då Pixbo har ett riktigt högt bolltempo och då gäller det att inte kolla för mycket boll och tappa markeringar. I powerplay gör Ida Fälth 3-2 för oss och minuten senare assisterar hon Beka till 4-2 och nu spelar vi riktigt bra. Melkersson blir utvisad och vi får slita hårt i boxplay och Pixbo gör mål ungefär samtidigt som vi rett ut deras powerplay, tungt när vi gjort ett jättejobb i boxplay. Tyvärr går det bara 30 sekunder senare när de också kvitterar till 4-4. Med 3 sekunder kvar av perioden pressar Pixbo ner oss och vi får inte undan bollen så de får göra 5-4 mycket olyckligt före sista perioden.

Sista perioden börjar inte bra Maria Olsson åker ut men vi kämpar återigen bra i boxplay och klarar 2 minuters hårt tryck från pixbo och skapar faktiskt en bra chans framåt i underläget. Frislag och Melkersson bombar in 5-5 riktigt gött satt den bollen en bit utifrån. Beka pressar en Pixboback och vinner bollen och trampar in och hänger 6-5 till oss vid9,30 och nu spelar vi riktigt bra igen. Jenny Andersson gör sitt första mål (5-7) för året och ett mycket viktigt sådant då hon sprätter upp bollen i krysset på en spelvändning. 11,15 reducerar Pixbo till 6-7 och det blir spänning igen. Pixbo trycker på med allt de har och vi försvarar oss och kontrar så såg matchbilden ut stora delar av matchen och matchens bästa spelare Ximena Pettersson avslutar matchen som hon började den med att göra mål då hon gör exakt som coachen tipsade henne om ( :) ) vänder bort sin back och hänger in bollen till 6-8 efter 14.12. Pixbo tar ut sin målvakt men vi hade redan pratat igenom hur vi skulle stå när de skulle göra det och vi kan hålla undan, de skapar en del men vi håller slottet rent och Malin i målet fläker sig både vänster och höger och jobbar riktigt bra i målet så vi vinner med 8-6 och tar sista perioden med hela 4-1, riktigt starkt jobbat av alla. Jag vill nog säga att det var vår bästa match i serien hittills.

Skottstatistiken 22-23 (9-9, 8-7, 5-7) som var officiell stämmer inte riktigt med vår egen men spontant känns det som det var fler skott än vad som reggades men de kanske inte räknade målen vilket man såklart ska göra.

Det var nog en riktigt underhållande match att se från läktaren kan jag tro, mycket målchanser åt båda håll och bra snabb innebandy, Pixbo spelar enligt mig seriens snabbaste passningsspel och det är ofattbart att de inte ligger bättre till, de har dock vissa svagheter man kan utnyttja som vi gjorde idag men i det stora hela så är dem ett riktigt bra lag.
En sak däremot jag är mindre nöjd med är att med flertalet rutinerade spelare (och ledare) som spelat i högsta serien så borde Pixbo veta att de ska släppa en tekning till oss när vår målvakt håller i bollen och domaren blåser av för den var trasig, FAIR PLAY kallas det, tänk på det nästa gång, även folk på läktaren reagerade på det.
De hade också riktigt proffsigt bra arrangemang där man blev bra mottagen och informerad om allt kring matchen, kul att komma till Mölnlycke och spela innebandy.

Domarna Daniel Skoog och Ola Pettersson var riktigt bra, de ska döma dam-vm och jag får önska dem lycka till där. Man såg inte dem under matchen och det är högsta betyg, mycket fördelar och bra nivå hela matchen samt bra snack med spelarna, toppbetyg helt klart.