Slaget om Vänern!

Så kallar jag derbyt mellan städerna som ligger på var sin sida om Vänern, Lidköping och Vänersborg som drabbade samman på onsdagkvällen.

Inför matchen pratade jag lite med hemmatränaren Lars Selander.

David: Har ni ordinarie lag ikväll?
Lars: Jaa det har vi, men vi har inte spelat så bra de sista matcherna.
David: Inför ett derby kanske det är bra att inte ha spelat så bra så gubbarna är riktigt taggade och lite förbannade eller?
Lars: Ja det kan vara så, jag hoppas på det, jag har alltid tyckt att vi själva är våra svåraste motståndare, att vi helt enkelt inte är 100 % fokuserade.
David: Kommer ni försöka spela defensivt mot deras förstalina?
Lars: Nej vi rullar på våra 3 linor.
David: Tack så länge vi pratas vid mer efter matchen och lycka till jag hoppas på mycket mål och en match som tränarna inte vill ha med mycket offensivlusta.
Lars: Det får gärna bli 18-16 eller så, bara vi vinner.

Period 1.
Hemmalaget startar på 3 kedjor och gästerna i Vänersborg startar på 2. efter 2:57 tar Lidköping ledningen i matchen med 1-0 genom Hugo Bringsved på en 3 mot 2 läge och det var ett inspel från kanten som var mer en pass än ett skott och det såg ut som det styrdes via Nilsson i bortakassen i mål, lite billigt mål men det räknas. 1-1 kom genom Andreas "Ante" Johansson som zorrar in bollen i mål mycket läckert bakom mål när de pressat hemmalagets backar. Lidköpings första lina skapar mycket med one touch och skapar farliga chanser i varje byte, gästerna har övertaget mot de andra 2 linorna än så länge efter mitten av perioden, Lidköping tar mycket skott.
13:38 åker Nicklas Johansson ut 2 min för slag och det är en klockren utvisning för slag bakifrån som hördes till Mariestad. 1 sekund hinner gå när Lidköping piskar in bollen på det efterföljande frislaget på en klassiker, pet mellan benen på första gubben och smash näste gubbe piskar in den, snyggt och effektivt och 2-1 genom Kim Thorsell. 2-2 efter 16:20 får Vänersborg ett billigt mål, Johan Land skjuter bollen på Daniel Kopp som ofrivilligt styr in bollen med kroppen och målet godkänns helt korrekt och gästerna har kvitterat och 2-2 står sig perioden ut, båda lagen skapade ett par heta chanser.

Efter 2.40 får Christoffer Axelsson i vänersborg 2 bra chanser serverat på silverfat av Ante men Christoffer brännde båda. Joakim Skoglund ger Lidköping ledningen med 3-2 på en retur från Jonas Torstenssons bössa. Lidköping spelar bra och gör mål igen 2 st krosspassar och Kim Thorsell gör sitt andra mål som betyder 4-2 på bortre stolpen efter assist av Andreas Aronsson när Vänersborgs backar inte varit med. Gästerna lämnar bara en gubbe hemma och så säger det pang pang pang så sitter 5-2 bara 3 minuter efter 3-2 målet så 3 minuter och 3 mål har hemmalaget gjort. Målskytt till 5-2 var Hugo Bringsved assisterad av Robert Olausson. Bara 14 sekunder senare smäller det igen och det är ett exakt likadant mål, denna gången genom Joakim Skoglund assisterad av Marcus Nilsson och jag tycker gästerna borde tagit sin timeout för längesedan men ingen T.O. kommer och gästerna har rasat igenom totalt och gett hemmalaget stora ytor och stått fel i sina defensiva positioner gång på gång och det kan man inte göra mot ett så bra lag som Lidköping. Ännu en het chans för hemmalaget men denna gången gör Nilsson en kanonräddning när han slänger sig och räddar diagonalpassen och bytet efter så är hemmalagets förstalina inne och skapar en dunderchans, det kunde lätt rasat in 2 mål till. Bra räddning av Holm i hemmakassen på Rickard Högsbergs skott och sedan ett 3 mot 2 läge för Vänersborg som kommit igång igen.
Det börjar bli lite hårdare tag på planen nu. 7-2 och ett 3 mot 2 läge som oturligt tar på Antes klubba och det är lite så för dagen att gästerna inte har något flyt medans det för hemmalaget rullar på fint, Mattias Olausson får målet. Bra chans för Fredrik Lindqvist som har kommit in istället för Christoffer Axelsson (väntat byte enligt mig) men en bra räddning av Holm i hemmakassen. 13:35 kommer Mattias "Bolan" Boström in och bildar kedja med bröderna Johansson, riktigt intressant lina offensivt sett.
PP för Vänersborg efter 14:00 för låsning av klubba, kunde lätt ha blivit straff för klubban låses när Tobias Fjällstål (tror det var han) ska skjuta och det är ingen mellan honom och målet även om det inte är ett klockrent friläge men det var en klar målchans, men men det är ju en bedömninssak och domarna hade en ganska hög toleransnivå och var absolut inte dåliga. 2 jättechanser får gästerna i sitt PP där Nicklas Johansson drar ett hårt skott i ribban och även Fjällstål fick en bra chans men inget mål blev det. 19:18 gör Lidköping mål igen och som vanligt en krosspass och en fri på bortre stolpen, det var nog 4e likadana målet i denna perioden Mattias Olausson gjorde 8-2 målet assisterad av sin bror Robert, gästerna ville ha frislag före målet men det var en tuff närkamp axel mot axel där Nicklas Johansson åkte i sargen men där jag satt såg det klockrent ut. Sista minuten skapar Tobias Andersson en bra chans men Holm räddar, och Nilsson hinner rädda ett 2 mot 0 läge när han var alert ute och skar av passningen. Gästerna får inte ge hemmalaget sådana ytor för då kommer det smälla hur mycket som helst. Lidköping spelar enligt skolboken med snabba pass och hittar ytorna genom diagonalpassningar på bortre stolpen.

Period 3.
Vänersborg sätter in Pontus Rydqvist som back istället för Rickard Högberg som varit inne på ett antal baklängesmål. Bolan fick knappt spela alls trots att han kom i bra läge när han väl var inne och det känns märkligt att ha en så bra offensiv spelar på bänken, men han kanske dras med en skada. Jättechans för gästerna, Peter Jonsson till Ante till Fjällstål som avslutar bra men Holm i hemmakassen räddar, där borde gästerna gjort mål. Igen en bra chans för Bringsved i hemmalaget på bortre stolpen men bollen kom lite fel så han missade. Nu böljar spelet och lagen byter chanser med varann.
358 åskådare och helt känns helt okay. 9-2 kommer mycket snyggt efter 6:55 av Kim Thorsell som kommer i 2 mot 1 läge och fintar pass men istället drar upp bollen i krysset och nu känns det helt avgjort även om det går fort i innebandy. Bolan, Ante och Nicklas spelar ihop igen och skapar chanser, 11:43 gör Andreas Johansson ännu ett zorromål, denna gången på frislag till 9-3. 10-3 kommer genom lite spel fram och tillbaka och slår in den på bortre genom Mattias Olausson assisterad av Hugo Bringsved, tid 15:56.
Det märks att Lidköping spelat på 3 linor frammåt de ser mycket piggare ut. Matchen slutar 10-3 och matchen avgjordes i andra perioden när Vänersborg inte var på tå och tappade markeringe flera gånger på kort tid, i övrigt skottstatistik  42-23 och en rättvis seger för hemmalaget, kanske lite större siffror än vad som speglar matchbilden.

+++ Hugo Bringsved i Lidköping
++  Andreas Johansson i Vänersborg
+   Mikael Holm i Lidköping


Intervju med Mikael Holm målvakt i Lidköping.


David: 10-3 var väl lite stora siffror, hade du väntat dig så stora siffror?
Mikael: Nej, jag hade förväntat mig en uddamålsvinst för vi har haft tuffa möten mot dem tidigare genom åren.
David:  Efter första såg det tight ut, men jag tycker att de som avgjorde var att de gav er stora ytor i andra och då small det fort, kunde ni slappna av efter andra perioden?
Mikael: Så som jag tycker att det kändes var att deras förstalina skapade mycket, sen är det ju ett derby o då vill man vara på tå hela matchen.
David: Du fick en smäll i första perioden, vad var det som hände där?
Mikael: Jag kom ut och fick en motståndares fot i hjämen när jag låg mer men det var ingen fara, behövde bara pusta ut lite (leende).
David: Det måste väl vara en bra match som målvakt när du har en del att göra hela tiden och då blir det väl lätt att man släpper ett par billiga?
Mikael: Mycket tacksamt, vissa matcher när vi lett matcherna mycket så kunde man lika gärna suttit på läktaren för det är riktigt tråkigt och man är inte taggad.
David: Jag tycker att du gör en jättebra match och var med i matchens lirare snack men Hugo var grymt bra.
Mikael: Hugo var mer än värd det han var riktigt bra.
David: Grattis och en jättebra match.
Mikael: Tack så mycket.

Intervju med Lars Selander, tränare i Lidköping.

David: Är du nöjd nu Lars du som aldrig är nöjd (leende)?
Lars: Jag är nöjd med andra perioden och att vi inte börjar fiska för mycket så att alla vill göra poäng.
David: Det blev stora siffror men jag tycker de skapade mycket som jag just sade till Holm att han gjorde en bra match, lite väl stora eller?
Lars: Ja jag sade det till Ante efter matchen att ni hade ju friläge och ribba osv, men ja lite stora siffror.
David. Dem gjorde ju misstagen i andra och du har skolat dina adepter bra för ni spelade verkligen enligt boken ner och på bortre diagonalt, er träning har gett resultat när alla era kedjor skapar så mycket det känns väl bra?
Lars: Det är ju fina mål helt klart så det känns bra.
David: Grattis till seger och tack så mycket.
Lars: Tack så mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0