Toppmatch i Vänersborg!

Mycket folk (276) hade begett sig ut i regnet och in i värmen till idrottshuset i Vänersborg för att se toppmatchen mellan Vänersborg 3:e plats i tabellen och Stenungsund på 2:a. Träffade en ovanligt nöjd Lidköpingstränare och bytte några ord med Lars Selander som var nöjd efter storsegern mot Alingsås som de piskat upp med hela 11-3 och brytit en statistik som inte varit så trevlig för serieledarna Lidköping. 

Hemmalaget löpte in till ett schysst intro på hög volym men det var så mörkt i hallen att det var i princip omöjligt att se spelarena förrän de tände ljuset, kan bara tänka mig vilken seriekrock det hade blivit om första gubben snavat på sina skosnören, de andra lär inte haft en chans att se det, ett tips skaffa en spotlight och följ spelarnas löpning, självklart ska hemmalaget ha credit till ett bra arrangemang och en speaker i världsklass som försökte dra igång den otroligt tysta hemmapubliken, önskar fler lag haft lite inlöp, varken Lerum eller Alingsås är i närheten av det som Vänersborg och Lidköping har och de har ändå publik nog göra det.



Matchens första tekning!

Period 1.
Både Vänersborg och Stenungsund spelade på 2 femmor, hemmalaget ställer upp 2-2-1 och gästerna 2-1-2 . Direkt hände det saker när Vänersborg genom Tobias Fjällstål gör 1-0 efter 5:27, mycket tveksamt om bollen var inne för gästernas målvakt Pauli Kobalej blir vansinnig och får 2 min utv för protest och från läktaren är det omöjligt att se om bollen var inne men domaren stod bra placerad så han hade säkert rätt. PP för hemmalaget då och bara 12 sekunder senare 2-0 av av skarpskytten Lars Loodh som smygit in på bortre stolpen och passen från Ante Johansson.
Lite kul kuriosa är att det var Loodhs 200 mål (eller poäng, speakern sade mål och programmet poäng) och Antes 500e poäng i klubben, kul att just de två fick göra den milstolpen tillsammans. 

Otrolig tung uppförsbacke för gästerna så här snabbt. Christoffer Axelsson drar på sig en klumpig utvisning när han bara löper ner en spelare bakifrån och gästerna får spela PP. Jättemiss av Niclas Hjelm i pp, han blev helt fri på bortre stolpen men missade öppet mål. Fjällstål åker på en 2 min för fördröjande av spelet när han backar undan från gästernas frislag och bollen ligger bakom honom. Hårt domslut kan många tycka men jag kan misstänka att domarna tar den utvisningen för en situation någon minut tidigare när en Vänersborgs spelare slog bort bollen och kunde åkt ut tidigare. Spel 5 mot 3 nu för gästerna i 58 sekunder. 
Tobias Andersson i Vänersborg gör en riktigt bra individuell prestation och drar sin back som tvingas dra på sig en obstruktion och det var viktigt för nu blir det bara 4 mot 3. 40 Niclas Larsson utvisas. Hemmalaget klarar av boxplayet och får en chans i spel 5 mot 4 när Loodh igen kommer fri på bortre stolpen och Ante hittar honom igen men Kobalej är med på noterna i bortakassen.

Niclas Larsson skjuter flera skott för Stenungsund, övriga bortaspelare verkar rätt uddlösa. Loodh skjuter i stolpen efter ett inslag, pass igen från Ante.Axelsson har inte mycket rätt och drar återigen på sig en utvisning, denna gången för lyftning av klubba och powerplay för Stenungsund.Gästerna gör mål nr 21 Westgärds ass 3 Hjelm efter 14:10.
Niclas Larsson skjuter igen bra skott för gästerna. Tobias Andersson gör 3-1 på ett riktigt klassanfall som börjar med att backen Lindbom slår en diagonalare till Niklas Johansson som drar en diagonalare till Andersson som smiskar in den direkt under Kobaljev. Hemmalget leder välförtjänt efter första och skapar mycket, gästerna är relativt uddlösa.

Period 2.
Fredrik Lindqvist har ersatt Niklas Johansson i andralinan som enligt rapporter varit sjuk i veckan. Gästerna tar över i andra perioden och skapar några skott. Daniel Kopp i hemmalaget lägger några fina passningar och spelar mycket bra. Loodh och Ante skapar en bra chans. Tobbe Andersson lyfter in en boll på Kopp som får bollen över efter 9:18. Larsson igen i Stenungsund får en bra chans men Nilsson  i hemmakassen räddar, mycket tätare i andra perioden och inte alls samma gladbandy. Unge Aureskog i bortalaget tar emot en passning och kroppsfintar bort sin back och slår en backhand som Nilsson räddar efter 13.10. Kopp återigen med en fin pass hittar Tobbe Andersson i VBG som skjuter över. Bra skott av Thilander hos gästerna men Nilsson räddar med en hand. Gästerna skapar lite mer i denna perioden. 3-2 reducering för Stenungsund på ett frislag som tar otroligt lång tid, Mattias Karlsson skjuter och returen slår Jonas Carlsson in den 16:08. Johan Land gör en bra brytning när han hinner ikapp en försvarare och bryter med foten när bollen studsade upp. Vänersborg ställer till det för sig och Ante bågar in och skottet tar i täck och kontring när det bara återstår 17 sekunder av perioden och gästerna kvitterar genom Niclas Larsson på pass av Henrik Areskoug. Anmärkningsvärt är att Vänersborg förstalina varit inne på båda målen bakåt i perioden och de ser lite halvslöa ut defensivt.

3-3 är du ställningen inför sista perioden och allt känns vidöppet, gästerna spelar denfensivt och tight och närapå tråkbandy men det handlar om att spela smart och efter sina resurser och det gör dem. 

Period 3.
Niklas Johansson går in igen i andralinan i Vänersborg nu med Tobbe och Linkan.
Direkt så skapar denna lina ett mål genom att Tobbe bågar in och istället för att skjuta som hela publiken skriker lägga en väl avvägd macka till Niklas som bara kan smeka in bollen helt omarkerad på bortre stolpen och det står nu 4-3. Tobias Andersson är matchens gigant, jag har sett honom 2 matcher tidigare och då har han varit bra men idag är han helt grym, vinner närkamper, utmanar, skjuter och slår passningar helt outstanding.
PP för vänersborg när Ante kommer i bra läge och när han ska skjuta lyfter gästernas spelare klubban och från där jag sitter tycker jag det verkligen luktade straff men det är inte jag som dömmer som tur är. Domarna gör det bra inget snack om det. Det blir istället 4-4 mycket olyckligt för hemmalaget, Jonas Westgärds hos gästerna får bollen i bröstet och både han själv och hemmalagets spelare ser inte vart bollen tar vägen men Jonas får tag i den och lägger in den från 9m linjen ungefär, ett onödigt baklänges mål för Vänersborg.

Vänersborg skapar ett bra läge i sitt pp där Niklas träffar ribban på pass från brorsan Ante på ett fint inspel i slottet. Stenungsund skapar ett par farliga chansar men Nilsson räddar. Ett par halvchanser men skott utanför för båda lagen, mer öppen innebandy nu än i andra. 7,30 spelat när gästerna rullar upp hemmalaget men skottet går utanför även Loodh i hemmalaget har ett bra direktavslut men utanför även det. Vänersborg skapar flera chanser, Fjällstål och Lindqvist har var sitt avslut men Koblajev räddar bra båda gångerna. Lindqvist får även en chans till men Kobalej räddar, ett riktigt bra skott och ett piggt inhopp av "Linkan" efter ca 11 min..
5-4 kommer genom Daniel Kopp i sammarbete med Niklas Johansson och Tobias Andersson som slutar med att "Koppen" hur kyligt som helst rundar Kobalej och lyfter upp bollen i krysset med backhand, matchens snyggaste mål hittills 13:56. 
5-5 14:39 av Thilander framspelav av Areskoug när de kontrade. Westgärds ger bara 1 och en halv minut senare Stenungsund ledningen med 6-5 när han får stå relativt omarkerad och Larsson kan pass bollen bakifrån mål också helt ohotad, dåligt försvarsspel av hemmalaget, så enkelt får det inte gå, andralinan i vbg denna gång som var inne som tidigare spelat bra försvarsspel. 16,02.
Oj, pang säger det bara 4 sekunder senare så vinner gästerna tekningen och smäller in 5-7 och Nilsson i hemmakassen såg inte helt fokuserad ut före det målet han stod och drack länge och var nog fly förbannad med all rätta på försvaret som släppt det förra målet men han måste kunna ruska av sig det när tekningen väl går för denna bollen slank in lite väl lätt målskytt Johan Carlsson.
17,01 Vänersborg utan målvakt, bra läge för Niklas som skjuter ett bra skott, Kobalej räddar och Loodh är sånär att få returen i mål. Thilander bryter Antes pass till Fjällstål och kan göra 5-8 i öppen kasse. Vänersborg kör på utan målvakt och sekunder senare drar Ante in ett kanonskott från några meter över mittplan och 6-8 nu med en dryg minut kvar och i innebandy går det fort så chansen finns fortfarande för hemmalaget. Heta känslor efter målet och lite gruff och så ska det vara men inget direkt fult händer för domarna är bra med. Vänersborg spelar hela sin toppning utan stekhete Tobbe Andersson, mycket märkligt tycker jag. Mål igen och Thilander täcker bra av Antes skott och lägger fram bollen till Westgärds som lobbar in den i öppen kasse och spikar resultatet 6-9.

Kort analys av matchen. Stenungsund följde sin plan att stå hemma och kontra och ta chanserna som bjöds och minimera sina misstag, panen lyckades helt måste jag säga. Starkt att jobba sig tillbaka från den bleka första perioden. Hemmalget blev lite för ivriga och höll inte defensiv fokus och det straffade sig, ska också säga att gästernas målvakt denna gången var bättre än hemmalagets och det avgör ofta jämna fighter. 



Gästernas duktige målvakt Pauli Kobalej!

Matchbetyg    Vänersborg ,  Stenungsund
+ + + Tobias Andersson,  Pauli Kobalej
+ +     Daniel Kopp ,  Niclas Larsson
+        Niklas Johansson, Martin Johnsson
  

Intervju med Pontus Roos, headcoach i Stenungsund.


David: Ni fick ju den taktik ni ville ha som vi pratade om i torsdags med tight försvarsspel och kontringar när det bjuds men ni kom inte igång förrän i andra.
Pontus: De fick matchen dit vi ville ha den i första och vi fick inte våra kontringar utan de fick det istället, i andra är det ombytta roller och i tredje tycker jag vi visade att vi verkligen ville vinna, vi hade ju en del skott i andra också men i tredje fick vi utdelning.
David: Hur viktigt var ert 3-3 mål bara sekunder före andra pausen?
Pontus: Det målet ger ju oss klart energi inför tredje så mycket viktigt.
David: Jag tycker er nr 40 Niclas Larsson var den som visade sig och ville he boll i de första två perioderna framförallt, de andra tycker jag vi borde kunna kräva mer av, vad tycker du?
Pontus: Jag håller med dig, Niclas är vår bäste spelare match efter match. 
David: Någon annan spelare som du vill berömma.
Pontus: Martin Jonsson som defensivt tar ett stort ansvar och håller ett öga på Andreas Johansson och även Westgärds som gör viktiga mål i slutet. 
David: Tack så mycket vi kanske ses någon annan match:
Pontus: Tack David.

Hoppas ni orkade läsa hela texten och gillade matchreffet!
//David

 

  


Kommentarer
Postat av: tompa

bra skrivit , helt rätt allt du skriver som vanligt

2008-11-29 @ 22:37:59
Postat av: David

Kul att du gillade det. :)

2008-11-29 @ 22:44:20
Postat av: hur

Hur kan du skriva att domarna gjorde en bra match när två lag är vansinniga på dom och deras inkompetens. Alltid samma sak med det domarparet. Alltid kaos, alltid pinsamt för innebandyn.



Som tur var var de lika usla åt båda hållen!

2008-11-30 @ 10:37:14
Postat av: David

Till hur. Jag tycker mer så här att de lade upp en linje och körde på den, och att lagen var vansinniga såg man i alla fall inte från läktaren, har sett tio gånger värre saker. Lite snack om situationer blir det ju alltid, du kan ju jämföra med det "Koppen" beskriver på sin blogg www.koppen.blogg.se där kan vi snacka om vansinniga på domarna. Sen är jag själv domare och det är inte snyggt om jag skriver att domarna är kassa, försöker vara konstuktiv istället.

2008-11-30 @ 11:19:14
Postat av: Undrande..

Har du någon förklaring som före detta tränare hur en sån innebandyspelare som Christoffer Axelsson kan få spela match efter match? Enligt mig så håller han medelmåttig div.3 klass och inte någon toppen på div.2 klass..

2008-11-30 @ 22:29:48
Postat av: David

Ja du undrande, kan inte svara på din fråga där, jag är ju inte på deras träningar utan har bara sett 3 matcher så jag kan inte göra en rättvis bedömning men jag hade ju hellre lirat me Peter Jonsson som är en mkt bra spelare som jag själv haft när jag tränade elfhög, slöseri att ha honom på bänken enligt mig.

2008-11-30 @ 22:35:37
Postat av: Ide till ett blogginlägg

David, om du hade fått ta ut de bästa spelarna ur alla lag i Div 2 VG, hur skulle då 1:a , 2:a respektive 3:e femmorna sett ut? Självklart att seriens 2 bästa målakter ska ingå i laget med. Vore roligt att läsa ett inlägg av dig om dom spelarna nu efter halva serien och sedan se om du sen efter säsongen fortfarande skulle ha kvar samma lag=).. Vet givetvis att du inte sett alla spelare men dom du har sett vore roligt att läsa om . .

2008-11-30 @ 23:08:28
Postat av: David

Mycket bra ide, men riktigt svårt att ta ut ett lag, ska fila lite på det i veckan.

2008-11-30 @ 23:17:35
Postat av: En som såg

Det är inte många rätt du har med vem som spelar till vem o.s.v. man kan ju undra om du verkligen såg matchen !!

2008-12-01 @ 09:33:36
Postat av: David

Ja men snälla du, här skriver du anonymt och inte alls konstuktivt hur ska man ta det på allvar? Du får väl precisera lite vad exakt som jag skrev fel och i en sådan lång text så blir det ju garanterat något lite småfel och i innebandy går det ganska fort och man har ju inga repriser att tillgå, men jag tror allt att det mesta stämmer. Rättar gärna om något är fel men då får du allt precisera lite. :)

2008-12-01 @ 10:24:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0