Sudden seger mot Lindås!

Seriefinalen mot Lindås var lite upp och ner. Vi fick ändra om när Arthursson gick sönder på uppvärmingen och fick en bristning i vaden. Första 10 minuterna var vi inte alls med och hamnade i ett 0-3 underläge och gästerna fick 3 billiga mål där vi gjort enkla misstag. Peter Larsen gjorde ett snyggt volleymål när han kom i slottet och gjorde 1-3. 2-3 kom i powerplay där Tommie Lundgren satte en retur.
Paus och nya tag i andra perioden där vi har ett klart spelövertag och Hovemyr kvitterar till 3-3. 3-4 är väl ett självmål när Micke räddar men David halkar och skuver in både Micke och bollen i mål och det var 4 billiga målet vi släpper in och det känns mycket illa att bjuda på så många mål i en och samma match. Richard Hovemyr hade en bra dag och satte dit 4-4 upp i nättaket från kanten. 5-4 kom i powerplay och det var Lundgrens andra mål och vi var i ledning för första gången och den andra perioden var till ända.

Sista 20 går Lindås ner på folk och skapar ett tryck mot oss och vi försvarar vår ledning på ett mycket bra sätt och med ca 1.5 minut kvar tar Lindås sin målvakt och tyvärr så får dem in en kvittering med ca 1 minut kvar och det blir 5-5 efter 60 minuters spel. I sudden kör vi på och skapar fina chanser och Andreas Lundell fick sätta segerbollen i mål och det var extra gött för honom efter att ha haft en del chanser innan och även i fredagens derby som inte blev mål på så vi får en extra poäng och 6-5 slutar matchen.

5 av 6 poäng när "Hellweek" är avslutad får ses som mycket bra, det är så klart surt att inte vinna när man leder tills slutet men så är innebandy och det är det som är härligt. Vi visar stark lagmoral som hämtar in den dåliga starten och 0-3 underläget och i andra perioden visar vi varför vi är topplag precis som Lindås visar det i sista då dem var riktigt bra. Idag så klev Richard Hovemyr fram lite extra tillsammans med Fredrik Pettersson och Tommie Lundgren.