Storseger mot Alingsås!

Matchen mot Alingsås blev en ensidig historia och slutade 10-2 (2-0,6-1,2-1) och avgjordes i andra perioden när vi gjorde 3 mål på 3 byten då vi gick från 2-0 till 5-0.

Matchen började med att båda lagen avvaktade lite och kände på motståndet, gästernas coach ville spela deras första femma mot vår andra och bytte snabbt efter lineupen och tanken var säkert att deras andra femma skulle spela 0-0 mot vår första. Vi fick initiativet när Alingsås stod passiva på egen planhalva och lät oss ha bollen och deras taktik var att försöka vända spelet och utnyttja våra misstag och det var vi förberedda på och spelade enkelt och bjöd inte på många chanser för gästerna, de hade en riktigt het när vi slarvade i ett uppspel men deras toppforward sköt utanför. Vi satte 2 mål i första perioden båda två var avslut framför målet där vi snackat om att vara mer heta än sist mot Lesjöfors/Filipstad. Vi gick också upp högre och pressade Alingsås högre upp i banan så dem inte fick tid på sig att hitta fina uppspel och vi bröt en hel del i mittzonen så dem inte fick igång sitt spel.

I andra perioden så kom den välkända ketchupeffekten som är typisk i innebandy, från 6:e minuten till 14:e minuten hade vi gått från 2-0 till 8-0 och då matchade vi in fler spelare, vi använda alla våra spelare utom Henrik Djurvall som fortfarande känner av sin skada och reservmålvakten Victor Wedlin som stod en full match i fredags och gjorde toppinsats där och det hade inte varit rättvist att hoppa in utan uppvärmning heller. Alingsås spräcker nollan när vi slarvar och dem utnyttjar det och lagkaptenen Håkan Pettersson sätter dit bollen säkert.

I tredje perioden ändrar vi om och byter in fler spelare och går upp på 3 kedjor och vilar 2 av backarna som startade matchen kapten Larsson och giganten från i fredags (3 mål) Johan Rydén. Anders och Tobbe kom in och gjorde det bra och visar att vi har bredd även på backpositionerna. Kul att Mikael Harrysson född -91 fick göra en fin assist till sista målet där han frispelar Fredrik Arthursson till 10-2.

Matchens kommentar mellan Fredrik Arthursson (Pantern) och Linus Sagre (Alingsås).

Sagré: Fan vilken tjockis du är!
Arthursson: Vi får se efter matchen vem som är kaxig när jag stänkt 3 baljor!
Sagré: Gör du 3 mål på oss så slutar jag spela innebandy!

Arthursson gjorde sitt, 3 strutar blev det och även en assist så frågan är om vi får se Alingsås back Linus Sagré mer på en innebandyplan efter detta, jag hoppas han fortsätter för han är en bra spelare med många år kvar på sin karriär, men han fick troligtvis en tankeställare att man ska tänka på att inte underskatta en motståndare oavsett kroppshydda. :)

(Enligt Ibk Alingsås gästbok så dementerar Sagré detta uttalande och säger att det är helt fel, men enligt min källa så var det ungefär ovanstående som sades, men om det är helt sant eller inte så kan man ju bara garva lite åt det, istället för att vara sur , det är det som var meningen i alla fall. Får hoppas att någon har humor i alla fall. Sagré får gärna skicka ett mail så ska jag lägga upp det som sades enligt honom om han känner sig orättvist behandlad, det var absolut inte meningen.)

Efter matchen var det lagfest hos Putte och matchen var en perfekt uppladdning så kvällen blev säkert en succé, får säkert höra mer om det på måndag. Nästa vecka blir en mycket viktig vecka då vi spelar både Fredag (19:00) mot lokalkonkurrenten 0302 och Söndag (16:00) mot serieledarna Lindås, båda matcherna spelas i Rydsbergshallen.