Bortaseger mot Gs-86!

Det blev sköna 3 poäng efter en mycket tuff match mot GS-86. På innebandy.se står det helt fel och den som rapporterat måste varit något av följande alternativ. A Kraftigt berusad B totalt blind eller C I fel hall :)

För där stämmer inte mycket, en märklig faktor är att reservmålvakten Victor Wedlin får en assist och inte minns jag att han var inne i vårt powerplay och hade klubba, även om han säkert hade kunnat slå en fin pass för jag ser honom ofta passandes med en klubba då och då. :) Henrik Djurvall hade gjort dagens blunder och tagit med vit tröja när alla andra hade svart med, men de snälla domarna lät oss tejpa hans nummer på uppvärmings t-shirten, mycket schysst av domarparet som hade glimten i ögat och knappt syntes under matchen och det är toppbetyg helt klart.

Ska inte klanka ner på något sätt på arrangerande klubb, tvärtom de gav oss ett varmt välkomnande och vi blev mycket väl omhändertagna av en mamma till en fd spelare och en äldre man som jag hade svårt att förstå, måste varit värmlandsdialekten?:) Nog om det nu till matchen.

Vi startade på 12 spelare och tanken var att dra på full gas och inte ge våra motståndare något gratis men tyvärr så var vi inte helt med från start utan hemmalget GS var snabbare, hetare och ville mera så vi fick gå med sänkta huvuden från första perioden med 0-2 och det kändes inte bra, det var en av säsongens sämsta perioder där samtliga underpresterade, men om man ska vara positiv så är det bättre att göra en dålig första period för då finns det ju tid kvar att hämta ikapp än att göra en dålig 3:e period när allt ska avgöras.

Efter en paus där det mest handlade om att få fram vårt jävlar anamma och kriga så gick vi ut som ett nytt lag och skapade chanser på löpande band och vi vann perioden med 2-0 och 11-4 i skott säger det mesta, det var nästan spel mot ett mål och nu kände man igen de svarta Pantrarna.2-1gjorde kapten Peter Larsen (mål för andra matchen i rad) på direktskott på en diagonalare från back kollegan Pettersson. Tommie Lundgren är en av de bästa målskyttarna i serien och det hade gått ca 12 minuter av andra när han gjorde 2-2 målet i powerplay, och just powerplay blev viktigt denna dag.

I sista perioden skulle det avgöras som vanligt och hemmalaget gör 3-2 i powerplay på ett bra skott från kanten. När vi sen får powerplay så kliver Henrik Djurvall fram och bågar in och sätter 3-3. Henrik var riktigt het när han i nästa powerplay några minuter senare serverar Andreas Lundell en macka på bortre stolpen till 4-3 och vi har återigen vänt ett underläge. efter ca 15 minuter en dryg minut senare så är stekhete Djurvall framspelare och Tommie Lundgren missar sällan när han får ett läge och smäller in 3-5 i slottet. 5 minuter kvar och 2 målsledning det ska ju vara en säker seger men i innebandy går det snabbt. Hemmalaget ger allt och vi tar timeout efter 17.54 och lugnar ner stressen och formerar en femma som ska hålla i bollen och inte chansa men 18.47 så får bäste hemmaspelaren Daniel Jonsson båga in och han gör sitt andra mål för dagen och det blir ett spännande avslut på matchen, men som tur är så väntar hemmalaget tills det återstår 20 sekunder innan dem tar ut sin målvakt så vi kan hålla undan och ta med oss 3 poäng hem efter att ha kommit undan med blotta förskräckelsen.

Dagens höjdare, Henrik Djurvall som visade krym klass i 3:e perioden och drog med sig laget till seger och kapten Peter Larsen som var urstark i försvaret och kryddade insatsen med ett snyggt mål. Bortser vi från första perioden så gör vi en bra match och de sista 2 perioderna ska vi ta med oss, medan spelet i den första förhoppningsvis aldrig mer händer under denna säsong. Nu ska det bli skönt med speluppehåll som serieledare. Powerplay spelet var också grymt bra, 3 mål på 4 försök var matchvinnande.

En tankeställare är också att vad tabellen än säger så är alla matcher stentuffa och enligt mig är GS-86 ett lag som är mycket bättre än vad tabellen säger, men det är lite typiskt att ett lag i medgång som vi har det lilla extra flytet och vinner en så här jämn match och i ärlighetens namn så hade kanske oavgjort varit rättvist, man får vara ödmjuk och erkänna det idag så är det bara.

Henrik Djurvall, bilden som gjorde en grym match med 1 mål och 2 assist och verkar vara på gång efter sin skada.